Як відкрити бізнес на графіті офісів

Графіті давно перестали бути вуличним хуліганством. Сьогодні розпис на стінах цінується і всередині інтер'єрів. Компанії прагнуть виділитися, придумати оригінальне оформлення свого простору, сподобатися персоналу і клієнтам. Тому послуга розпису офісів, промислових будівель і соціальних об'єктів вписується в сучасні тенденції і користується попитом.

Витрати і прибуток

Проєкт не вимагає великих вкладень, а поточні витрати і прибуток залежать від кількості замовлень. Окупити початкові інвестиції в 30000 гривень можна всього за 2 місяці за мінімального прибутку в 15'000 гривень.

Витрати на старті

Реєстрація бізнесу - 0

Обладнання - 15000 грн.

Реклама - 10000 грн.

Непередбачені витрати - 5000 грн.

Разом - 30000 грн.

Щомісячні витрати

Транспортні витрати - 1500 грн.

Інтернет і зв'язок - 500 грн.

Реклама - 5000 грн.

Разом - 7000 грн.

Вибір приміщення

Потреби в оренді окремого офісу немає, оскільки розпис стін графіті відбуватиметься безпосередньо на території замовника. Спілкуватися із замовником можна віддалено, а створювати ескізи - вдома. Навіть склад під зберігання балончиків і трафаретів не потрібен, оскільки всі матеріали закуповуються під кожне конкретне замовлення. Можливо, у майбутньому при розширенні бізнесу вам знадобиться окремий офіс, але на старті проєкту можна обійтися без нього.

Обладнання та матеріали

Аерозольна фарба в балончиках - класика мистецтва графіті. Хороші рекомендації є в іспанських і німецьких виробників. Для розпису в інтер'єрах частіше використовують вододисперсійні або акрилові фарби.

Залежно від обраної фарби вам знадобиться придбати пензлі, валики. Від поставленого завдання залежить необхідність у використанні декоративних матеріалів, наприклад, сусального золота.

Для створення трафаретів, окрім паперу і пластику, знадобиться самоклейна монтажна і трафаретна плівка, а також спеціальна плівка, щоб укрити меблі. Запасіться респіраторами та спеціальним робочим одягом.

Закуповувати фарбу заздалегідь не треба: купуйте її безпосередньо під кожне замовлення. Практика показує, що на матеріали йде 30-40% вартості проєкту.

Як працювати із замовником

Для початку варто вислухати всі побажання замовника й оглянути передбачуваний простір для розпису. Далеко не все, що хоче замовник, можна втілити в життя, особливо, якщо умови не дають змоги зробити це стильно і красиво.

Наступним етапом стане робота з ескізом і колірною схемою. Після узгодження ескізу із замовником переходьте до перенесення малюнка на трафарет. Зробити це можна своїми силами, або на замовлення в друкарні.

Хорошим тоном стане гарантія на графіті, коли протягом певного терміну ви можете оновити малюнок або підправити дрібні недоліки за бажанням клієнта.

Практика показує, що на розпис 10 кв. м зазвичай іде 2-3 дні. загалом робота над одним проектом рідко триватиме більше тижня. Середня вартість розпису 1 кв м - 1'000 гривень. Оскільки робота має виїзний характер, то транспортні витрати закладіть у вартість проєкту заздалегідь.

Персонал

Цей бізнес оптимальний для тих, хто вже набив руку в графіті. Впоратися з першими замовленнями можна самостійно: від роботи над ескізом до промальовування на місці, але з розширенням бізнесу знадобляться зайві руки.

Можна найняти окремо ілюстраторів для роботи з ескізами або, навпаки, художників для розпису проекту на місці. Пошук замовлень можна також передати найнятому менеджеру за відсоток від угоди. Усе залежить від ваших ресурсів, можливостей та амбіцій.

Як рекламувати бізнес

Портфоліо і приватні рекомендації - найкраща реклама для вашого проєкту. Перші замовлення можна набрати за особистими знайомствами, або пропонувати їх за собівартістю. Великою удачею стане отримання заявки від відомого замовника. Така робота сама по собі стане рекламою і приверне клієнтів.

Беріть участь у вуличних фестивалях або міських арт-проектах. Участь у них зазвичай не передбачає оплату, але це хороший привід заявити про себе.

Як майданчик для портфоліо можна завести окремий сайт, де ви залишите контакти для зв'язку і форму для заявки. Також для цієї мети підійде акаунт в Інстаграмі. Висока якість фотографій і регулярні оновлення важливі для ведення цієї соцмережі.

Плюси і мінуси бізнес-ідеї

Плюси:

  • Цікавий творчий проект

  • Можливість обзавестися новими знайомствами і рекомендаціями

  • Мінімальні вкладення на старті

Мінуси:

  • Довгий вихід на цільову аудиторію

  • Ризики простою в роботі

  • Стеля для зростання

Бізнес на графіті - той самий проект, який може успішно вирости з хобі. У великих містах є ризики конкуренції, а в маленьких, навпаки, можуть траплятися простої в роботі. Але виїзний характер роботи і ваша мобільність може зіграти на руку для розвитку проєкту.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

763.1KПрочитань
11Автори
580Читачі
Підтримати
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

  • 6 soft skills успішного фрилансера

    На фрилансі кожен спеціаліст несе особисту відповідальність за свій успіх на сервісі. Тому такий формат роботи обирають далеко не всі: тут недостатньо самих лише професійних навичок.

    Теми цього довгочиту:

    Фриланс
  • Як зробити гроші з грошей

    Коли мова заходить про заробіток, на думку спадають два найпоширеніші шляхи: відкриття власного бізнесу або випробування часто сумнівних схем заробітку на YouTube. Але сьогодні ми розглянемо дещо інший шлях - як заробляти гроші з того, що у вас вже є.

    Теми цього довгочиту:

    Гроші

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається