Як відкрити бізнес виробництво SIP-панелей з нуля

Зміст
SIP-панелі - це будівельний матеріал для зведення малоповерхових будинків. Такий напрямок розвивається вдвічі швидше за багатоповерховий, тому що люди хочуть жити в затишному будинку і мати власний двір. Тому бізнес-ідея з виробництва СІП-панелей сама по собі хороша

Підприємцю залишається знайти грошей на початкові інвестиції і грамотно скласти бізнес-план виробництва СІП-панелей. Українці вже 10 років, як оцінили всі позитивні якості такого типу будматеріалів.

Актуальність бізнесу з виробництва СІП-панелей

Багатошаровий ізоляційний будівельний матеріал особливо популярний у країнах Заходу. В Україні актуальність тільки нарощує оберти. Найвдаліший час зайняти своє місце на ринку. Бізнес з виробництва SIP-панелей простий, в міру витратний за ціною і починати виготовлення можна з нуля. Не обов'язково купувати функціонуючі цехи або мати вищу економічну освіту.

Актуальність бізнесу з виробництва SIP-панелей можна відстежити за динамікою зростання обсягів продажів.

Організація бізнесу - основні кроки

Купівля обладнання для виробництва SIP-панелей - завдання, яке потрібно вирішити одним із перших. Така графа витрат має бути в плані. Організовувати цех просто неба або в гаражі ідея погана. Окрему увагу слід приділити вибору приміщення та іншим, не менш важливим деталям.

Крок 1: Дослідження ринку

Поріг входу на ринок невисокий. Компаній-виробників багато, але частина з них не враховують, що вітчизняні панелі відрізняються від європейських. У нас за основу береться сухий брус, який дає змогу звести надійний будинок. На Заході ж використовується інша сировина, оскільки умови експлуатації відрізняються. Організації, які не враховують цей фактор, зазнають втрат і закриваються.

Крок 2: Підготовка бізнес-плану

Не можна в один день вирішити запустити виробництво СІП-панелей, а на другий - йти придивлятися до інструментів і шукати персонал. Для початку складається план роботи, який містить у собі:

  • опис товару;

  • аналіз ринку;

  • цикли виробництва з усіма наслідками, що випливають з цього;

  • організаційну структуру фірми;

  • рекламні кампанії;

  • витрати на відкриття.

У документ можуть бути внесені додаткові розділи. Головне, щоб отримана інформація відповідала на запитання:

  • скільки грошей знадобиться на старті?

  • коли інвестиції окуплять себе?

  • кому потрібен продукт?

  • чи буде затребуваний товар?

Крок 3: Пошук приміщення та обладнання

Цех для бізнесу з виробництва SIP-панелей обов'язково має відповідати нормам. Щоб почати заробляти, достатньо приміщення в 250 кв. м поділених на кілька зон. Бо потрібне окреме місце, де здійснюватиметься сам процес отримання панелей і зона, де відбувається сушіння готового виробу. Не обійдеться робота без складу сировини і готового товару. Зберігання на вулиці допустимо тільки в літню пору року.

Що таке SIP? - заміські будинки під Києвом ⭐ Evrodim

Купівля обладнання - найбільш витратна стаття витрат. Від його якості залежатиме успіх компанії. Китайська техніка, хоч і нова, коштує в кілька разів дешевше за європейську, але вибираючи продавця, вкрай важливо враховувати його рейтинг.

Виробництво неможливе без:

  • термоножа;

  • столу для обробки елементів;

  • візків;

  • інструментів для нанесення клейкої маси;

  • розпилювачів;

  • підйомників;

  • приладів для розкрою;

  • пневматичного преса.

Найкраще закуповувати автоматичну лінію виробництва, але якщо є обмеження по грошах, підійде напівавтомат. Однак автоматизована станція допоможе заощадити на персоналі.

Крок 4: Отримання необхідних дозволів і ліцензій

Перше, що потрібно зробити, щоб запустити бізнес із виробництва СІП-панелей з нуля - відкрити ФОП або оформити ТОВ. Процедура забирає небагато часу.

Після того як приміщення обрано, слід отримати дозвіл від служби пожежної безпеки. Інакше будуть проблеми із законом.

Крок 5: Найм персоналу та навчання

Невеликій компанії вистачить 2-3 робітників + водій, менеджер і бухгалтер. Під час вибору кандидатів зважайте на досвід роботи, щоб заощадити на навчанні. Майбутніх майстрів цеху слід обирати за віком і типом статури, панелі в готовому вигляді важать понад півцентнера.

Крок 6: Запуск виробництва і маркетинг

Потенційні покупці - це будівельні компанії, магазини з продажу матеріалів для ремонту та будівництва, посередники, хто задіяний у процедурі зведення будинків. Також серед покупців можуть бути звичайні жителі міста.

Производство СИП панелей - SIP панели в Новосибирске от компании Авантаж

Починати рекламувати свою справу потрібно після аналізу своєї аудиторії. Найпростіше - розмістити оголошення в інтернеті, найняти маркетолога або користуватися послугами фрілансерів. Частку покупців приносять сторінки соціальних мереж і активна розсилка комерційних пропозицій потенційним клієнтам. Займатися просуванням можна самостійно, попередньо розібравшись в особливостях.

Витрати й окупність бізнесу з виробництва СІП панелей

Ідея бізнесу з виробництва СІП панелей може окупити себе вже через 1-3 місяці після початку роботи. Саме такий термін окупності озвучують досвідчені в цій сфері підприємці.

Чистий прибуток одного цеху становить близько 1 млн на місяць. Щоб домогтися таких цифр, потрібно вкласти близько 2 млн грн., працювати щомісяця по 22 дні і реалізовувати продукцію за ціною нижче ринкової, щоб заслужити лояльність покупців. Якщо ж підвищити ціну, то і прибуток більший, але тільки з урахуванням знайденого постійного покупця.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

782.2KПрочитань
11Автори
600Читачі
Підтримати
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається