Як відкрити інтернет-магазин керамічної плитки

Зміст

Особливості ринку керамічної плитки

За результатами досліджень обсяг ринку матеріалів для оздоблення на сьогоднішній день становить близько 1,4 мільярдів доларів. Майже половина всієї продукції виробляється в нашій країні. Кількість виробів, що випускаються вітчизняними заводами-виробниками, стабільно збільшується, що не може не радувати. Тому що саме виробничі підприємства України пропонують споживачам оптимальне співвідношення ціни та якості.

За темпами зростання серед усіх категорій товарів на ринку матеріалів для оздоблення впевнено лідирує керамічна плитка. Її продажі стабільно збільшуються на 25-30% на рік. Що характерно, останнім часом спостерігається значне збільшення попиту на дорогі різновиди матеріалів.

Оздоблювальну кераміку заведено класифікувати за низкою значущих характеристик. Але насамперед матеріали діляться на класи за сферою застосування:

  • Для оздоблення приватних житлових приміщень.

  • Для будівельних робіт і реконструкції на комерційних об'єктах.

Крім того, оздоблювальну кераміку поділяють на класи за призначенням. Керамічна плитка буває:

  • фасадною;

  • підлоговою;

  • оздоблювальною-глазурованою.

Види кахельної плитки. Яка плитка для ванної краща? | Така-ванна. Все про  ремонт та дизайн ванної кімнати

Визначити точно, яка кількість тієї чи іншої плитки продається щорічно, досить важко. Так, наприклад, за статистикою неглазуровані матеріали мають більший попит порівняно з глазурованими. Але якщо провести порівняльний аналіз у рамках товарних категорій, ці результати можна вважати недостовірними.

Загалом - на ринку оздоблювальної кераміки все не так просто. Однак те, що останнім часом вона стала одним із найбільш затребуваних товарів серед матеріалів для оздоблення - однозначно.

Якщо проаналізувати вартість продукції на ринку оздоблювальної кераміки, то можна переконатися, що лідерами продажів (в онлайн та офлайн форматі) є українські виробничі підприємства.

Підбір постачальників оздоблювальної кераміки

Збираючись запустити бізнес-проект із реалізації керамічної плитки через інтернет-магазин, необхідно насамперед передусім перейматися підбором постачальників продукції. Не забувайте, що на ринку вже є безліч продавців з аналогічними товарними позиціями на вітринах. У деяких мегаполісах конкуренція може становити серйозну проблему для розвитку бізнесу.

Тому для співпраці слід підбирати справді надійних партнерів, які своєчасно постачатимуть у ваш онлайн-магазин якісні товари. Найменший збій - порожня вітрина. У результаті ваші клієнти моментально опиняться на торгових майданчиках компаній-конкурентів.

Працюючи в низькому ціновому сегменті, зарубіжних постачальників краще обходити стороною. Плюсом до всього за рахунок складності транспортування підсумкова вартість плитки буде перевершувати аналогічні товари вітчизняного виробництва.

Агромат - одна з лідируючих компаній з виробництва керамічної плитки в Україні

Оптимальним рішенням для невеликого онлайн-магазину буде придбання оздоблювальної кераміки у наших виробників. Сьогодні вона відрізняється високою якістю, а в плані різноманітності запросто може змагатися з провідними зарубіжними фабриками. Оптимізація виробничих процесів і модернізація обладнання зіграли свою важливу роль у розвитку виробництва.

Розглядаючи потенційних партнерів, слід звернути увагу на асортимент пропонованих ними виробів. Ваше завдання - закуповувати для свого інтернет-магазину тільки актуальну затребувану продукцію, яка не стане довго залежуватися на складі.

Презентація "Плитки та їх класифікація"

Наповнення віртуальної вітрини керамічною плиткою

В асортиментний ряд навіть маленького онлайн-магазину повинні входити не менше 20-30 різновидів плитки. Покупцям необхідно пропонувати різні за фактурою, кольором, вартістю товари. В ідеалі на вітрині необхідно розмістити хоча б пару повноцінних колекцій. Чим більше різноманітної оздоблювальної кераміки ви представите у своєму інтернет-магазині - тим краще.

При цьому пам'ятайте, що великий асортиментний ряд передбачає наявність досить великого приміщення під організацію складу. Керамічна плитка - не косметика і не одяг. Зберігати її потрібно правильно на спеціальних стелажах, які самі по собі займають чимало місця.

На що звернути увагу під час формування асортименту

Підбираючи товари для віртуальної вітрини, дотримуйтеся низки корисних рекомендацій:

  • Обов'язково враховуйте крихкість керамічних виробів під час організації складського приміщення і транспортування продукції. Кидати або звалювати в купу коробки з плиткою не можна. Інакше половину вкладених у закупівлю коштів втратите ще до початку реалізації товару.

  • Завжди стежте за якістю реалізованої продукції. Навіть низька ціна оздоблювальної кераміки не приверне увагу потенційних споживачів, якщо пропонуватимете їм неякісний продукт. Розчарувавшись у вашому онлайн-магазині, покупці підуть шукати товар на інші торгові майданчики. Заручитися їхньою довірою знову буде дуже складно.

  • Складаючи перелік товарних позицій для віртуальної вітрини, зверніть увагу на асортимент, який пропонують клієнтам ваші конкуренти. Визначте, яка плитка має найбільший попит, чим інші продавці "заманюють" потенційних споживачів, як організовують доставку.

  • Читайте відгуки покупців, які вони залишають на товарних сторінках конкурентів або на спеціальних майданчиках. Думка користувачів дасть вам змогу дізнатися про сильні та слабкі сторони інших продавців. Переваги можна буде перейняти в процесі організації власного бізнес-проекту. Про помилки і недоліки пам'ятати і не допускати їх у перспективі.

Сучасному споживачеві необхідно надати можливість вибору. Багатий асортимент - запорука успішного розвитку вашого торгового майданчика.

Чим ширший асортимент інтернет-магазину - тим більше потенційних покупців

Організація складського приміщення для керамічної плитки

Організація складського приміщення під зберігання керамічної плитки - відповідальний етап для підприємця. Від того місця, яке ви виберете під склад, залежатиме рівень продажів інтернет-магазину. Тому що крім зберігання вам доведеться видавати продукцію покупцям. Більшість торгових майданчиків пропонують своїм клієнтам можливість забрати товар у будь-який зручний час (самовивіз).

Складське приміщення, яке за сумісництвом буде виступати в ролі пункту видачі, доцільно розміщувати неподалік від великих об'єктів будівництва (новобудов) або поруч із приватним житловим сектором. При цьому важливо, щоб житловий сектор мав тенденцію до розбудови.

Однак багато підприємців ставлять під сумнів доцільність розміщення складів у таких районах. Бо великі торговельні компанії, як правило, одразу ж займають місця поруч із новобудовами. Конкурувати з такими гравцями буде вкрай проблематично.

При цьому керамічна плитка - серйозний товар, до вибору якого споживачі підходять досить ґрунтовно. Багато покупців досі вважають за краще купувати її у звичайних магазинах, щоб мати можливість повноцінно розглянути пропонований товар. Відповідно відсутність демонстраційних стелажів (на складі вони не потрібні) може зіграти на руку вашим конкурентам. Якщо, звісно, ви не вирішите облаштувати паралельно зі складом ще й торговий зал.

Розташування поруч із житловим сектором теж далеко не завжди себе виправдовує. Людина, яка купує плитку для оздоблення, не понесе її руками. Для транспортування важких матеріалів необхідний автомобіль. А отже, де саме розташований склад інтернет-магазину, для нього особливого значення не має. Головне - щоб за потрібним товаром не довелося їхати далеко за місто.

Проте розміщувати склад керамічної плитки слід недалеко від центру (особливо коли ваш онлайн-магазин пропонує клієнтам велику кількість дорогих матеріалів). Окремо добре, якщо поруч із вашим складським приміщенням опиниться магазин будівельних матеріалів, де ціни на продукцію за визначенням будуть вищими.

Місцезнаходження складського приміщення для зберігання і видачі керамічної плитки має важливе значення

Додатково переконайтеся, що поруч із вашим складом розташовуватиметься автомобільна стоянка або, як мінімум, достатньо місця для паркування транспортного засобу. А також продумайте ще на етапі планування бізнес-проєкту можливість доставляти товар додому клієнтам. Для цього необхідно укласти угоду з відповідною компанією-перевізником. Хоча за наявності особистого автомобіля на перших порах можна обходитися своїми силами.

Розмір складського приміщення має бути не менше 20-30 квадратних метрів. Якщо надалі планується організація торгового залу - оптимальна площа буде десь 60-70 квадратних метрів.

Умови доставки мають бути прописані в спеціальному розділі сайту інтернет-магазину

Створення веб-ресурсу для інтернет-магазину керамічної плитки

Хороший сайт онлайн-магазину активно продає товари покупцям і сприяє розвитку бізнес-проекту. Правильно розроблений веб-ресурс із якісною структурою і гідним наповненням дає змогу підприємцю отримувати стабільний високий дохід.

Якщо потенційний споживач бачить ресурс "зроблений на коліні", він з великою часткою ймовірності одразу ж залишає його, навіть не приступивши до вибору товарних позицій. Тому сайт онлайн-магазину має насамперед бути зручним для користувачів, привертати їхню увагу і мотивувати до здійснення придбання.

Завдання власника інтернет-магазину зробити електронний майданчик максимально комфортним та інформативним для клієнтів. Щоб людина, яка бажає купити керамічну плитку, могла вибрати продукт, який її цікавить, і оформити замовлення всього в кілька кліків. А за необхідності в будь-який момент отримати консультацію кваліфікованого фахівця.

Сучасного споживача можна сміливо назвати розпещеним покупцем. Сьогоднішні клієнти не хочуть довго чекати відповідей у чат-ботах або самостійно розбиратися з умовами оформлення замовлень чи доставки. Вони цінують свій час і обирають торгові компанії, які відповідають їх потребам.

  • Якщо оформлення покупки на вашому сайті буде занадто складним і тривалим за часом - потенційний покупець напевно піде шукати іншого продавця.

  • Не захочете доставляти товар адресату і приймати оплату всіма можливими способами - ваші конкуренти стануть на кілька пунктів вище в очах споживачів.

  • Не зробите свій веб-ресурс по-справжньому корисним та інформативним - клієнти знайдуть потрібну інформацію, а разом з нею і шуканий продукт в іншому місці.

Тому припускатися помилок під час розробки сайту для онлайн-магазину - свідомо втрачати левову частку прибутку. Саме тому цей етап вважається одним із найвідповідальніших в організації онлайн-торгівлі.

Для створення веб-ресурсу торгового майданчика можна:

  • Задіяти власні сили і знання. Однак такий підхід вимагає величезної кількості часу і наявності певних навичок. Тому до нього вдається далеко не кожен власник бізнесу.

  • Залучити до роботи професійних розробників. Хороша можливість отримати готовий сайт досить швидко. За умови, що у підприємця знайдеться чимала сума на оплату праці розробників.

  • Використовувати відповідну CMS-платформу для бізнесу. Такі сервіси дають змогу оперативно запустити проект і налагодити інтернет-торгівлю. За вартістю та ефективністю - це найрозумніший вибір для власника онлайн-магазину.

Особливості просування інтернет-магазину оздоблювальної кераміки

У цьому блоці сьогоднішньої статті слід нагадати всім підприємцям, які зацікавлені в реалізації керамічної плитки через інтернет, про важливість просування продукту. Щоб оздоблювальна кераміка добре продавалася, її необхідно правильно рекламувати. Самі по собі вироби не розійдуться зі складу по домівках покупців, навіть за умови найкращої ціни та високої якості.

Онлайн-магазин постійно має бути на очах у потенційних споживачів. Ваша мета - активно розповідати про переваги пропонованої продукції, її якісні характеристики, плюси та вигоди, які чекають на клієнтів на вашому торговому майданчику.

  • При достатньому фінансуванні на стартовому етапі доцільно купувати місця на інших веб-ресурсах під банерну рекламу. Яскраві зображення в поєднанні з грамотно сформульованим УТП (Унікальна торговельна пропозиція) найкраще інформують потенційних клієнтів про переваги вашої продукції.

  • Не забувайте про систематичну організацію розпродажів та акційних програм. Робіть знижки не тільки на малозатребувані товарні позиції. Привертайте увагу клієнтів бонусними пропозиціями. Незважаючи на тенденцію до збільшення значущості якісних характеристик при виборі товару, його вартість також має важливе значення для покупців.

  • Задіюйте SEO-просування. Для цього буде розумно залучити до роботи грамотного фахівця. Однак стрімкого результату цей спосіб просування не принесе.

  • Підключіть повідомлення про оновлення асортименту та наявність акцій для постійних покупців. Вважати, що абсолютно всі рекламні листи, які надійшли на email, однозначно відправляються в кошик спаму - велика помилка. Якщо користувачеві цікава та чи інша продукція (у нашому випадку керамічна плитка), він обов'язково прочитає лист. Ну а привабливі умови та цікава інформація напевно змусять його завітати до вашого інтернет-магазину за товаром.

Підбиття підсумків

Рекламування продукції, безумовно, один із найважливіших моментів у розвитку будь-якої комерційної компанії. Однак крім цього в інтересах підприємця завжди дбати про репутацію своєї торгової компанії. Позитивним чином на ній позначаються відгуки клієнтів інтернет-магазину, які доцільно розміщувати прямо на головній сторінці майданчика. Під час вибору керамічної плитки користувачі порівнюють не тільки продукцію, представлену на різних сайтах, а й думку інших споживачів про роботу продавця і якість виробів.

Велика кількість позитивних відгуків свідчить про підвищену споживчу лояльність. Тому для стабільного зростання і розвитку бізнес-проєкту вкрай важливо мотивувати користувачів на написання коментарів у товарних картках і на спеціалізованих сайтах.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

765.6KПрочитань
11Автори
581Читачі
Підтримати
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається