Як відкрити магазин нижньої білизни

Зміст

Продаж нижньої білизни - бізнес хоч і не новий, проте завжди актуальний. Нижня білизна на відміну від іншого одягу, людина носить постійно. А з погляду підприємця, це товар дуже вигідний.

Уважно розглядаємо спідню білизну як джерело доходу. Основні моменти з організації роздрібної торгівлі нижньої білизни в Україні в офлайн та онлайн-форматах.

Переваги і недоліки

Переваги

Затребуваний товар. Спідня білизна - це предмет повсякденний, люди носять білизну цілий рік, вдень і вночі. Крім того, білизна – це популярний подарунок на Новий рік, 8 березня, День святого Валентина.

Велика націнка. Різниця між оптом та роздрібом часто перевищує 100–120%. Найвищі націнки існують в елітному сегменті на брендову білизну, але і на стандартних моделях іноді можна також добре заробити.

Низький вплив сезонності. На відміну від інших предметів одягу, білизна купується в будь-які пори року, влітку асортимент поповнюється купальниками.

Малогабаритний товар. Нижня білизна не займає багато місця, а значить її дешево зберігати та перевозити щодо інших видів одягу. Крім того, якщо ви збираєтеся відкривати офлайн-магазин, вам не потрібно буде орендувати велике приміщення.

Немає витрат на обмін та повернення. Якщо білизна має належну якість і не бракована, то обміну та поверненню вона не підлягає.

Основні недоліки:

Висока конкуренція. Ринок спідньої білизни перенасичений продукцією. Покупці в Україні мають велику схильність набувати нової білизни лише після зношування старого, на відміну від західних споживачів.

Проблема вибору ніші. Як наслідок високого рівня конкуренції вгадати з нішою стає все складніше, особливо якщо підприємець збирається розпочати торгівлю не офлайн, а в інтернеті та маркетплейсах з великою кількістю жіночого одягу типу Каста. Багато ніш вже давно переповнені, йде серйозний демпінг між великими фірмами. Новачку в такій компанії буде дуже складно, а завдяки доступу підприємців до аналітики всі тренди дуже швидко підхоплюються та переймаються конкурентами.

Формати бізнесу

Магазин нижньої білизни… Сьогодні це може бути бізнес не тільки біля прилавка. Основні варіанти:

Крамниця Білизни. Мова про невелику торгову точку (відділ) або навіть намет на ринку, що торгує білизною. Вкладення мінімальні, схема роботи зрозуміла, але й словом магазин це назвати важко. Найчастіше на ринку продається найдешевша білизна китайського виробництва.

Класичний офлайн-магазин. Ще один традиційний варіант – спеціалізований магазин у людному місці. По суті, може мало чим відрізнятися від торгового намету на ринку, адже для зберігання та викладення білизни не потрібно багато місця. Тому оренда може бути не високою, а площа магазину складатиме від 10 кв. метрів. Але на відміну від лавок у магазинах вже є можливість розміщувати стелажі, прилавки, дзеркала, касу, манекени для білизни тощо.

Інтернет магазин. Може працювати окремо або як доповнення до наявного офлайн-магазину. Для його створення не потрібно вкладатись в оренду торгового приміщення та зарплату продавцям, але залишаються всі інші витрати, зростає значимість реклами та виведення магазину на верхні позиції у пошуку. До того ж виникає проблема з вибором білизни: жінки вважають за краще вибирати білизну наживо, а не по фото. Про вирішення питання примірки поговоримо далі. Загалом варто відзначити, що у зв'язку з пандемією коронавірусу фіксується зростання продажів одягу в сегменті e-comerce, так що напрямок це перспективний.

Магазин на маркетплейсі. Інший актуальний варіант, який не виключає решта — запустити продаж на маркетплейсі. Варіантів сьогодні безліч: Розетка, Пром, Bigl.ua, Каста, ANSWEAR та інші. На одязі та жіночій моді більш спеціалізовані останні два, проте інші майданчики теж відкидати не варто. Адже там, де менше конкуренції, більше шансів на успіх. Тим більше, продажі через маркетплейси зараз зростають. Схеми роботи з маркетплейсами, логістика та комісія будуть різні, тому під час проведення розрахунків якісь варіанти ви зможете викреслити.

Гуртова торгівля. Зрозуміло, продавати білизну можна і оптом. Головна проблема тут — вибір ніші. Популярні марки вже зайняті і конкуренцію тут не скласти. Для оптової торгівлі необхідний або зовсім новий оригінальний виробник, або виробник слабо представлений в Україні. Крім того, оптові партії — це й у десятки разів більші витрати, ніж у роздріб.

Не слід забувати, що концепцію магазину багато в чому визначає і асортимент. Магазин нижньої білизни може бути мультибрендовим чи монобрендовим, працювати у сегментах економ, middle чи premium. Про асортимент також скажемо далі.

Місце та приміщення під магазин

Вибір місця. Теоретично місце під магазин білизни вибрати неважко: це центр міста або центральні вулиці перехрестя великих районів, торгові центри. Насправді ж нерідко доводиться вибирати з того, що є. І це щось може не зовсім відповідати вашій концепції та бюджету.

Для точок економ-сегменту підійдуть жваві вулиці великих спальних районів, сусідство з магазинами біля будинку, місцевими ТЦ і ринками. Для продажу товарів дорожчих категорій актуальними є центр міста, розкручені ТЦ та місця, які відвідують забезпечені люди. Без впізнаваного бренду багато варіантів будуть недоступні — до цього теж потрібно бути готовим. Як варіант у такому разі – відкритися по франшизі.

Площа та оренда. Якщо йдеться про невеликий спеціалізований магазин, вам може вистачити площі 15–30 квадратів. Орендна плата, як відомо, залежить від багатьох чинників — міста, району, прохідності, видимості для пішоходів тощо. Потрібно враховувати, що у більшості ТЦ потрібна ще й сплата депозиту. З іншого боку, у ТЦ не доведеться самостійно вирішувати питання з документацією, пожежниками, охороною тощо.

Ремонт та дизайн. Що стосується ремонту, то з магазинами білизни дещо простіше, ніж якимось із громадським харчуванням, аптекою, спортклубом і так далі. Якихось суворих вимог немає, тому можна або добре заощадити, або за бажання і грошей — дати волю уяві. Зрозуміло, у певних межах: наприклад, у ТЦ дизайн-проект магазинів узгоджується з адміністрацією. Головне в будь-якому випадку — не економити на освітленні та освітлювальних приладах. Хороше освітлення завжди підвищує продаж білизни.

Асортимент магазину

Аналіз конкурентів. Один із найкращих способів визначитися з асортиментом магазину — вивчити пропозицію конкурентів. Це дасть орієнтири і розуміння щодо позицій, що найбільше продаються, і дозволить зробити перші прикидки за рівнем цін. Також аналіз конкурентів дозволяє виявити прогалини, які можна заповнити, тим самим сформувавши вашу концепцію. Якщо у вас мало досвіду в цій ніші, не варто намагатись на 100% відбудуватися від конкурентів екстравагантними моделями. Можливо, деякі світові тренди не пропонуються магазинами не тому, що про них ніхто не знає, а тому, що в українських реаліях практично на них немає попиту.

Категорії білизни. Спідня білизна ділиться на кілька видів:

  • білизна жіноча, білизна чоловіча та дитяча;

  • білизна повсякденна та для особливих випадків;

  • білизна корсетна та безкорсетна.

Зазвичай на 90–100% асортимент складається із моделей жіночої білизни, оскільки саме жінки відвідують такі магазини та роблять у них покупки. Тим не менш, близько 10% може припадати на білизну дитячу та чоловічу, оскільки жінки можуть заодно придбати щось для членів своєї родини.

Найпростіше, з чого можна стартувати - це труси, бюстгалтери, корсети, комплекти (лише близько 20-30% купують речі окремо), а також колготки, шкарпетки та нічні сорочки. Для повсякденного носіння вибираються комплекти з бавовни та натуральні матеріали, для подарунків та особливих приводів – атласна білизна з мереживними вставками. Все це можна і потрібно запропонувати в широкій сітці, а в міру необхідності розширювати асортимент іншими категоріями. Це можуть бути закриті та відкриті купальники та плавки, дитячий одяг, еротична та функціональна білизна, махрові або атласні халати, піжами, пеньюари та сорочки.

Зрозуміло, ніхто не забороняє вам відкрити і спеціалізований магазин з ексклюзивною хендмейд білизною, еротичною білизною, нестандартних розмірів і для жінок, що годують, салон корсетної або спортивної білизни і так далі. Але варто пам'ятати, що вибір вузького асортименту — це добровільна відмова від вагомої частки покупців. До того ж, від спеціалізованих точок покупці чекають на експертність.

Вибір цінового сегмента. Спідня білизна може бути бюджетною, середньою, високою за ціною чи люксовою. У поточних реаліях найбільш ходовим і найчастіше зустрічається (близько 95% продукції) є економ-сегмент. Більш-менш стабільно при кризах почувається преміум-продукція. А ось магазини середньої та вище середньої цінової категорії під час криз відчувають значне зниження купівельного попиту, оскільки споживачі перетікають до бюджетної категорії.

Виробники. В цілому дорога білизна зазвичай представлена ​​елітними брендами (часто італійськими), вона нерідко випускається лімітованими колекціями. Дешевше — Українськими компаніями та країни Азії. Це білизна з Китаю, Турції і т.д. Продукція середньої цінової категорії також виробляється у Китаї, але на замовлення європейських фірм. Серед найпопулярніших у країні можна назвати бренди Milavitsa, Agent Provocateur, Calvin Klein Underwear, La Perla, Savage x Fenty, Skims, Love Stories, Intimissimi, Victoria's Secret, Cosabella, Spanx та інші.

Розмірний ряд. Підбирати слід не лише марки, а й розміри. Найбільш популярними є розміри 75-85 В-D. Це не виключає інших розмірів, але кількість моделей нестандартних параметрів має бути меншою за основні. Спочатку в цьому питанні краще орієнтуватися на конкурентів.

Мерчендайзинг. Перед запуском магазину слід ознайомитись із принципами викладення товарів. Комплекти білизни потрібно відсортувати за вартістю та колекціями, не слід поєднувати дорогі вишукані варіанти з дешевими ситцевими екземплярами. Не варто змішувати білизну по функціоналу (спортивне, мереживне та класику). Також існує безліч прийомів підвищення продажів конкретних товарів - наприклад, їх можна поміщати на рівні очей або презентувати на манекені.

Націнка. Для спідньої білизни звичною націнкою може бути 120% і вище, але все залежить від конкретної продукції, її позиціонування, рівня попиту, рівня платоспроможності клієнтів — жодних чітких рамок тут немає. Орієнтуватися варто на попит та цінову політику конкурентів.

Додаткові товари. Для підвищення середнього чека в прикасовій зоні можна уявити супутні дрібні товари — бретельки, вкладиші та інше.

Сезонність. Фактор сезонності хоч і не відіграє такої важливої ​​ролі у продажу білизни, але має місце. Щоб знизити його наслідки взимку, слід додавати в асортимент теплі моделі, а влітку — купальники.

Асортиментна політика. На старті закуповуються невеликим гуртом, щоб не було затоварювання неліквідом. Але навіть коли ви намацаєте найзатребуваніші категорії — це не означає, що вони будуть продаватися завжди. Асортименти потрібно періодично оновлювати, радувати покупців цікавими новинками. Згодом виробиться і оптимальна частота замовлень - спочатку можна як і перебрати зайвого, так і недобрати - хіти розкуплять, а наступне завезення може відбутися ще нескоро.

Тренди та їх пошук

При виході ринку важливо вміти знаходити трендові речі. Звичайно, про те, що буде модно в новому році, обов'язково висловляться публічно представники моди та редактори найпопулярніших модних видань. Однак практика може говорити зовсім про інше. Тому для пошуку трендів та й взагалі товарів, з якими краще виходити на ринок, краще користуватися аналітикою, актуальною в моменті. Особливо, якщо торгувати планується через інтернет та маркетплейси.

Сьогодні існує безліч сервісів аналітики, що дозволяють аналізувати продаж продавців на маркетплейсах. За допомогою цих даних можна визначити товари, що найбільше продаються за конкретний період, зрозуміти, які обсяги коштів взагалі "крутяться" в тому чи іншому сегменті, виявити, які ніші є монополізованими, і куди новачкам з малим бюджетом потикатися не варто, а в яких ще є місце для маневру Варто враховувати, що популярний товар із найбільшою виручкою — це ще й жорстка конкуренція та демпінг між багатьма компаніями. Тому за цифрами потрібно вміти вичленяти тренди, що зароджуються, за які ще поки не взялися інші гравці.

Також для прийняття рішень можна використовувати сервіси, що дають статистику пошукових запитів (Google Trends), стежити за блогерами-оглядачами новинок (у тому числі і зарубіжними), вивчати добірки товарів, що найбільше продаються в Украхні та за її межами, відстежувати фешн-новини та новини від популярних виробників білизни.

Постачальники білизни

Постачальниками нижньої білизни можуть бути:

Гуртові компанії. Найпоширеніший варіант співпраці для роздрібного магазину - це оптова компанія, що постачає широкий асортимент білизни різних торгових марок. Варіанти знаходяться при звичайному пошуку мережі. Вам пропонується купити партію оптом, а вартість одиниці товару знижується при зростанні обсягу. Найзручніше виходити на оптові бази в межах міста — у такому разі знижуються витрати на логістику, а докуповувати щось недостатнє буде найшвидше. Однак такий варіант із зрозумілих причин не завжди можливий.

Виробники. Можна спробувати вийти безпосередньо на заводи. Звичайно, великі виробництва навряд чи будуть зацікавлені у співпраці, але якщо є можливість познайомитися з виробництвами наживо, її не слід упускати. Виробників також можна знайти через онлайн-каталоги. Ціни від виробників будуть нижчими, ніж у оптовиків, проте асортимент помітно менший. Ну і звичайно, мінімальні обсяги закупівель у виробників будуть набагато вищими, ніж у оптових компаній.

Приватні майстри. Багато приватних майстрів виробляють унікальну білизну, яку більше не виробляє ніхто. Це можуть бути ретро моделі з мереживом, підліткові моделі білизни з оригінальними кольоровими принтами і т.д. Таких виробників, які працюють вдома, можна легко знайти через соцмережі та сайти, де продають товари ручної роботи. Потрібно лише запропонувати цим швачкам привабливі умови співробітництва та набути тим самим унікальних позицій товарів для свого магазину.

Закупівлі з Китаю. Популярний спосіб ведення бізнесу — це постачання нижньої білизни з Китаю та його подальший перепродаж із високою націнкою. Для цього використовуються китайські оптові сайти Alibaba.com та 1688.com. При виборі товарів, які можна буде вигідно реалізувати, потрібно не забувати враховувати всі витрати, включаючи не тільки закупівлю, а й конвертацію валюти, комісію, доставку, просування, а якщо ви торгуватимете через маркетплейси — то й комісію маркетплейсу, його обов'язкові акції і так далі. Крім того, в обраному товарі з Китаю вже може бути монополіст в Україні.

Також варто пам'ятати про те, що товари, що залишили Піднебесну, повернути назад буде швидше за все неможливо. Тому потрібно з обережністю ставитись до ніш, які потребують гарантійних зобов'язань. У зв'язку з цим деякі підприємці намагаються перевіряти якість товару на місці, тобто у самому Китаї, де вони мають свої склади та своїх представників.

Тестування білизни. Перед прийняттям рішення про співпрацю бажано не просто вивчити красиві фото та онлайн-каталоги, а замовити пробні моделі. Всі речі, що викликають побоювання, можна перевірити на практиці і попросити залишити відгуки у своїх близьких і знайомих. Це дозволить виявити можливі недоліки, такі як швидка втрата кольору після прання, нитки, що стирчать. Білизна не повинна мати ніяких дефектів, вона повинна бути міцною, довговічною та безпечною.

Інтернет-магазин та його структура

Замовити інтернет-магазин, що спеціалізується на продажі нижньої білизни не важко: пропозицій у мережі достатньо на різний бюджет. Варто лише вивчити функціонал схожих магазинів у сегменті фешн та зрозуміти, чого саме ви хочете. Головне — не зациклюватись лише на веб-версії. Адже сьогодні необхідно, щоб інтернет-магазин мав якщо не мобільний додаток, то адаптивну мобільну версію, яка буде приємною та зручною для користувачів.

Щоб покупцям було зручно користуватися ресурсом, меню повинно включати:

Головна сторінка. Головна сторінка розповідає та наочно показує те, чим займається магазин. Описувати це довгими текстами не потрібно. На головній сторінці розміщуються новинки хіти продажів, банери зі знижками та акціями, найпопулярніші категорії товарів з каталогу.

Каталог. Асортименти групуються за розділами. Є кілька класифікацій. Якщо у вас магазин широкого профілю, необхідно зробити розділи по підлозі — жіночу білизну, чоловічу білизну, дитячу білизну плюс розділи за віком. Вужчі розділи є категорії товарів - ліфчики, труси, колготки, піжами та інше. Також товари для зручності пошуку білизну нерідко поділяють на бренди.

Умови замовлення та доставки. Слід прописати кроки щодо здійснення замовлення, способи доставки та оплати, можливість повернення та обміну товарів.

Контактні дані. У цьому розділі вказуються всі варіанти зв'язку з магазином, надаються телефонні номери, адреси, посилання групи у соціальних мережах.

Стандартний функціонал інтернет-магазину включає кошик, в якому покупець складає свої товари та бачить їхню вартість, чат зворотного зв'язку, а також товарні рекомендації. Серед останніх пропонуються суміжні товари з аналогічним стилем та кольором, а також ті товари, які зазвичай купуються разом із цим предметом іншими покупцями.

Створення картки. Найважливіша частина інтернет-магазину – це картка товару. Щоб вона була привабливою, слід звернути увагу на два моменти.

Характеристики товару. Потрібно вказати матеріал, колір, розмір, правила експлуатації та прання.

Опис товару. Текстовий опис не повинен бути “простирадлом”, який простіше проігнорувати, ніж прочитати. Це має бути коротке, але в той же час корисне повідомлення, що запам'ятовується. Тому потрібно уникати кліше та вказувати лише реальні переваги.

Фотографії. Фото повинні бути якісними, причому бажано з демонстрацією білизни на моделі - такий підхід помітно збільшить продажі. Варто пам'ятати, що поверненню та обміну спідня білизна не підлягає, тому особливості товару треба передати зображенням вичерпно. Пози та інтер'єри можна підглянути у магазинів, що діють. Фотогалерею можна доповнити знімками товару в упаковці та фото етикетки крупним планом.

Відгуки. Бажано підключити відгуки до кожного товару, щоб підвищити довіру покупців.

Співробітники магазину

Якщо йдеться про запуск офлайн-магазину, необхідно потурбуватися про підбір персоналу. Ключові фігури для магазину – продавці, які безпосередньо контактують із покупцем. Для магазину жіночої білизни це, звичайно, дівчата. Вони не повинні просто відчужено сидіти за прилавком, а вміти грамотно консультувати покупця з будь-якого питання, на око визначати відповідні розміри, допомагати з вибором варіантів і добре орієнтуватися в асортименті. Тому для продавців доцільно запроваджувати випробувальні терміни. Роль адміністратора магазину може виконувати або сам підприємець, або один із продавців.

Число продавців. На невеликий магазин 15–30 квадратів знадобиться два продавці, які працюють позмінно. Особливо це актуально для роботи в торгових центрах із 12-годинним робочим днем ​​та більше. На магазин 40–50 квадратів із великою кількістю товарів може знадобитися додатковий персонал.

Оплата праці. Зазвичай для продавців встановлюється невеликий фіксований оклад, а решта складається від обсягів продажу та премій під час виконання плану.

Крім продавців та адміністратора знадобляться послуги бухгалтера, а також, можливо, послуги smm-щиків. Звісно, ​​інакше будуть справи з персоналом при організації онлайн-магазину. Тут потрібна віддалена робота - з обробки замовлень, ведення складу та планування відвантаження, оптимізації роботи, реклами. За невеликих обсягів можна займатися всім цим самостійно, але надалі варто перекласти частину роботи на когось ще.

Устаткування

Для облаштування інтер'єру магазину спідньої білизни знадобиться закупити таке обладнання:

  • вітрини (прикасові та для основної зони);

  • стелажі та економпанелі;

  • вішалки;

  • манекени для демонстрації товарів;

  • лотки для акційних товарів;

  • дзеркала.

Конкретний набір та кількість торговельного обладнання залежатимуть від масштабів магазину, параметрів приміщення та дизайн-проекту. Крім цього знадобиться каса, меблі для продавців (крісла, стільці), комп'ютер з необхідним ПО, термінал безготівкової оплати, грошова скринька.

Якщо дозволяє площа і концепція, можна додати додаткові меблі або незвичайні елементи декору. Для облаштування невеликого магазину 15 квадратів можна вкластися в 150 тис. гривень.

Питання примірки

Питання необхідності приміряння нижньої білизни в магазинах залишається відкритим. Якщо покупниця після примірки відмовилася від купівлі товару, а той знову повертається на полицю, це вважається грубим порушенням санітарних норм. Але на практиці примірки здійснюються, тому що покупцям важливо знати, як сидить білизна на фігурі, а саме питання вирішується по-різному. Можна або домовитися з інстанціями, що перевіряють, або назвати примірювані речі “зразками” не для продажу.

У будь-якому випадку дотримуватись питання гігієни необхідно. Наприклад, існують спеціальні наклейки - гігієнічні протектори, які видаляються покупцями при покупці, але використовуються під час приміряння іншими людьми.

Оскільки куплена білизна поверненню та обміну не підлягає, певна складність виникає у покупців під час здійснення онлайн-замовлень. У зв'язку з цим зростає значимість якісних фото та описів товару в інтернет-магазинах. Деякі магазини як конкурентна перевага пропонують можливість примірки товару вдома у замовниці. Причому, якщо жоден із запропонованих варіантів жінці не підходить, з неї можуть взяти гроші за доставку, а якщо покупка здійснена, то доставка може бути безкоштовною.

Реклама та просування

Конкуренція в роздріб нижньої білизни висока, тому від реклами залежатиме дуже багато. Які засоби просування можна використовувати?

Зовнішня реклама. Обов'язковий варіант для стаціонарних магазинів – зовнішня вивіска. Також можна використовувати штендери, покажчики, світлову рекламу та інше. Обличчя магазину — це його вітрина, тому вона теж має бути яскравою та привабливою.

Реклама у мережі. Можна розмістити рекламу у Google, створити таргетовані публікації в соцмережах, що збільшить трафік і додасть популярності магазину.

Аудіореклама. Це може бути реклама на радіо або звукові оголошення безпосередньо перед магазином, у підземних переходах, у торгових центрах та інших місцях скупчення людей.

Реклама у лідерів думок. Дедалі більше рекламодавців звертаються до блогерів, яким довіряє аудиторія у тій чи іншій ніші. Блогери зможуть зробити огляд на той чи інший вид білизни, створити рекламний пост з фото, описати переваги товару.

Акції, знижки, подарунки, промокоди, розпродажі. Традиційний набір прийомів для роздрібної торгівлі, який може виділитися з конкурентів чи швидше продати неліквідний товар.

Програма лояльності. Подбати варто і про постійних клієнтів — запровадити дисконтну систему, а також стимулювати покупців наводити за покупками своїх подруг та знайомих.

Смс-розсилки/повідомлення до месенджерів. Для постійних клієнтів можна робити розсилки про надходження нових товарів, робити закриті передпродажі до початку сезонних знижок.

Ведення блогу. Власник магазину може вести експертний блог та ділитися рекомендаціями щодо вибору білизни, писати статті, знімати відеоролики з оглядами новинок, ділитися трендами у світі моди. Контент, що залучає, може не тільки допомогти з продажами, але й зміцнити імідж магазину серед клієнтів.

Зазвичай рекламний бюджет становить близько 10% обороту. Варто лише пам'ятати те, що обсяг вкладень у рекламу який завжди пропорційний підсумковому результату. Тому завжди слід шукати найдешевші варіанти просування, які принесуть найсерйозніший ефект.

Найкращою рекламою може стати відмінний сервіс та уважне ставлення до клієнтів, у тому числі незадоволеним. Проста ввічливість, швидке вирішення проблеми, невеликий сюрприз або знижка навіть найнеприємнішого клієнта може змусити змінити гнів на милість.

Очевидно, своя специфіка способів просування існує при роботі на маркетплейсах. У кожного з них існують свої рекламні методи та акції, участь у яких нерідко примусова та невигідна для підприємців. Найчастіше, щоб висунути свої товари більш вигідні місця у видачі маркетплейсів, підприємцям доводиться діяти нестандартно. Наприклад, займатися самовикупами товарів та написанням перших позитивних відгуків.

Фінансові розрахунки

Вкладення. Основні засоби у будь-якому форматі своєї справи варто пустити на закупівлю білизни, намагаючись по можливості заощадити на решті витрат (наприклад, ремонт, дизайн та обладнання).

Припустимо, ви вирішили закупити продукцію для невеликої крамниці - 300 видів товарів по 5 розмірів в упаковці. За середньої оптової вартості однієї речі в районі 135 гривень, вкладення в закупівлю становитимуть 202,5 тис. гривень. Враховуючи витрати на обладнання магазину (близько 150 тис. грн), косметичний ремонт приміщення та оренду/зарплату спочатку (130 тис. грн), і рекламу (30тис. грн), приблизні витрати на старті складуть близько пів мільйона гривень. Зменшити цю цифру допоможе відкриття інтернет-магазину чи торгівля через маркетплейси.

Виручка. Якщо припустити, що у день реалізується 20 середніх чеків по 500 гривень, то на місяць обороти магазину складуть 300 тис. гривень.

Прибуток. З урахуванням собівартості продукції, зарплати двох продавців та бухгалтера плюс соціальні відрахування, а також витрат на оренду (беремо не Київ, а регіони) та рекламу, доподатковий прибуток складе 120 тис. грн, з урахуванням податків - 90-100 тис. гривень.

Термін окупності. При заданих параметрах відбити вкладене під час запуску стаціонарного магазину вдасться на 10–12 місяць роботи. Терміни залежатимуть від конкретного проекту, можливо, на практиці через кризи, подорожчання оптової ціни білизни та зниження купівельного попиту вони будуть набагато менш оптимістичними

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

625.3KПрочитань
11Автори
465Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається