Захист інновацій: Чому юридична підтримка необхідна для успішного розвитку стартапу

Засновники стартапів - зовсім молодих проєктів - як ніхто інший потребують підтримки цілого штату фахівців: маркетологів, SEO-адміністраторів, розробників, менеджерів, дизайнерів і, звісно ж, юристів. Юридична підтримка стартапів - це самостійний напрям, який почав формуватися відносно недавно, коли слово "стартап" увійшло в наш побут.

І в цій статті ми вирішили описати кілька причин, через які юридичний супровід необхідний молодому бізнесу - стартапу.

Які бізнес-процеси потребують юридичного супроводу?

Юрист допоможе скоротити час, гроші, грамотно оцінити ризики та уникнути неприємних сюрпризів у майбутньому. У кожному з наведених нижче бізнес-процесів підприємцю-початківцю знадобиться юридичний супровід:

  • реєстрація компанії;

  • відкриття корпоративних рахунків у Росії та за кордоном

  • складання трудових договорів, наймання та звільнення працівників

  • ведення переговорів з контрагентами

  • контроль відповідності всіх договорів і угод чинному законодавству;

  • контроль юридичної правомірності внутрішньої документації організації, в тому числі наказів, положень, інструкцій і т.д ..;

  • участь у всіх реорганізаційних процесах в компаніях і підприємствах;

  • оформлення діяльності дочірніх підприємств та філій;

  • юридичний супровід та консультування;

  • участь у вирішенні спорів;

  • допомога в реєстрації торгових марок, отриманні патентів;

  • вирішення правових питань щодо різноманітних штрафних санкцій та пені, взаємодія з державними органами;

  • участь у сертифікації продукції, отримання різноманітних сертифікатів, ліцензій та іншої робочої документації, дозволів та документації, що підтверджує якість продукції;

  • тощо.

Юридичний супровід стартапів також знадобиться для того, щоб:

правильно структурувати компанію

В якій юрисдикції її заснувати? Створити одну юридичну особу чи декілька? Якими мають бути відносини між ними? Яка структура власності є оптимальною в кожному конкретному випадку? Як зробити так, щоб структура компанії відповідала всім потребам власників і самої компанії? Як приймаються складні рішення? Хто буде директором? Які повноваження він матиме?

Підготувати договори та документи

Як розподілити частки та інтереси? Як врегулювати відносини між учасниками? Які алгоритми прийняття рішень у товаристві мають бути встановлені? Які статутні документи матиме компанія і як їх оформити?

Правильно  відкрити корпоративний рахунок 

На ринку якої країни буде продаватися продукт/послуга? Де відкрити рахунок? Які вимоги необхідно виконати?

Слід підкреслити, що будь-який підприємець, навіть найбільш законослухняний, рано чи пізно стикається з юридичними проблемами. Причому в таких проблемах можуть бути замішані контрагенти, державні органи, треті особи, але вирішувати проблеми все одно потрібно керівництву компанії. При цьому не завжди спори можна врегулювати власними силами - багато конфліктних ситуацій вимагають втручання досвідчених професіоналів, а в іншому випадку існують чималі ризики для бізнесу. Тому не варто нехтувати послугами юристів.

Будь-який бізнес потребує послуг професійних юристів, особливо на початкових етапах. Від якості юридичних послуг багато в чому залежить успіх бізнесу.

Не ризикуйте своїм успіхом! Зверніться за професійною підтримкою до компанії Legal Solutions. Наші фахівці допоможуть вам розробити стратегію правового захисту, що сприятиме успішному розвитку вашого бізнесу.

Оскільки стартап - це молодий бізнес, він потребує юридичної допомоги, адже рано чи пізно його засновники захочуть залучити інвестиції, розділити між собою частки проекту, оформити документи, проконсультуватися щодо можливих ризиків тощо. Юридичне обслуговування стартапу може бути дуже важливим.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Innova Consulting Group
Innova Consulting Group@innova

211Прочитань
0Автори
3Читачі
На Друкарні з 7 грудня

Більше від автора

  • Як правильно скласти договір оренди комерційної нерухомості

    Складання договору оренди комерційної нерухомості є ключовим етапом для бізнесу, який збирається орендувати приміщення У цій статті ми розглянемо основні моменти, які слід врахувати при складанні договору оренди комерційної нерухомості.

    Теми цього довгочиту:

    Договір
  • Юристи Legal Solutions допомагають вирішувати будь-які юридичні проблеми бізнесу

    Юридична підтримка необхідна фізичним, юридичним особам для вирішення майнових та інших спорів, підготовки документів, щоб уникнути неприємних ситуацій, тривалих судових розглядів. Юридична компанія "Legal Solutions" надає наступні види правової допомоги

    Теми цього довгочиту:

    Юридична Консультація
  • Процес складання Умов користування сайтом: Посібник для юристів

    Юристи відіграють ключову роль у розробці юридичних документів, включно з умовами користування сайтом (Terms of Service, ToS). У цій статті ми розглянемо основні етапи та принципи складання ToS, а також поділимося порадами щодо їх оптимізації та оновлення.

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається