Скорочення робочих місць у сфері технологій у 2023 році

Зіткнувшись з нестабільною глобальною економікою та уповільненням зростання доходів, технологічні компанії прискорили темпи звільнень у 2023 році, причому загальне скорочення персоналу зараз перевищує всі втрати робочих місць у технологічних компаніях за минулий рік.

Хоча технологічні компанії оголосили про масові звільнення минулого року, 2023 рік виявився набагато гіршим. Кількість звільнень значно перевищила минулорічні скорочення, адже технологічні гіганти, серед яких Amazon, материнська компанія Facebook Meta, Microsoft, Google, IBM, SAP та Salesforce, а також багато менших компаній, оголосили про масштабне скорочення робочих місць.

Причина: під час пандемії, коли карантинні обмеження спричинили ажіотажний попит на техніку для підтримки віддаленої роботи та зростання електронної комерції, великі технологічні компанії почали наймати нових працівників, а тепер вони стикаються зі зниженням доходів.

Хоча глобальні витрати на ІТ зростуть у 2023 році, причому найбільше зростуть витрати на корпоративне програмне забезпечення та ІТ-послуги, загальне зростання, як очікується, буде помірним: системи центрів обробки даних і комунікаційні послуги зростуть менш ніж на 1%, згідно з даними компанії Gartner, що займається дослідженням ринку. Тим часом прогнозується, що продажі апаратного забезпечення знизяться.

Читайте також: Хто такі Digital Nomads та чим вони займаються

Постійні проблеми з ланцюжками поставок, інфляція та війна в Україні також впливають на витрати як бізнесу, так і споживачів, що призводить до побоювань рецесії.

Згідно з даними Layoffs.fyi, онлайн-трекера, що відстежує скорочення робочих місць у технологічному секторі, 784 технологічні компанії звільнили близько 208 181 співробітника цього року, порівняно з 164 411 звільненими минулого року.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Rodion Shkurko
Rodion Shkurko@rodion.shkurko

17.6KПрочитань
17Автори
90Читачі
Підтримати
На Друкарні з 23 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається