4 основні шляхи масштабування бізнесу

Якщо не масштабувати бізнес і не використовувати нові джерела зростання, ваша компанія стане беззахисною перед динамічним ринком і не зможе збільшувати прибуток. Тому варто розширювати свою діяльність.

1. Існуючий асортимент для нових клієнтів

Ви повинні добре орієнтуватися на ринку і знати відсоток споживачів, котрий покриваєте ви і ваші конкуренти. Якщо цей відсоток невеликий, то ще є куди рости. Якщо великий — варто подумати про інші шляхи масштабування.

2. Новий продукт або послуга

Вийдіть за рамки послуг, які ви надаєте. Спілкуйтеся частіше з вашим клієнтом, вивчайте його потреби і ви зрозумієте, що зможете створювати для нього додаткову цінність, за яку він готовий платити. До речі, з новим продуктом ви значно зменшуєте залежність від поточного, що є ще одним безперечним плюсом.

3. Нова географія

Це нові можливості і доступ до нових клієнтів. Якщо ваш продукт досить конкурентоспроможний на вашому ринку, потрібно переходити на нові регіони, а, можливо, і виводити його на міжнародну арену.

4. Партнерства

Шукайте компанії та товариства, з якими можна організувати довгострокові взаємовигідні відносини. У історії бізнесу безліч вдалих колаборацій та партнерств, які давали потужний поштовх компаніям, відкривали перед ними нові ринки, підвищували лояльність аудиторії.

Більше корисного — в нашому телеграмі «Український Бізнесмен».

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Український Бізнесмен
Український Бізнесмен@ukr_businessman

2.8KПрочитань
1Автори
31Читачі
На Друкарні з 17 травня

Більше від автора

  • Маркетингові дослідження: види, методи та етапи

    Сьогодні маркетингове дослідження ринку відіграє ключову роль у прийнятті стратегічних рішень та дозволяє компаніям залишатися конкурентоспроможними у світі, що швидко змінюється.

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес
  • Як відкрити товарний бізнес

    Товарний бізнес — вид підприємницької діяльності, пов’язаний з покупкою, продажем або виробництвом товарів, фізичних чи цифрових.

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес
  • Бізнес-модель: що це, навіщо і як розробити

    Навіть не будучи підприємцем чи бізнес-аналітиком, можна побачити купу різноманітних компаній, що працюють за різними схемами. Хтось продає товари, хтось займається перевезеннями, хтось влаштовує дитячі свята. Все це підприємства з різними бізнес-моделями.

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається