Як заробити на дизайні від 500$ на місяць

Якщо ви нерівно дихаєте до дизайну і розглядаєте варіанти роботи на фрілансі, то сьогоднішня наша схема якраз для вас, адже вона заснована на створенні різноманітних логотипів.

З чого слід почати?

Почати слід із визначення наших потенційних клієнтів. Під час вивчення завдань на різних фріланс біржах можна легко виділити основних клієнтів, які можуть стати нашими потенційними замовниками:

  1. Власники інтернет магазинів.

  2. Власники інформаційних майданчиків та онлайн-сервісів.

  3. Власники YouTube-каналів.

  4. Instagram, Telegram і Facebook сторінки та групи.

  5. А також поліграфії, які використовують логотипи компаній для друку рекламної продукції (банери, футболки, кепки, чашки та інше).

Здебільшого, оформлюючи замовлення на створення логотипу, замовники керуються лише однією метою, якнайкраще виділити свій бренд на тлі конкурентів.

Тому нашим основним завданням стає створення запам'ятовуваного логотипу з унікальним елементом дизайну або колірного оформлення так, щоб клієнти відразу ж впізнавали бренд компанії. Для реалізації подібних розмитих технічних завдань потрібно багато сил, тому ви можете запросити більше грошей.

Тепер давайте розберемося, де можна дістати подібні замовлення на створення логотипів. Найчастіше, для знаходження замовлень можна використовувати масу ефективних каналів залучення клієнтів, наприклад:

1. Фріланс біржі, мабуть, найкращий шлях для новачка. На подібних біржах дуже важливо грамотно оформити свій профіль, вказавши в ньому ваші вміння, додати портфоліо, навіть якщо воно складатиметься з ваших досягнень під час навчання, важливо не залишати його незаповненим, встановити середні терміни виконання замовлень, а також іншу корисну інформацію про себе як про спеціаліста.

2. Створення та просування власного бренду в соціальних мережах або ж через власний сайт. Можна також використовувати YouTube-канал, на якому ви будете показувати процес створення логотипів.

3. Використання прямих продажів.

4. Укладення договорів зі студіями з розробки сайтів або seo-агентствами.

5. Створення сторінки та її ведення на Behance

Врахуйте, для того, щоб вийти на хороший рівень заробітку і більш ефективно продавати свої послуги, потрібно сформувати досить велике і красиве портфоліо з ваших робіт. Також, для просування дуже велику роль відіграватимуть відгуки про вашу роботу. Таким чином, ви зможете досить підвищити рівень довіри нових замовників, які будуть переходити у ваш профіль. Тому, не соромтеся просити клієнтів залишати відгуки.

З тим, хто наші потенційні клієнти і де їх знаходити, ми, в принципі, розібралися, але що ж потрібно для початку роботи зі створення дизайну логотипів?

Як це не дивно, потрібно вміти малювати. Якщо ви вирішите малювати роботи низької якості або ж брати готові роботи для їхньої подальшої переробки, то так ви точно не зможете багато заробити, та ще й можуть виникнути питання щодо авторських прав.

Потрібно вміння працювати з графічними редакторами. Наприклад, з тими ж Adobe Illustrator, Adobe Photoshop або іншими.

Також, ви маєте вміти підбирати різні кольорові відтінки, шрифти так, щоб вони гармонійно створювали загальну картину.

Потрібно вивчити основи дизайну, брендингу, айдентики. Зробити це можна досить легко, адже на просторах інтернету є безліч докладних інструкцій. Наприклад, основи дизайну ви зможете легко знайти на YouTube.

Важливо намагатися навчитися малювати з нуля і пропонувати свої креативні ідеї, а не брати заготовки з інтернету.

Наявність хорошої навички спілкування також відіграватиме важливу роль під час спілкування із замовниками.

Усі перераховані вище навички будуть чудовою підмогою під час початкових етапів розвитку в дизайні, але ось досягти досить високого рівня у створенні дизайну логотипів ви зможете тільки під час практичного виконання роботи з різними виправленнями помилок та іншими робочими моментами.

Якщо ви не хочете морочитися і вчитися необхідним навичкам, то ви завжди можете спробувати використовувати різні сервіси, які дають змогу створювати онлайн-логотипи за допомогою нейромереж, але врахуйте, навіть у такому разі вам потрібно буде докласти максимальний рівень креативності для того, щоб виділятися, а не просто використовувати перший же згенерований логотип.

Детальніше про сайти та заробіток на логотипах читайте у статті - Заробляємо на логотипах без диплома з дизайну

Деякі з цих сайтів можуть запросити плату за генерацію логотипу, але частіше за все вартість створення вельми низька і її буде досить легко відбити з першого ж замовлення, але якщо ви не хочете вкладатися, то можна використовувати і абсолютно безкоштовні сервіси генерації.

З чого ж складаються етапи виконання замовлення? По суті, весь процес виконання можна розділити на кілька основних етапів, таких як:

Перший етап, це, власне, отримання завдання від замовника і спілкування з ним щодо технічного завдання. Важливо, щоб замовник дав максимально чітке технічне завдання, до якого буде включено наступне: колірна гамма, шрифт, стиль логотипу та приклади тих робіт, які подобаються клієнту.

Далі ми отримуємо передоплату за наші послуги, найчастіше вона становить від 15% до 20% від суми замовлення.

Після чого створюємо кілька варіантів начерків логотипу, зазвичай вистачає три-чотири начерки. Відправляємо їх замовнику, а він обирає один найбільш вподобаний йому варіант, з яким ми і будемо продовжувати роботу.

Доопрацьовуємо обраний клієнтом варіант логотипу і відправляємо його презентацію.

Вносимо дрібні правки, якщо вони необхідні.

Отримуємо повну оплату нашої роботи.

Після чого відправляємо клієнту вихідні файли, а також варіанти логотипу у форматі png (прозорий, без фону), svg або будь-якому іншому зручному для клієнта форматі зображення.

Також, паралельно з логотипом клієнт може попросити зробити для нього і фавікон (іконку для його сайту).

За досить щільного графіку дизайнер логотипів може спокійно заробляти від 700$ до 1000$ на місяць, але якщо ви надаватимете послуги зі створення корпоративного дизайну для бренду, то в такому разі заробіток може бути вищим за 1000$ на місяць. На початку свого шляху ви, в принципі, можете розраховувати на 500$ за неповної зайнятості. Вільний час, у такому разі, найкраще витратити на вдосконалення навичок і навчання. При досягненні достатнього рівня навичок і формуванні портфоліо, ваш заробіток буде значно зростати. Отримані навички дадуть вам можливість виконувати і суміжні роботи, наприклад: створювати дизайн сайтів або ж додатків.

Загалом, ніша зі створення дизайну логотипів є вельми гарним стартом для заробітку на фрілансі, тому є сенс спробувати себе в цьому напрямі. Як ви розумієте, працювати за цією схемою доведеться багато, але якщо вас це не злякає, то ви зможете отримати як непогану оплату своєї роботи, так і чудове зростання своїх професійних навичок.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

624.1KПрочитань
11Автори
464Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається