Як зробити прев`ю для відео: покроковий гайд

Найбільша помилка всіх новачків і навіть досвідчених блогерів, через яку вони отримують мало переглядів, — це погане прев’ю для відео. Як би сильно ви не старалися над сюжетом, зйомкою і монтажем, усе буде марно, якщо на ваше відео ніхто не клікне. Тому зараз я розкажу вам, як за 10-15 хвилин зробити якісну обкладинку і що в неї потрібно додати, щоб ваше відео потрапило в рекомендації.

Це найкорисніший і найдетальніший гайд на цю тему, прочитайте його до кінця, і ви закриєте питання по прев'ю раз і назавжди.

Успіх кожної обкладинки на YouTube залежить від двох етапів: візуалізація і реалізація. На етапі візуалізації ви повинні придумати, як зацікавити потенційного глядача, щоб він не прогортав ваше відео. Найкраща концепція обкладинки складається з трьох елементів: текст, об'єкт і фон.

Об'єкт розташовується праворуч, а текст ліворуч, так як після завантаження відео на ваше прев'ю буде накладено планку з часом, яка перекриє частину вашого тексту, і його буде не видно.

Далі розмір тексту та об'єкта робимо великим, щоб займати всю площу прев'ю. Не використовуйте довгий текст і багато об'єктів, інакше інформацію на обкладинці буде важко зчитувати.

Запам'ятайте: понад половина глядачів заходять на YouTube через телефон. Коли ви гортайте стрічку і зупиняєтесь на одному з роликів, у вас є приблизно секунда до того, як зникне обкладинка і почнеться попередній перегляд. Тому використовуйте до 5 слів і від одного до двох об'єктів на вашій обкладинці.

Ось три ідеальні універсальні концепції за розташуванням, об'ємом і розміром всіх елементів на обкладинці, які підійдуть для будь-якої ніші.

Клікбейт = багато переглядів Ми зрозуміли, що в кожній обкладинці є текст, об'єкт і фон. І тепер, перш ніж переходити до створення обкладинки, вам спершу потрібно зрозуміти, чим ми будемо їх наповнювати. Текст обов'язково має відображати суть вашого ролика — про це забуває більшість авторів, і це одна з основних причин відсутності переглядів.

Основних категорій клікбейту п'ять: гроші, час, страх, популярне і тренди. У клікбейті закладені найсильніші емоції людини. Саме тому вони привертають найбільше уваги.

Приклади:

Гроші: Кожна людина хоче стати багатою і багато заробляти. Тому розповідаючи, наприклад про спосіб заробітку, ви можете на обкладинці вказати суму вашого доходу — і це приверне багато уваги.

Час: Хороші приклади тут будуть: "Вивчи Англійську за 5 годин" або "Виживаю в лісі 24 години". Час добре підкреслює особливість вашого ролика, тим самим підвищуючи інтерес у глядача.

Страх: Це дуже сильна емоція, яка змушує всіх клікати на ваші відео. Наприклад: "YouTube забанить твої відео", "Кінець світу в 2024", або "Новий вірус з Китаю". Якщо ви зможете налякати людей своєю обкладинкою, вони точно клікнуть на ваш ролик.

Популярне: Це відомі бренди і знаменитості, у яких є мільйони шанувальників. Тому, якщо ви опублікуєте ролик з обкладинкою "Ілон Маск впроваджує чіпи в мозок" або "Телефони Samsung вибухають", його обов'язково подивляться.

Тренди: Це тема, яка стала вірусною, наприклад: "Безкоштовний ChatGPT 4" або "Нова нейромережа". Це також набере багато переглядів. Ці ж правила ви можете використовувати не тільки для вашої обкладинки, але і для назви вашого ролика.

А щоб отримувати ідеальний результат, ви можете поєднувати кілька категорій клікбейту в одному ролику.

Що показати на обкладинці?

Тепер давайте обговоримо роль об'єкта на прев’ю. Тут може бути два варіанти: це обличчя автора, якщо ви хочете просувати особистий бренд і впізнаваність в інтернеті, або це головний об'єкт вашого сюжету.

Щоб створювати такі прев'ю не обов'язково використовувати Photoshop. Можна обійтися штучним інтелектом Leonardo і Canva. (Але в Photoshop ви зможете зробити їх більш краще)

Підсумок

В цьому гайді ви навчились працювати з клікбейтом у прев’юшках, показав вам три ідеальні концепції. Поєднавши все це разом, ви з найбільшою ймовірністю потрапите в рекомендації і наберете максимальну кількість переглядів.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
LVDrago
LVDrago@lvdrago

Заробляємо в інтернеті 🤑

11Прочитань
0Автори
1Читачі
На Друкарні з 3 червня

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається