10 ідей для бізнесу в невеликому місті

Приєднуйтесь до нашої Безкоштовної Школи Бізнесу в Telegram.

Ремонт автомобілів

Знайти хорошу СТО — непросте завдання навіть у мегаполісі, не кажучи вже про містечка. Попит на якісні послуги автомеханіка завжди великий, адже за даними Інституту досліджень авторинку, у 2023 році українці купили 63 тисячі легкових автомобілів, а всього в Україні зареєстровано понад 7 млн транспортних засобів.

Вигоди. Можливість побудувати стійкі стосунки з місцевими клієнтами та розвивати довгострокову співпрацю. Малі витрати на рекламу завдяки рекомендаційному маркетингу.

Ризики:

  • Обмежений ринок, що впливає на прибутковість та заважає масштабуванню.

  • Брак кваліфікованих працівників. Професіонали зазвичай реалізують свій потенціал у великих містах.

  • Високі початкові інвестиції в приміщення та обладнання.

Продаж шаурми та іншого фастфуду

Це одна з найкращих ідей для бізнесу в маленькому місті за співвідношеннєм "низькі вкладення/велика віддача". Відкриття обійдеться в 120-150 тисяч гривень, плюс витрати для наймання двох співробітників. За умови вибору місця з хорошою прохідністю невелика торгова точка зможе приносити чистими 40 – 45 тисяч гривень на місяць.

Комп’ютерні послуги

Більшість сучасних компаній використовує комп’ютеризоване обладнання: від ПК до спеціальних технологічних пристроїв. Тому вони мають потребу у спеціалістах, які зможуть швидко приїхати та виконати необхідні ремонтні чи сервісні роботи. Встановлення та обслуговування техніки, налагодження мереж, відновлення даних — послуги, які потенційно матимуть попит у локальних громадах.

Вигоди: невелика конкуренція, потенційно стабільний попит, можливість забезпечити стабільну базу постійних клієнтів.

Ризики:

  • Обмежений ринок.

  • Необхідність постійних інвестицій в оновлення знань.

  • Для обслуговування певного обладнання потрібно отримувати офіційні сертифікати від виробників. Для цього треба пройти дороге навчання та підтвердити кваліфікацію.

Торгівля м'ясом

Це продукт повсякденного попиту. М'ясна лавка, навіть у разі появи по сусідству великої торговельної мережі зможе процвітати внаслідок свіжого та унікального асортименту, якого немає в супермаркеті. Щоб відкрити такий магазин, потрібно від 250 тисяч гривень. Водночас прибуток невеликих крамниць становить від 40 тисяч гривень.

Сучасний салон краси

Найімовірніше, у населеному пункті вже є перукарні та манікюрні салони. Проте може виявитися вдалою бізнес-ідея створення трендового закладу: наприклад, барбершопу або SPA-салону. У такий спосіб можна залучити людей з високим доходом: тих, хто зазвичай їздить отримувати послуги у сфері краси до великих міст.

Вигоди. Ідея добре працює за відсутності прямих конкурентів. Якісні та сучасні послуги допоможуть створити базу постійних лояльних клієнтів.

Ризики:

  • Високі витрати на приміщення та обладнання.

  • Потрібні інвестиції в навчання персоналу.

  • На початку треба багато вкласти у рекламу: потрібно переманити платоспроможних клієнтів і переконати, що ваші послуги не гірші за ті, що пропонують у мегаполісах.

У невеликих населених пунктах зростає попит на такі послуги.

Пивний магазин

Пиво в нашій країні люблять, тому без прибутку підприємець не залишиться. Для відкриття підійде магазин з обладнанням для розливу на 10 видів пива. На це буде потрібно витратити близько 200-250 тисяч гривень, із них обладнання обійдеться приблизно в 100 тисяч гривень. Але можна заощадити, якщо взяти все обладнання в оренду у місцевих виробників пива. Оборот пивного магазину становить в середньому 120 – 150 тисяч гривень, а чистий прибуток – 35 – 40 тисяч гривень.

Кав’ярня з авторськими десертами

За статистикою, наведеною виданням The Village, 77% населення міст України віком 16–55 років п’ють каву. З них 68% купують напої в закладах. Ігнорувати цей тренд не можна, адже кав’ярня зараз — не лише заклад харчування, але й місце зустрічей, локація для втілення артпроєктів, проведення заходів.

Вигоди. Розвиток кавової культури у своїй громаді. Залучення молоді та міленіалів — найбільш платоспроможної частини аудиторії. Перспектива масштабування кав’ярні до культурного осередку.

Ризики:

  • Великі витрати на обладнання та оренду приміщення.

  • Конкуренція за клієнтів з іншими місцевими закладами, які мають постійну аудиторію.

Виготовлення ключів

Така справа не потребуватиме якихось значних вкладень: вистачить 70 – 80 тисяч гривень, більша частина з яких (близько 50 тисяч гривень) піде на придбання верстатів.

Основною послугою в такій майстерні стане виготовлення дублікатів всіляких ключів (до вхідних дверей, гаражів, машин, під'їздів і домофонів). Для розміщення майстерні вистачить маленького приміщення (від 4 квадратних метрів).

Додатково в такому місці можна заробляти на заточуванні ножів, ножиць і свердел, продажі замків, брелоків, а також на послугах аварійного розтину замків. Окупити бізнес із виготовлення ключів можна за пів року роботи.

Мініпекарня

Продавати продукцію щоденного попиту вигідно, вкладення у відкриття невеликі, а у разі зміни смаків споживачів можна працювати під нові запити.

Для відкриття мініпекарні знадобиться в середньому 350-400 тисяч гривень, які реально окупити за 8-10 місяців роботи.

Ремонт телефонів/ПК

Ця ідея підходить людям, які знають основи радіоелектроніки, вміють ремонтувати цифрову техніку. Послуги з ремонту вкрай популярні. Вкладення становитимуть від 70 тисяч гривень, окупність займе всього декілька місяців, якщо конкуренція у вашому місті/районі невелика.

Про те, як відкрити власний бізнес з нуля читайте в нашій Безкоштовній Школі Бізнесу в Telegram.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Український Бізнесмен
Український Бізнесмен@ukr_businessman

2.3KПрочитань
1Автори
27Читачі
На Друкарні з 17 травня

Більше від автора

  • 20 ідей з вкладеннями до 10 000$

    Відкрити свою справу під час війни? Можна й потрібно. Не буде моменту краще, ніж зараз. А якщо говорити про насущне, саме малий бізнес – це підтримка державної економіки та робочі місця для українців.

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається