Малий бізнес дозволяє людині стати незалежним, вийти на достатній рівень доходів і не вимагає великих капіталів для старту. До того ж, тут не потрібно якихось особливо креативних думок. Цілком можна скористатися однією з вже існуючих вдалих ідей і втілити її в життя. Непоганим варіантом свого маленького бізнесу може стати відкриття міні-кав’ярні. Реалізація цього проекту не вимагає якихось спеціальних знань і може принести досить непогані прибутки.

До того як відкрити будь-який бізнес, слід уважно вивчити ринок і конкурентів. Це аксіома бізнесу, яку важливо дотримуватися незалежно від того, чи планується запуск маленької кав’ярні або заводу з випуску трансформаторів.

Відповідно до зроблених спостереження ділові люди для проведення ділових зустрічей все частіше віддають перевагу маленьким кав’ярням, а не фешенебельним ресторанам. Як висловилася більшість опитаних, такі невеликі затишні містечка дозволяють розслабитися в тихій і приємній атмосфері, і без зайвого поспіху обговорити всі деталі взаємного співробітництва.

Крім того, було виявлено, що міні кав’ярні збирають велику кількість молоді, особливо у вечірній час при наявності безкоштовного Wi-Fi. Але, це ще не все, є ще одна часто річ, яка зустрічається в таких закладах клієнтура – це невеликі жіночі компанії, які завжди раді провести приємну бесіду за чашкою гарячої кави і шматочком солоденького.

З огляду на все вищесказане, найбільш доцільним буде відкрити міні кав’ярню близько:

  • великого бізнес-центру;

  • СПА-центрів або салонів краси;

  • вищих навчальних закладів;

  • великих торгових центрів або ринкової площі;

  • всіх типів вокзалів.

Відкрити щось подібне в спальному районі буде більш ризиковано з точки зору перспективи. До того ж, міні кав’ярня в такому місці повинна орієнтуватися на якісну кухню, пропонуючи легкі сніданки або цікаві вечері.

Як вибрати приміщення для міні-кав’ярні

Перед тим як відкрити свою міні-кав’ярні, потрібно ще визначитися, наскільки ж маленькою буде нова кав’ярня. Наприклад, для того щоб забезпечити до півсотні сидячих місць, цілком підійде приміщення зі 100 кв.м. При цьому, якщо міні кав’ярня відкривається в цокольному приміщенні житлового будинку або на першому поверсі, то слід заздалегідь передбачити хорошу звукоізоляцію стін, інакше проблеми з веденням власного бізнесу можуть з’явитися вже в день відкриття.

Перед тим, як відкрити маленьку кав’ярню, потрібно перевірити, щоб були дотримані всі норми безпеки. Для цього слід отримати відповідний дозвіл від пожежної інспекції та СЕС.

Дизайн інтер’єра міні-кав’ярні

Цікавий і відповідний інтер’єр міні-кав’ярні є одним з найбільш важливих складових успіху, який сам по собі може гарантувати популярність нового закладу. Відповідно, на відповідний антураж не варто скупитися, не зайвим буде звернутися до кваліфікованого дизайнера, який допоможе створити потрібну атмосферу, адже все-таки кава – напій еліти.

Найпростішим варіантом дизайну для приміщення, стане оформлення в будь-якому тематичному стилі. На вибір – Зимовий палац або Версаль, класика в сухому англійському стилі або особливий шарм у французькому. Можна піти далі, вибравши колоніальний стиль або навіть привнести щось від морської тематики. Насправді варіантів маса, тому кожна маленька кав’ярня повинна мати свій характер, що дозволить їй виділятися серед багатьох інших аналогічних закладів. Продовжуючи тему дизайну для міні кав’ярні, потрібно відзначити ще кілька важливих моментів.

  1. Вибір освітлювальних приладів. Тут однозначно зайвими будуть великі стельові люстри або подібні до них світильники. Освітлення в маленькій кав’ярні має бути м’яким і ненав’язливим. Найкраще підійдуть мініатюрні світильники, які можна цікаво розмістити по залу, або навіть акуратні настільні лампи.

  2. Вибір меблів. Здійснюючи покупку столів і стільців слід особливу увагу звернути на зручність, це головна якість меблів для маленької кав’ярні. Бажано, щоб замість стільців були затишні міні-диванчики, які самі по собі дарують комфорт.

  3. Ще один важливий момент – музичне оформлення. Необхідно враховувати, що у кожного відвідувача свої власні смаки, тому до вибору музики слід підійти дуже серйозно, пам’ятаючи, що вона повинна доповнювати затишну атмосферу. Дуже хорошим варіантом буде правильно підібрана «класика», «блюз» або етнічна музика.

Вибір обладнання для міні-кав’ярні

Є пара основних різновидів кавових машин, які істотно розрізняються своїми можливостями і вартістю. В один клас входять напівавтомати, а в іншій – автомати.

Маленька кав’ярня в більшості випадків обходиться вибором напівавтомата, який буде найбільш доцільним варіантом в силу гармонійного поєднання «ціна / якість». У процесі приготування такі кави-машини практично не змушують приділяти їм додаткову увагу.

Вибір повністю автоматичної машини більше підійде для великої кав’ярні, в якій є понад 100 посадочних місць для відвідувачів. Звичайно, можна витратити гроші і купити її для маленького приміщення, але тут слід враховувати кілька моментів. Такі апарати коштують дорого, а їх переваги буде неможливим відчути в міні кав’ярні, де вони просто будуть простоювати більшу частину часу.

Головні плюси такого професійного обладнання: швидкість, надійність, точні розрахунки всіх витрачених компонентів. Крім того, як і випливає з назви, такі автоматичні машини не потребують уваги з боку персоналу під час виконання процесу з приготування кави.

Вибираючи відповідний апарат, особливу увагу потрібно звернути на місткість бойлера. Тут діє простий принцип – чим більше, тим краще. Крім того, потрібно врахувати терміни гарантійного обслуговування, а також можливість ремонту і легкість пошуку необхідних деталей.

Зазвичай для того щоб відкрити свою маленьку кав’ярню є дуже обмежена сума грошей. У зв’язку з цим, щоб не купувати відразу дороге устаткування, можна скористатися простим альтернативним варіантом – взяти його в оренду. Його вартість залежить від якості і виду обладнання, але все ж тут можна вивести приблизні цифри.

Доходи і витрати міні-кав’ярні

Середні підрахунки показують, що міні кав’ярня працюватиме в прибуток, якщо за один день в ній будуть обслужені не менше 2-х сотень людей. При цьому сума в кожному чеку не повинна бути менше 50 гривень, Саме стільки коштує 1 чашка кави і шматочок десерту.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

782.2KПрочитань
11Автори
600Читачі
Підтримати
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається