Як відкрити свій бізнес в якості SUP-інструктора

Зміст

SUP-борд - це надувна дошка для плавання стоячи. Можливо, далеким прабатьком сапа був саморобний пліт або матрац для плавання. Завдяки продуманій конструкції, дошка чудово тримає форму.

САП-серфінг - спорт, який уже протягом 20 років знаходить відгук практично в будь-якій точці світу. Низка фірм зарекомендували себе як відомі виробники професійних SUP-споряджень. Віднедавна SUP-серфінг став дуже популярний в Україні.

Чи складно новачкові освоїти SUP-серфінг?

Освоїти майстерність катання на САП-борді зможе будь-хто, навіть діти від 6 років. Потрібно лише пройти необхідний інструктаж і попрактикуватися. Якщо ви плануєте відкриття власної SUP-школи, будьте готові залучати клієнтів будь-якого віку.

Як вести запис клієнтів на катання на САПах?

Найзручніший спосіб - зареєструватися в автоматизованій програмі онлайн-запису клієнтів. Крім можливості для клієнтів записатися без допомоги адміністратора, власник бізнесу отримує безліч корисних функцій: безкоштовний сайт, розрахунок зарплати співробітникам, аналітику та багато іншого.

Як вибрати місце для школи серфінгу

SUP-серфінг спочатку здобув популярність на територіях, розташованих поблизу морів і океанів. Однак простота управління, позитивні враження від процесу масштабували популярність САП-бордів. Клуби для прогулянок на САПах стали відкриватися повсюди. Місцями для катання стали будь-які водойми: річки, озера, ставки, кар'єри.

Прогулянки по воді на SUP-бордах поділяють на два типи:

  • Спокійні

Для такого катання потрібна стояча вода або річка з повільною течією. Такий вид підходить для новачків, дітей і тих, хто хоче насолодитися тишею, спокоєм і красою природи. Особливу популярність здобула сап-йога: знайомий вид фітнесу, що виконується недалеко від суші.

  • Екстремальні

Катання по хвилях або подолання вируючих порогів. Ця прогулянка вимагає спеціального екіпірування, а також фізичної, теоретичної підготовки.

Перед відкриттям серфінг-центру важливо визначитися з типом прогулянок і цільовою аудиторією. І тільки після цього шукати точку розміщення.

SUP-школа з елементами екстриму передбачає штат досвідчених інструкторів, спеціальне спорядження. Найкращим місцем для розміщення прокатної станції будуть море або бурхливі річки.

Для спокійних неквапливих прогулянок по воді підійдуть обладнані під відпочинок береги або водойми зі зручним спуском. Зазвичай власники міських пляжів встановлюють ціну оренди, обов'язково передбачте цю суму в бюджеті.

Кроки із запуску SUP-клубу

На перший погляд здається, немає нічого простішого, ніж відкрити прокат САПів: потрібно лише купити борди і здавати охочим за годинною оплатою. Але це далеко не так. Власник центру SUP-серфінгу несе повну відповідальність за життя і здоров'я на воді своїх відвідувачів.

Покроковий план створення школи SUP-бордів.

Підготовка місця організації клубу.

Це може бути громадський пляж або нікому не відома територія. В останньому випадку важливо вивчити місцевість: організувати зручний під'їзд і стоянку для автомобілів, розчистити берег від заростей, встановити необхідні для відпочинку вуличні меблі.

Пошук інструктора й адміністратора.

Якщо SAP-бізнес відкривається вперше на невелику кількість інвентарю, а власник - фанат катань на дошці, у цьому випадку можна не наймати інструктора, а стати ним самому. Рекомендуємо в цьому випадку пройти навчання з надання першої допомоги на воді. І це ще не все. Потрібно бути готовим до спілкування з людьми, зокрема мати високу стресостійкість і здатність доносити інформацію до відвідувачів. Також власник САП-центру відповідає за щоденну розкладку і збір інвентарю, рахує касу, контролює обстановку на воді, стежить за часом катання.

Закупівля інвентарю.

Досвідчені власники борд-клубів радять починати щонайменше з 5 дощок. Зношуваність інвентарю в прокаті більша, ніж при особистому користуванні. Тому якщо дозволяє бюджет, то краще придбати SUP-дошки зарекомендованих виробників.

Щоб окупити витрати, важливо правильно розрахувати вартість прокату дошки. У цю суму варто включити податки, оренду пляжу, зарплату інструкторів, рекламу та інші витрати. Не потрібно ігнорувати конкурентів. Буде правильним рішенням ознайомитися з їхнім прайс-листом і переліком послуг. Використовуючи отриману інформацію, можна вносити зміни в розвиток свого бізнесу.

Щомісячний аналіз результатів бізнесу.

Будь-які плани потрібно завжди співвідносити з реальністю. Це дасть змогу вчасно скоригувати стратегію і не розоритися. Неважливо, чи працюєте ви сам на себе як інструктор з SAP-серфінгу, чи володієте великим водним центром, встановлення програми для бізнесу стане гарною підмогою.

Як інструктору з SUP-серфінгу шукати клієнтів

SUP-школа готова. Залишилося знайти охочих навчитися кататися на дошці. Потрібно розуміти, що багато людей вважають такий вид спорту екстремальним. Інші - сумніваються у своїх здібностях. І тільки третя частина охочих готова підкорити водну гладь.

Тому, чим більше інформації та позитивних прикладів буде донесено до потенційних клієнтів, тим більше гостей можна очікувати на березі водойми.

Способи просування САП-серфінгу:

  • Сарафанне радіо. Нехай першими клієнтами стануть друзі, знайомі, родичі. Вони гарантовано поділяться зі своїм оточенням позитивними емоціями від прогулянки по воді.

  • Сторінки в соціальних мережах і сайт. Саме тут у постах і сторіс можна відпрацювати всі побоювання і заперечення клієнтів. А також, розповісти про акції, розіграші.

  • Таргетингова реклама. Платний, але при грамотному налаштуванні, ефективний метод просування.

Зацікавлені підписники ваших соцмереж - це ще не клієнти. Тому щоб не упустити майбутніх відвідувачів, необхідно встановити онлайн-запис. Це спосіб перетворити імпульсний інтерес на реальне замовлення.

Онлайн-запис клієнтів у SUP-клуб

Онлайн-запис клієнтів - це спеціальна функція, яку можна створити в акаунті соціальної мережі або сайті організації. Програма для онлайн-запису допомагає залучити більше гостей, а також полегшити ведення бізнесу.

Розглянемо основні можливості системи онлайн-запису на прикладі автоматизованої програми EasyWeek:

  • Додаток працює 24 години на добу, 7 днів на тиждень. Клієнт може забронювати САП у будь-який момент. Крім того, система заздалегідь нагадає користувачеві та інструктору про запланований запис.

  • Онлайн-запис можна оформити з комп'ютера, ноутбука або смартфона.

  • Дає змогу налаштувати інтеграцію з безліччю сервісів. Наприклад, ви зможете отримувати замовлення через Інстаграм.

  • Програма аналізує всі заявки, допомагаючи власнику бізнесу точно визначити цільову аудиторію, найпопулярніші дні та періоди для запису.

Висновок

Відкриття SUP-клубу - перспективна ніша для стартапу. Якщо ви розглядали цей вид бізнесу, у вас є ще місяць для запуску проєкту у 2023 році. До кінця літа на встановляться відповідні погодні умови для запуску катань на річках, озерах і каналах: ви зможете частково або повністю окупити вкладення.

Щоб залучити клієнтів, потрібна ефективна реклама. Сезонний вид спорту не буде довго чекати на відвідувачів. Найкращий спосіб заявити про себе - створити акаунт у соціальній мережі або сайт SUP-клубу. Просунути САП-серфінг можна платно, замовивши контекстну рекламу або таргетинг. Крім того, є бюджетні методи: сарафанне радіо, проведення акцій, розіграші.

Онлайн-запис клієнтів у кілька разів збільшує кількість відвідувачів. Можливість самостійно забронювати катання на САПі позбавить гостей сумнівів в очікуванні відповіді адміністратора.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

620.6KПрочитань
11Автори
463Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

  • Бізнес на доставці суші

    Доставка суші та ролів — перспективна ідея для реалізації як у великих містах, так і у невеликих адміністративних центрах. Японська кухня зараз дуже популярна. До того ж вона орієнтована на людей різного віку та з різним рівнем доходу, що розширює цільову аудиторію покупців.

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес
  • Розвиток електромобілів та майбутнє транспорту

    Розвиток електромобілів (ЕВ) є однією з найважливіших тенденцій у сучасному транспорті, що обіцяє революціонізувати наші способи пересування. Від зменшення викидів вуглекислого газу до зниження залежності від викопних видів палива, електромобілі.

    Теми цього довгочиту:

    Майбутнє

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається

  • Бізнес на доставці суші

    Доставка суші та ролів — перспективна ідея для реалізації як у великих містах, так і у невеликих адміністративних центрах. Японська кухня зараз дуже популярна. До того ж вона орієнтована на людей різного віку та з різним рівнем доходу, що розширює цільову аудиторію покупців.

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес
  • Розвиток електромобілів та майбутнє транспорту

    Розвиток електромобілів (ЕВ) є однією з найважливіших тенденцій у сучасному транспорті, що обіцяє революціонізувати наші способи пересування. Від зменшення викидів вуглекислого газу до зниження залежності від викопних видів палива, електромобілі.

    Теми цього довгочиту:

    Майбутнє