5 кроків, щоб отримати грант на розвиток бізнесу

Приєднуйтесь до нашої Безкоштовної Школи Бізнесу в Telegram.

Крок 1. Дослідіть інформацію про програму

  • Уважно перевіряйте деталі про організаторів.

Компанія або фонд часто можуть організувати серію грантових програм для різних країн або напрямів. Аналізуючи їхню роботу та згадуючи цю інформацію в заявці ви покажете себе як людину, яка використовує всі ресурси для перемоги.

  • Читайте всі додаткові гайди та інструкції.

Організатори можуть полегшувати підготовку заявки, надаючи роз’яснення щодо певних пунктів і вимог та приклади заповнення анкети. Так ви зекономите час на пошук потрібної інформації та формування заявки

  • Перевіряйте вимоги до учасників конкурсу.

Ваш статус (підприємець чи власник бізнесу), КВЕДи та напрями діяльності, обсяг доходів чи прибутків за певний період, розмір заробітної плати та сплачених податків часто є одним із ключових критеріїв для відбору. Якщо ж програма запущена для підтримки аграріїв чи бізнесів переселенців, а ви представляєте місцевий ІТ-стартап, вашу заявку відхилять через порушення цих критеріїв.

Крок 2. Правильно розподіліть фінанси

  • Оцінюйте адекватність витрат.

Часто організатори вимагають прописати розподіл використання грантової підтримки на різні напрями роботи компанії: заробітні плати, оренда, закупівля товарів чи обладнання, адміністративні витрати. Ви маєте розподілити ці статті бюджету адекватно, не вказуючи завищених показників.

  • Не починайте готувати бюджет без бухгалтера.

Усі фінансові частини кожної заявки розглядають максимально прискіпливо, і всі запити й напрями витрат будуть перевіряти. Дохідна та витратна частини мають чітко сходитися.

  • Перевіряйте відповідність вашого бюджету вимогам.

В умовах програми може бути чітко визначено, що фінанси йдуть лише на конкретні статті бюджету. Якщо ви розподілите ці кошти на інші напрями, у кращому випадку ви просто не зможете їх витратити на ці речі через необхідність звітності, а в гіршому — це стане причиною відмови.

Крок 3. Перевірте публічну інформацію про себе

  • Знайдіть себе в усіх реєстрах.

Пошукайте, яка інформація доступна про вас і ваш бізнес у публічних ресурсах. Якщо ви маєте борги чи штрафи, то їх варто заплатити та додати пояснення про це. Можливо, що на момент розгляду заявки публічна інформація ще не оновиться.

  • Приведіть до ладу соцмережі та сайти.

Часто організатори моніторять особисті та корпоративні сторінки в соціальних мережах, публічні профілі та сайти учасників та перевіряють актуальність даних там і можливі негативні публікації. Тому краще приховати або видалити сумнівні публікації.

  • Розкривайте детальну інформацію про себе та свою справу.

Через обмеження обсягів опису заявок не завжди можна багато розповісти про власні переваги та досягнення. Лайфхак для цього: розмістити цю інформацію на вашому сайті чи іншому публічному ресурсі та надати на нього посилання.

Крок 4. Підготуйте заявку

  • Підсвітіть свої досягнення.

Розкажіть чого ваш бізнес досягнув, особливо сфокусуйтеся на періоді повномасштабного вторгнення або під час карантину, якщо ви працювали в цей час. Це покаже готовність досягати результатів попри труднощі.

  • Покажіть плюси свого бізнесу.

Поділіться, які у вас конкурентні переваги, за рахунок чого ви плануєте рости надалі та, можливо, масштабуватися.

  • Поясніть, як ви використаєте отримані кошти.

Ви маєте показати, чому саме ця програма допоможе вашому бізнесу стати на ноги та зробити потрібний стрибок уперед, наведіть конкретні цілі та бізнес-план із розвитку.

Крок 5: Ретельно перевірте всі формальності

  • Подавайте заявку за кілька днів або максимум за день до дедлайну.

Часто організатори не продовжують терміни приймання, тому підвантажуючи файли в останні години, можна через збої сервісів втратити свою можливість. До того ж чимало учасників зазвичай відправляють листи в останній момент, тому на більш ранні заявки можуть звернути додаткову увагу.

  • Використовуйте шаблонні форми для заявок і враховуйте вимоги до наданої інформації.

Не треба креативити, якщо цього не просять: не відхиляйтеся від критеріїв і не вносьте непотрібних змін до форм, вкладайтеся в зафіксований максимальний обсяг символів, слів і сторінок. Іноді порушення цієї формальної вимоги достатньо для відмови в розгляді заявки, якою б крутою вона не була.

Приєднуйтесь до нашої Безкоштовної Школи Бізнесу в Telegram.

Джерело

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Ідеї для Вашого Бізнесу
Ідеї для Вашого Бізнесу@ua_bizidea

Канал №1 для підприємців

372Прочитань
1Автори
4Читачі
На Друкарні з 8 квітня

Більше від автора

  • Відеомаркетинг для бізнесу: стратегія та нюанси

    Індустрія цифрового відеомаркетингу сьогодні сягає 135 мільярдів доларів: це означає, що бренди по всьому світу усвідомлюють, що їм можуть дати вкладення у створення відеоконтенту. Якщо ваш бізнес ще досі не використовує відео для просування, ця стаття для вас.

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес
  • Соціальне підприємництво: що це і навіщо

    У більшості випадків бізнес — це засіб для отримання прибутків. Саме це вважається головною ціллю підприємництва, але так буває не завжди. У всьому світі шириться новий, адаптований під сучасний світ, вид бізнесу, який направлений на допомогу. Як же працює соціальний бізнес?

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес
  • SEO-просування: навіщо потрібне бізнесу

    Власникам бізнесу важливо, аби їх сайт користувався успіхом. Для того, щоб привернути увагу великої кількості аудиторії, необхідно просунути сайт верх у списку пошукової видачі. У такому випадку на поміч приходить SEO просування.

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається