Керуємо бізнесом — керуємо стресом.

Успішний бізнес — це здатність досягати цілей в умовах невизначеності та недостатнього ресурсу. Тобто долати багато стресових ситуацій. Для українських компаній додатковий постійний стрес викликає стан війни. Тому управління стресом важливе для підтримки вашого здоровʼя та успіху вашого бізнесу.


Ось найпоширеніші стресові ситуації, які виникають у підприємців:

- Фінансові проблеми. Ризики банкрутства, управління фінансами, вчасна орендна плата, пошук інвесторів і нарахування заробітної плати

тиснуть на голову.

- Брак часу. Якщо ви починаєте свою діяльність і жонглюєте кількома ролями (від власника, до бухгалтера і прибиральника), або не вмієте делегувати й тримаєте всю компанію в ручному режимі. Ця постійна гонитва швидко призводить до стресу.

- Прийняття рішень. Страх помилитися, зробити неправильний вибір, прийняти рішення, яке не буде успішним — це все викликає стрес.

10 порад, які допоможуть підприємцям ефективно керувати стресом.

Якщо навчитися швидко виходити зі стану стресу, то будувати бізнес, керувати ним та виходити з критичних ситуацій буде набагато легше та швидше.

Розглянемо 10 порад, як управляти стресом:

1️⃣ Ставте реальні цілі. Краще досягти менших цілей, ніж не досягти ніяких. Розбийте цілі на менші завдання й обовʼязково святкуйте кожний маленький успіх.

2️⃣ Розставте завдання за пріоритетом. Визначте найважливіші та термінові завдання й зосередьтеся на них у першу чергу.

3️⃣ Управляйте часом (собою). Починайте день зі СПРАВИ ДНЯ (що треба обовʼязково зробити), а потім робіть всі інші. Таким чином ви обираєте те, що сьогодні встигаєте зробити, а не список справ обирає те, що ви встигнете. Робіть перерви між завданнями, щоб бути зосередженими впродовж дня, а не вигоріти до обіду.

4️⃣ Не бійтеся делегувати. Це не тільки зменшує навантаження на самого власника, але й розширює можливості співробітників. Аутсорсинг — це також хороший інструмент для того, щоб зняти із себе виконання частини завдань.

5️⃣ Баланс між роботою та особистим життям. Приділяйте час позаробочим заняттям, які вам приносять задоволення. Відпочинок, зміна «картинки» перед очима, думки не лише про роботу забезпечує психічне розслаблення.

6️⃣ Займайтеся спортом. Регулярна фізична активність перевірено зменшує стрес. Спорт спонукає організм виробляти ендорфіни — природні засоби для підвищення настрою.

7️⃣ Обмежте відволікання. Багато ресурсу витрачається на постійний перегляд новин або використання соціальних мереж. Мінімізуйте фактори, які відволікають та заважають вашій продуктивності.

8️⃣ Навчіться говорити «НІ». Мова про несуттєві завдання або проєкти, поради та люди, які можуть додати непотрібного стресу.

9️⃣ Зверніться за підтримкою. Розмова про труднощі та проблеми дає емоційне полегшення. Зверніться до наставника, який може надавати вказівки, запропонувати новий погляд та ділитися своїм досвідом.

🔟 Не зупиняйтеся навчатися. З новими знаннями ви впевненіше себе відчуваєте, знаєте свої сильні сторони й краще готові долати труднощі.

Джерело

Ми в телеграмі

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
KNEU Business Club
KNEU Business Club@kneu_business_club

Розвитко твого підприємництва

35Прочитань
0Автори
0Читачі
На Друкарні з 11 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається