13 заборонених фраз на шляху до успіху!

Ви дізнаєтеся, які слова можуть стати перешкодою на шляху до вашої мети та як їх замінити на більш позитивні й продуктивні.

Підписуйтесь на телеграм-канал

1. "У мене не було вибору".

Навіть у найбільш безвихідній ситуації можна знайти кілька варіантів її вирішення. І якщо ви вчинили так, а не інакше, то лише тому, що самостійно вирішили йти цим шляхом або не захотіли шукати запасний вихід. Звинувачувати варто лише себе, а не когось іншого.

2. "Мені б варто було вчинити так".

Забудьте взагалі про частки "б". Жодних умовних способів у житті успішних людей не існує. Дія відбувається тут і зараз.

І якщо вже ви вирішили вчинити так, а не по-іншому, то не варто надалі посипати голову попелом, шкодуючи про прийняте рішення. Витягніть урок зі свого промаху і рухайтеся далі.

3. "Я не зможу зробити те-то".

Давайте визначимося відразу: ви не можете чи не хочете? Думаємо, що друге. Якщо ви не хочете щось робити, то це одне.

Але, якщо ви впевнені, що не зможете виконати якусь необхідну дію, то чесно дайте собі відповідь на запитання "Чому?". Вам не вистачає знань, умінь? Тоді варто їх набути. Завдання здається вам надто складним? Прислів'я "Очі бояться, а руки роблять" не втрачає своєї актуальності й донині. Поборіть страх і почніть діяти!

4. "Це неможливо".

Ми згодні, є речі, які зробити неможливо. Наприклад, полетіти на мітлі в космос або поговорити за чаєм з Клеопатрою. Але зазвичай цією фразою люди маскують страх і лінь.

Позбавтеся від того й іншого і тоді й потреба в цьому словосполученні відпаде сама собою. Змінити низькооплачувану роботу на більш перспективну - можливо. Розлучитися з нелюбою дружиною - можливо. Почати власну справу - можливо.

5. "Я не повинен виконувати цю роботу, мені за неї не платять".

Подібна фраза, сказана начальству, здатна поставити на вашій кар'єрі великий і жирний хрест. Розумний керівник оцінить ваше бажання йти на компроміс, попрацювати понаднормово, підставити плече комусь із колег. Ваша готовність бути корисним членом команди обов'язково винагородиться.

Але, якщо ви бачите, що начальство вас банально використовує, то тоді варто подумати про пошук більш вдячного начальника.

6. "Мене це не стосується".

Фраза сама по собі мерзенна і вживають її зазвичай закінчені егоїсти. Сьогодні вам начхати на те, що хтось шукає донора крові, що є люди, які втратили все через війну, що десь страждають діти, люди похилого віку, безпритульні тварини - нехай. Але, де гарантія, що завтра допомога не знадобиться вам? А всі навколо відвернуться і скажуть: "Мене це не стосується".

Надайте безоплатну допомогу сьогодні, а завтра її нададуть вам.

7. "Ой, не пропонуйте дурниці".

Тільки начальники-ідіоти гублять на корені ініціативність своїх співробітників. Вимовите цю дурну фразу один раз і більше пропозицій (ні слушних, ні безглуздих) не почуєте.

Краще використовувати фрази: "Непогано, але мені б хотілося розглянути всі варіанти" або "Молодець, Аня, у кого ще є якісь пропозиції?". Серед 10 дурнуватих пропозицій цілком може відшукатися цінна ідея.

8. "Ой, давайте краще по-старому".

Усі успішні люди використовують інновації. Борючись із новітніми технологіями, що можуть значно прискорити та полегшити робочий процес, ви особисто знищуєте свої шанси на успіх.

"Життя таке несправедливе".

Ваш друг уже начальник відділу, а ви досі - рядовий менеджер? Це не тому, що втрутилася доля. Не тому, що до друга життя справедливе, а до вас - ні. Річ у тім, що ви не доклали належних зусиль, не проявили всі свої здібності. А ось ваш товариш використав свій шанс.

9. "Мені не подобається моє місце роботи".

Серйозно? А що вам заважає його змінити? Злий начальник намертво примотав вас скотчем до робочого стільця?

Будь-який вік не перешкода для того, щоб круто змінити своє життя, здобути другу освіту і знайти роботу до душі.

10. "Мені так лінь".

Ви собі уявляєте Стіва Джобса чи Білла Гейтса, які замість того, щоб працювати, кажуть: "Мені ліньки" і вкладаються в розтягнутих спортивках на диван перед телевізором?

Як би це сумно не звучало для ледарів, але тільки праця (нехай інтелектуальна, нехай із розумним підходом) здатна привести до успіху.

11. "І так зійде".

Не зійде! Якщо ви згадаєте одну з порад мультимільйонера Пітера Деніелса, то зрозумієте, наскільки важливо прагнути до досконалості і будь-яку роботу виконувати якомога краще.

12. "Ой, а що я почула", "а я по секрету дізналася" тощо.

Успішні люди не пліткують. Свій час і енергію вони витрачають на куди більш корисні заняття. Наслідуйте їхній приклад!

13. "Він поганий, "вона бридка", "погода жахлива" та інші.

Виженете зі свого життя негатив у будь-якому вигляді. Мисліть позитивно, вживайте фрази, які несуть позитив. І тоді ваше життя обов'язково зміниться!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

629.7KПрочитань
11Автори
467Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

  • Стрижка газонів як бізнес-ідея

    "Зелений" бізнес - чудовий варіант для тих, хто любить природу і воліє працювати на свіжому повітрі. І одним із найприбутковіших його різновидів є бізнес на стрижці газонів

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес-ідея
  • Як почати заробляти $10 000 на місяць за 90 днів

    Очікуйте, що вам доведеться копати глибоко і працювати наступні 90 днів Я знаю, що більшість людей шукають швидкого рішення. Чарівну кулю, яка дозволить заробляти $10 000 на місяць, майже не працюючи.

    Теми цього довгочиту:

    Онлайн Заробіток
  • 30 грантів для бізнесу від ЄС, USAID, Mercy Corps та українського уряду

    У цій статті ми розглянемо 30 грантів від Європейського Союзу (ЄС), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), організації Mercy Corps та українського уряду, які пропонують фінансування від 2000 до 2,5 млн.

    Теми цього довгочиту:

    Гранти На Бізнес

Вам також сподобається

Коментарі (1)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається