Запрошую вас підписатись на мій Телеграм канал, де ви знайдете цікаві статті та новини на тему бізнесу, саморозвитку, технологій та культури.

Підготував топ мов, на які ваш бізнес має орієнтуватися для глобального зростання. Щоб розвиватися, ваша компанія має бути доступною для потенційних клієнтів по всьому світу.

Презентуючи свої продукти, послуги та маркетингові матеріали рідною мовою цільової аудиторії, ви зможете завоювати довіру в різних географічних регіонах. Адже компанії значно збільшують продажі, перекладаючи та локалізуючи свої пропозиції та контент різними мовами.

У цій статті я склав список з 9 мов, яким ви повинні надати пріоритет для успішної глобальної експансії та зростання.

Топ-9 мов для міжнародного бізнесу (крім англійської).

Путунхуа

Очікується, що в найближчі роки Китай кине виклик Сполученим Штатам як найбільша економіка світу. Його зростання як глобальної економічної так і політичної галузі спонукає бізнес та організації краще ознайомитися з китайською мовою або, принаймні, розуміти її та ефективно спілкуватися.

Приблизно 1 з 6 людей на планеті вивчає її як першу мову, і зараз вона вважається головним конкурентом англійської як провідної мови у світі.

З перекладом і локалізацією вашого контенту китайською мовою пов'язані різні виклики, про які вам потрібно знати, перш ніж розпочати роботу, але воно того варте.

Іспанська мова

Лише у Сполучених Штатах 41 мільйон людей розмовляють іспанською вдома як рідною. При веденні бізнесу в США іспанська як додаткова мова є гарною ідеєю.

Крім того, у світі існує понад 20 країн, де іспанська є офіційною.

Головне - переконатися, що ваша компанія може гнучко реагувати на варіації мови в конкретних регіонах, на які ви хочете вийти.

Арабська

Арабська є офіційною мовою 28 країн Близького Сходу та Африки, а її носіями є понад 420 мільйонів людей.

Дубай - одне з найбагатших міст на планеті, де арабська є основною мовою. І там є багато можливостей для працевлаштування та ведення бізнесу.

Оскільки арабську мову важче вивчити, ніж деякі інші, існує великий попит на людей, які вільно володіють нею.

Німецька мова

Приблизно 95 мільйонів людей в Європі розмовляють німецькою як рідною мовою.

Це також найбільш зрозуміла мова в Європі після англійської, і вона популярна як друга мова в Данії, Нідерландах, Словенії, Швеції, Польщі, Фінляндії, Угорщині та деяких інших європейських країнах.

Німеччина є центром торгівлі, а її рідна мова також є однією з найважливіших мов в автомобільній, банківській та науково-дослідницькій галузях.

Тому не дивно, що багато міжнародних компаній зацікавлені в послугах німецького перекладу, щоб не відставати від конкурентів.

Португальська

Офіційною мовою Бразилії, 7-ї за величиною економіки світу, є португальська.

Понад 215 мільйонів людей у світі розмовляють португальською мовою. Португальська - мова номер один у Південній Америці, друга в Латинській Америці, офіційна мова Європейського Союзу, нею розмовляють також у кількох африканських країнах.

Французька

Французька - одна з найпопулярніших мов для бізнесу, оскільки її носії проживають у 39 країнах світу.

Налічується 76 мільйонів носіїв французької мови, які розкидані по всьому світу від Африки до Європи і навіть Північної Америки. Це також офіційна мова кількох міжнародних організацій, таких як Організація Об'єднаних Націй та Світова організація торгівлі.

Японська

Японія є лідером у технологічній галузі. Це також 3-тя за величиною економіка у світі. У 2020 році на Японію припало майже 80 мільярдів доларів електронної комерції, що є 4-м показником у світі.

Японською розмовляють 126 мільйонів людей, і вона є 6-ю найпоширенішою мовою серед користувачів Інтернету. Японська мова - це розумний вибір для людей, які займаються електронною комерцією та технологіями.

Оскільки японська мова не є повністю фонетичною, кодування мови на вашому веб-сайті вимагає спеціальної обробки двобайтових символів.

Гінді

Індія - друга за чисельністю населення країна на планеті. Це також одна з найбільш швидкозростаючих економік. З 1,2 мільярда людей, які називають Індію своєю домівкою, приблизно 85% не розмовляють англійською.

Хоча в країні розмовляють різними мовами, гінді часто є загальною мовою, яку люди використовують для спілкування з людьми з-за меж свого регіону.

Наразі гінді є третьою найпоширенішою мовою у світі, і володіння нею просто необхідне, якщо ви плануєте відкрити свою компанію в Індії.

Корейська

З більш ніж 77 мільйонами носіїв по всьому світу, корейська мова входить в топ-15 мов.

Нею розмовляють як у Північній, так і в Південній Кореї, причому остання є країною зі зростаючою економікою, що базується на технологіях та автомобілях. Кілька транснаціональних компаній відкрили там свої представництва, зокрема Samsung, Hyundai, Kia та LG.

До того ж, у Китаї проживає значна кількість корейськомовного населення, тож знання корейської мови допоможе вам ще більше завоювати цей величезний ринок.

Підсумки

Хоча англійська все ще залишається домінуючою мовою в бізнесі, вічною мовою для бізнесу залишається мова клієнта!

Ваш веб-сайт, продукти чи послуги мають бути перекладені та локалізовані цими мовами, щоб продемонструвати, що ви солідна компанія, яка може запропонувати послуги та товари міжнародним клієнтам.

Дізнайтеся більше про те, як команда Texter може допомогти вашому бізнесу розвиватися.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Rodion Shkurko
Rodion Shkurko@rodion_shkurko

10.6KПрочитань
14Автори
83Читачі
На Друкарні з 23 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (2)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається