Які є можливі способи інвестування для українців? Частина 3

📍Якщо ви досі не знайомились із нашими попередніми постами, які присвячені опису доступних українцям можливостей для інвестування, радимо це зробити зараз: частина 1, частина 2.

🔎Сьогодні розповімо про наступні 3 види джерел для капіталовкладень:

💸Інвестування у цінні папери. Найпоширеніший спосіб інвестування, що використовується як дрібними, так і великими компаніями. У цьому напрямі найголовніше — знайти ліцензованого надійного брокера, який допоможе на початкових етапах купувати та продавати цінні папери.

❗️Водночас навіть такі вкладення можуть не виправдати себе: світова економіка переживає рецесію, а отже вартість акцій компаній буде найближчим часом падати. Але прогнозується, що американський фондовий ринок у довгостроковій перспективі зростатиме, якою б не була ситуація.

💰Приватне кредитування (P2P-кредитування). Набираючий популярності метод, коли ви зі своїм капіталом формуєте фонд приватного кредитування. Люди користуються вашими коштами, а ви отримуєте відсотки за обслуговування. Ризик — можна натрапити на недобросовісного позичальника.

🧩Таке рівноправне кредитування не є чимось кардинально новим для українського фінансового ринку. Цей спосіб запозичення є одним із варіантів надання грошей в борг без залучення традиційного фінансового посередника – банку чи, наприклад, кредитної спілки. Відмінною рисою сучасного P2P-кредитування є активне використання Інтернету, зокрема онлайн-майданчиків, на яких позичальники та інвестори можуть укладати угоди.

📚Інвестиції у себе. Це означає, що необхідно вкладати у себе і свій розвиток. Це європейський підхід, коли люди вкладають не у матеріальні цінності, а у саморозвиток. Інвестувати в себе означає вкладати кошти в саморозвиток з метою отримати певну вигоду – піднятись по кар’єрних сходах, досягти успіху в бізнесі, підвищити свій статус, і в результаті покращити свій матеріальний стан.

«Найцінніший актив, який у вас є – це ви самі». Уорен Баффет

🌟Залишайте реакції під цим дописом, якщо чекаєте продовження цієї серії постів!

🙏єІнвест - піклуємось про вашу фінансову грамотність!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
єІнвест
єІнвест@einvest

Розвиваємо фін грамотність

4.3KПрочитань
0Автори
49Читачі
На Друкарні з 2 вересня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається