Як відкрити студію засмаги

Вступ

Усі ми знаємо про користь вітаміну D і дуже любимо сонце. Але більша частина України розташована в середніх широтах, тому ультрафіолету часто буває недостатньо. Ось чому так багато охочих засмагнути альтернативним шляхом.

Солярії - легкий спосіб для будь-кого, хто бажає отримати гарну, рівну, сексуальну засмагу без шкоди для здоров'я. Попит на послугу високий у всі сезони, тому відкриття студії засмаги - розумне фінансове вкладення з перспективою отримання прибутку. Крім того, це нескладно і підходить для підприємців-початківців.

Особливості бізнесу з відкриття солярію

Порівняно із салоном краси, косметичним кабінетом або студією нігтьового сервісу відкрити солярій набагато простіше. Перевагою студії засмаги вважаються:

  • Власником може стати навіть той, хто абсолютно нічого не розуміє в індустрії краси, а також у правильності та якості засмаги. Для ведення бізнесу потрібні тільки хороші організаторські та управлінські навички, а працювати з клієнтами будуть правильно обрані адміністратори.

  • Досить середнього приміщення, розміром від 30 кв. м, а отже, вкладення в оренду або купівлю нерухомості будуть невеликими.

  • Відкрити солярій - це доволі просте завдання, потенційному власнику не знадобиться великий пакет дозвільних документів. Відвідування солярію не є медичною послугою, тому ліцензія на діяльність не потрібна.

Важливий момент для контролю. При замовленні техніки уточнюйте, що написано в паспорті обладнання: якщо є словосполучення "медична техніка", знадобиться отримання ліцензії.

Відкрити невелику студію засмаги можна як у центральній частині міста, так і в будь-якому спальному районі. Правильна реклама та ефективний менеджмент у будь-якому місці приводять бізнес до прибутку.

Заздалегідь продумайте час роботи закладу. Так, наприклад, солярій у центрі міста приверне клієнтів під час обіду, а також у будні наприкінці робочого дня. У студії засмаги в спальному районі основний наплив відвідувачів можна спрогнозувати ввечері або у вихідні дні. Обов'язково враховуйте фактор локації під час підготовки бізнес-плану і маркетингової стратегії.

Для того, щоб обладнати невелику студію засмаги, не потрібно витрачати багато грошей. Буде потрібен сам солярій, санвузол, меблі для ресепшн і кабінету для засмаги. Плюс витратні матеріали. З персоналу на перший час достатньо 1 адміністратора. При розширенні бізнесу потрібно найняти співробітників для прибирання і можна додати супутні салонні процедури - манікюр, епіляцію, догляд за бровами.

Не потрібно створювати великий і складний сайт. Досить вибрати програмне забезпечення для салонів краси, в якому буде функція онлайн-запису і лендінг для солярію.

Скільки коштує солярій для салону

Виробники пропонують студіям засмаги обладнання двох видів - вертикальні та горизонтальні солярії.

Солярії горизонтального типу іноді мають презентабельніший вигляд, водночас вимагають більш відповідального підходу. Під час процедури клієнт стикатиметься всім тілом із поверхнею солярію, тому потрібно проводити ретельну дезінфекцію після кожного відвідувача.

Якщо ви відкриваєте невеликий кабінет і не збираєтеся встановлювати кілька соляріїв різного виду, вибирайте вертикальну модель. Таким соляріям клієнти більше довіряють.

Вартість обладнання:

  • Вертикальний від 15 до 20 тис. євро

  • Горизонтальний від 25 до 35 тис. євро.

За низького стартового бюджету можна розглянути варіант купівлі вживаних соляріїв (у цьому разі уважно перевіряйте зовнішній вигляд і працездатність обладнання) або взяти солярій в оренду.

Як розширити бізнес з 1 солярію в мережу студій

Будь-яка підприємницька ніша має власні унікальні особливості. Складаючи стратегію розвитку, підготуйтеся теоретично. Прочитайте, чим між собою відрізняються солярії та дізнайтеся, як працювати із запереченнями, головне з яких, що солярій - це шкода.

Буде корисно вивчити, як організовано бізнес у студіях засмаги інших країн. Подивіться їхні сайти. Навіть якщо ви не знаєте іноземних мов, браузер за 2 рахунки допоможе вам перекласти будь-який текст. Відвідайте конкурентів, візьміть на замітку позитивні моменти і застосуйте їх у своєму салоні.

Відкриваючи солярій, важливо зосередитися на двох важливих аспектах:

Безпека відвідувачів

  • Не рідше одного разу на півроку міняйте лампи в солярії. Річ у тім, що після довгої експлуатації лампи починають завдавати шкоди здоров'ю. Крім того, чим більший термін використання, тим нижчий ефект вони дають. Для підвищення довіри клієнтів поруч із кабіною можна розмістити графік заміни.

  • Уважно ставтеся до безпеки та здоров'я клієнтів. Адміністратор перед сеансом засмаги має запропонувати гостю спеціальні захисні окуляри. Якщо клієнт відмовляється їх використовувати, потрібно розповісти про шкоду штучних сонячних променів для сітківки і рекомендувати тримати очі закритими.

  • Слідкуйте за регулярністю і якістю прибирання. В обов'язковому порядку закуповуйте для цього мийні засоби. Це дасть змогу уникнути поширення грибкових захворювань.

Комфорт клієнтів

  • Обладнайте студію засмаги музикою або радіо. Це дасть змогу відвідувачам розслабитися під час процедури. Гарний настрій і позитивний досвід відвідування - запорука повторного візиту.

  • Встановіть кулер із водою, пропонуйте чай/каву під час очікування процедури. Це не накладно, але дуже підкуповує.

  • Перед відвідуванням солярію видавайте клієнтам одноразові шапочку, капці, серветки та наклейки на груди (стікіні). Закладіть витратні матеріали в ціну обслуговування, щоб не доводилося щоразу за щось доплачувати.

  • Якщо площа приміщення дозволяє, встановіть поруч із солярієм душову кабіну. Якщо місця недостатньо, можна обмежитися раковиною для миття рук. І обов'язково повісьте дзеркало, поставте вішалку для одягу і стілець/крісло.

  • На ресепшн встановіть вітрину із засобами для і після засмаги.

Секрет успіху простий. Що задоволеніші ваші відвідувачі, то більше продажів і швидше можна окупити вкладення, а потім масштабувати бізнес.

Відкрити студію засмаги і виділитися серед конкурентів

Купуючи солярій для бізнесу, слід пам'ятати про високу конкуренцію в цій ніші. Ось чому не обійтися без чіткого планування.

Є кілька дій, які допоможуть домогтися конкурентної переваги перед іншими учасниками ринку:

  1. Виберіть звучну назву для свого салону.

  2. За можливості не розміщуйте об'єкт поруч із конкурентами. Звичайно, вони можуть з'явитися пізніше, але на це ви вже ніяк не зможете вплинути.

  3. Вивчіть потоки пішоходів у різні періоди дня і затвердіть графік роботи, щоб обслужити всіх охочих.

  4. Складіть портрет цільової аудиторії та розробіть програму лояльності. Хороша ідея, ввести абонементи. Якщо зробити правильний акцент на вигоді регулярних відвідувань перед разовими, можна значно підвищити продажі.

  5. Регулярно проводьте акції та надавайте знижки на послуги. Наприклад, проведіть акцію на честь відкриття.

  6. Забезпечуйте доброзичливе обслуговування. Вивчайте відгуки клієнтів, щоб не пропустити проблему.

  7. Запропонуйте клієнтам товари для засмаги та косметику для шкіри. Домовтеся про співпрацю з яким-небудь косметичним брендом.

  8. Зареєструйте студію засмаги в соціальних мережах.

  9. Встановіть програму онлайн-запису для салону. Так ви не пропустите жодного клієнта - не потрібно телефонувати, приходити для запису особисто, - достатньо зробити кілька кліків на смартфоні. Потенційні гості зможуть переходити за посиланням для запису зі зручної для них соцмережі та з будь-якого пристрою.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

783.8KПрочитань
11Автори
602Читачі
Підтримати
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається