Форматування тексту і як тайпити манґу | Частина ІІ

В попередній частині ми навчились "основним основам", які допоможуть вам стати на дві ступеньки ближче на шляху до тайпсету. А зараз ми будемо розбиратись, як вставляти текст у бульбашки (фрейми/балони) і як зробити це грамотно та красиво.

Отже, у нас є наперед підготований текст і почищені від тексту "скани" (зображення), текст має бути розбитий на фрази, які буде зручно вставляти в бульбашки.

Готові рядки тексту

Вибираємо інструмент "горизонтальний текст" і акуратно проводимо "від краю до краю" білого поля бульбашки текстове поле, вставляємо текст (ctrl+v), але тепер ми зіткнулися із проблемою — текст не влазить/виглядає "негарно" і тд.

Приклад некрасивого тексту

Форматуємо текст

Щоб текст добре виглядав і легко читався, нам потрібно "провернути декілька фокусів":

-Підібрати шрифт

-Підібрати розмір і відстань між рядками

-Красиво перенести слова і склади

Якщо ви встановили мій пак шрифтів, який я надсилаю кожному бажаючому в телеґрам, то вам буде значно легше підібрати потрібний вам шрифт: Обираємо той, який вам сподобався.

підібрали підходящий шрифт
Якщо хочете бути хорошим тайпером, то рекомендую вам слідкувати за формою бульбашки, в якій ми вводимо текст.

Якщо форма бульбашки — це "колючка" (персонаж кричить/думає), то обираємо "курсивний шрифт", якщо ж курсиву немає, то на розширеній панелі “Символ” обираємо "псевдокурсив".

обираємо псевдокурсив

Для звичайних (круглих, овальних, квадратних та ін.) бульбашок не потрібно використовувати ніяких курсивів, обираємо звичайний шрифт або спицифічний (якщо це видно в джерелі, звідки ви брали переклад).

Тепер дуже важливо вмістити текст в бульбашці так, щоб йому було "вільно і зручно" знаходитись в ній: Центруємо, граємось із розмірами і з переносами слів та складів.

Деякі тайпери забувають про заукругленя і вписання текст в форму фрейму. Це дуже важливо і робить текст в 100 раз приємнішим для читання.
Ніякої "ялинки" в тексті не повинно бути!
Приклад “ялинки” в тексті (1. Ялинка, 2. Нормально відформатований текст)

Вже непогано, але текст досі виглядає “недуже”, тому нам потрібно відредагувати відступ між рядками. Для цього на панелі "символ" шукаємо поле з відступом (дві вертикальні букви “А”), тицяємо ЛКМ по ньому і колесом миші або в ручну обираємо потрібне нам значення.

Зміни в відступі між рядками

Тепер це виглядає набагато краще.

Можливо у вас це може виглядати не так красиво, але "це прийде з досвідом", головне багато практикуватись і постійно вдосконалюватися.

Тепер ви готові до тайпу манґи.

Далі буде... (Напевне :3)

Є якісь додаткові запитання? Коментуйте або пишіть мені в телеґрам: посилання в профілі.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
ZEDDY ака Попелюшка
ZEDDY ака Попелюшка@ZEDDY

1.3KПрочитань
0Автори
10Читачі
На Друкарні з 14 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (5)

оце то ти досвідчений)

Вам також сподобається