Кафе - це найпопулярніший формат підприємства громадського харчування. Щоб почати цей бізнес, не потрібно багатомільйонних витрат. При хорошій роботі кафе легко обзавестися постійною лояльною клієнтурою. На одному місці можна пропрацювати десятки років і навіть передати цей бізнес у спадок.

Але щоб кафе приносило постійний стабільний дохід, перед його відкриттям треба вивчити ключові моменти цього бізнесу. Звичайно, ваш реальний досвід ніщо не замінить, але все ж, варто знати, з чого почати, якщо ви вирішили відкрити своє кафе з нуля.

Скільки коштує відкрити кафе з нуля

Щоб зрозуміти, скільки грошей потрібно, щоб відкрити кафе, треба визначитися з форматом вашого закладу. На попередньому етапі оцінки місця розташування, діяльності конкурентів, можливої відвідуваності, середнього чека вже можна припустити, який денний дохід приноситиме ваше кафе. Хорошим періодом окупності кафе буде один рік його роботи на повну потужність, з цього і треба виходити при розрахунку того, скільки грошей вам знадобиться, щоб відкрити своє кафе.

Усі витрати на відкриття кафе з нуля можна розділити на разові й ті, які доведеться нести весь період діяльності кафе. Зберемо ці дані в таблицю:

Разові витрати при відкритті кафе

Постійні витрати на роботу кафе

Дизайн і ремонт приміщення

Закупівля продуктів

Закупівля меблів

Зарплата персоналу

Закупівля посуду

Податки та страхові внески

Закупівля обладнання

Комунальні послуги

Вивіска та зовнішня реклама

Авторські відрахування за музику

У таблиці не вказано найголовнішу статтю витрат - на приміщення, оскільки ситуація тут може бути різною:

  • у вас уже є власне приміщення для кафе;

  • ви плануєте купити приміщення;

  • приміщення для кафе буде орендованим.

Найчастіше приміщення для кафе знімають в оренду. Причин тому кілька. По-перше, площі, де є хороша відвідуваність, часто розташовані в торгових центрах, де приміщення можна тільки орендувати. По-друге, оренда, а не купівля приміщення знижує суму витрат на відкриття кафе. По-третє, незважаючи на всі попередні розрахунки, місце розміщення кафе може виявитися невдалим.

Орендувати приміщення для кафе треба з розумом. Якщо приміщення ваше, то ризики при відкритті кафе з нуля будуть значно меншими.

У кожному конкретному випадку суми витрат при відкритті кафе з нуля будуть різними.

Для бізнесменів-початківців варто розглянути варіант франшизи у сфері громадського харчування. Відкрити кафе за франшизою в деяких випадках буде дешевше за рахунок того, що франчайзер зацікавлений у просуванні свого бренду. Наприклад, він може запропонувати вам обладнання в розстрочку, в оренду або навіть взагалі в безоплатне користування. Звісно, свої витрати він пізніше відшкодує, отримуючи від вас щомісячні платежі, але на першому етапі робота кафе за франшизою допоможе вам швидше почати отримувати прибуток.

При виборі франшизи враховуйте, що приклади витрат і доходів у пропозиції франчайзера можуть бути не зовсім достовірними. Франчайзер зацікавлений продати вам франшизу, тому перераховуйте самі всі наведені цифри і додавайте ті витрати, які в його райдужній картині не враховуються.

Як відкрити кафе з нуля: бізнес-план

Чи потрібен бізнес-план для відкриття кафе? Якщо говорити про професійно складений документ із формулами, графіками та маркетинговими дослідженнями, то він коштуватиме недешево. На жаль, навіть дорогий документ, підготовлений фахівцями, не гарантуватиме вам заявлених цифр доходів. Бізнес-план - це всього лише план, більш-менш точними в ньому будуть тільки цифри витрат.

Проте перед тим, як відкрити своє кафе, обов'язково треба підрахувати і його дохідну частину. Так, вона буде тільки передбачувана, але ви маєте собі уявляти, на що ви можете розраховувати за умови гарної організації роботи кафе.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

615KПрочитань
11Автори
461Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається