10 грандіозних подій, які фактично змінили статус-кво у реслінгу

У професійному реслінгу були неймовірні злети і не менш жорстокі падіння. Здається, що за кожним зворушливим, надихаючим моментом, який дарує цей бізнес, ховається скелет, що чекає на те, щоб випасти з шафи. За останні 60 з гаком років реслінг також зазнав кардинальних змін: те, що колись складалося з кількох незалежних, але пов'язаних між собою промоушенів, було монополізовано та корпоратизовано під егідою WWE родини МакМехонів. Деякі з подій у цьому списку змінили реслінг на краще, інші були справжніми трагедіями. Тим не менш, кожна подія з цього списку справила великий вплив на бізнес реслінгу та його шанувальників.

10 Смерть територій

До того, як WWE стали головним рушієм реслінгового бізнесу, ландшафт цього бізнесу складався з кількох "територій". Промоушени на цих територіях (AWA, WCCW, GCW тощо) співіснували один з одним і розважали свої ринки. Все змінилося, коли МакМехон розширив WWE і викупив своїх конкурентів. Пропонуючи реслерам великі ексклюзивні контракти та продаючи телевізійні права WWE, МакМехон взяв бізнес у свої руки і назавжди змінив цей бізнес.

9 Перша РеслМанія

31 березня 1985 року WWE провели першу в історії РеслМанію. У мейн івенті Халк Хоган і Містер Ті билися з Родді Пайпером і Полом Орндоффом. Відтоді вплив і видовищність РеслМанії тільки зростали. Зараз Манію регулярно відвідують десятки тисяч фанатів з усього світу. Це найграндіозніша щорічна подія професійного реслінгу, яку коли-небудь бачив цей бізнес.

8 Тестування на стероїди

У 1994 році судова система Нью-Йорка порушила справу проти Вінса МакМехона за підозрою в тому, що голова компанії постачав своїм спортсменам анаболічні стероїди. Хоча МакМехона зрештою визнали невинним через недостатність доказів, судовий процес завдав величезної шкоди репутації WWE. Він продовжує залишатися основним джерелом дискусій серед фанатів і сьогодні.

7 Монреальський облом

Хоча сьогодні майже всі знають, що реслінг - це "постанова", ілюзія цього виду спорту колись майже бездоганно зберігалася. Однак деякі події в реслінгу підняли завісу над тим, як функціонує цей вид спорту. Однією з таких подій був "Монреальський облом", коли Шон Майклз і Вінс МакМехон змовилися вкрасти чемпіонство WWE у Брета Харта за допомогою сфальсифікованого матчу. "Облом" дав фанатам багато розуміння того, наскільки брудною може бути політика у професійному реслінгу.

6 Смерть Оуена Харта

У фанатів реслінгу є багато причин не любити Вінса МакМехона. Однією з найбільш кричущих є його недбалість, яка призвела до смерті Оуена Харта. 23 травня 1999 року Оуен Харт трагічно загинув через невдалий трюк. WWE не вжила належних заходів, щоб убезпечити Оуена, і саме тому він поплатився за це життям. Смерть Оуена залишила незгладиму пляму на репутації МакМехона та Вінса Руссо, і продовжує розглядатися як одна з найбільших трагедій в історії спорту.

5 WWE купило WCW

Після того, як МакМехон завоював території у 1980-х роках, WWE безроздільно панували у реслінгу протягом наступного десятиліття. Все змінилося з появою World Championship Wrestling, найбільшої загрози монополії МакМехона. Однак кілька поганих бізнес-рішень і різке падіння якості продукції призвели до занепаду WCW. WWE змогли поглинути своїх конкурентів і повернутися на вершину, залишившись наодинці.

4 Історія самогубства з подвійним вбивством

У червні 2007 року зірка WWE Кріс Бенуа вбив свою дружину Ненсі Бенуа та їхнього 7-річного сина, а потім повісився у своєму будинку в Джорджії. Ця новина шокувала світ реслінгу, який перебував у стані спустошення і шоку. Розтин тіла Бенуа привернув велику увагу до шкоди, яку хронічна травматична енцефалопатія може завдати мозку реслера. В результаті чого було серйозно переглянути протокол безпеки в реслінгу.

3 Жіноча Революція

У 2015 році WWE переосмислили, що означає бути жінкою у професійному реслінгу. Завершилася суперечлива Ера Дів і розпочалася Жіноча революція. Багато жінок у WWE допомогли прокласти шлях до цього моменту, зокрема Венді Ріхтер, Тріш Стратус та Літа. У 2015 році їхня наполеглива праця переросла у повноцінний рух. Зараз жінки в реслінгу досягли більшого успіху, ніж будь-коли раніше.

2 Створення AEW

Після того, як WWE викупили WCW, МакМехон керував реслінговим бізнесом ще 2 десятиліття, фактично не маючи опонентів. Однак у 2019 році все змінилося зі створенням Тоні Ханом All Elite Wrestling. Багато фанатів сумнівалися, що AEW матиме бодай якийсь успіх. Однак, незважаючи ні на що, компанія продовжує кидати виклик очікуванням. Нещодавно вони провели захід на стадіоні "Вемблі", який відвідало 85 000 фанатів (за словами самих AEW). Успіх AEW кардинально змінив ландшафт реслінг бізнесу на краще як для фанатів, так і для реслерів.

1 Заборонені Двері

AEW та WWE працюють дуже по-різному. У той час як WWE любить ізолювати себе, AEW регулярно співпрацює з іншими промоушенами та незалежними зірками. Співпраця AEW з рештою світу реслінгу найяскравіше демонструється через їхнє PPV з New Japan Pro Wrestling, "Заборонені двері". Це шоу стало щорічною подією і є свідченням кінця монополістичного способу мислення WWE.

Автор: Lizzy Flanegan

Переклад: Volodya Lysyuk

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
WWE Looks
WWE Looks@thewwelooks

Ті самі WWE Looks / Лукс

5.2KПрочитань
0Автори
17Читачі
На Друкарні з 5 липня

Більше від автора

  • Історія Командного чемпіонства SmackDown

    На нещодавньому щотижневому шоу SmackDown чергове чемпіонство WWE «завершило» свій цикл. Саме так, йдеться про командне чемпіонство синього бренду, яке відтепер називається «командним чемпіонством WWE». У звʼязку з цим пропоную швидко пробігтися по цій версії командних титулів.

    Теми цього довгочиту:

    Wwe
  • Історія Командного чемпіонства RAW

    На нещодавньому щотижневому шоу RAW чергове чемпіонство WWE «завершило» свій цикл. Саме так, йдеться про командне чемпіонство червоного бренду, яке відтепер називається «Світовим командним чемпіонством». У звʼязку з цим пропоную швидко пробігтися по цій версії командних титулів.

    Теми цього довгочиту:

    Wwe
  • Поєдинки РеслМанії 40, до яких WWE може прокладати шлях після Королівської Битви

    Королівська Битва - одне з найяскравіших шоу у календарному графіку WWE через свою непередбачуваність, а також тому, що воно відкриває шлях до РеслМанії. Поки Коді та Бейлі вже забронювали собі місця в карді Філадельфійського шоу, WWE, як це часто буває, дражнять фанатів

    Теми цього довгочиту:

    Wwe

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається