5 важливих новин: Угода Microsoft/Activision тимчасово зупинена в США

Пропонуємо вашій увазі короткий огляд 5 найважливіших угод, які ви могли пропустити минулого тижня: тимчасова зупинка угоди Microsoft/Activision Blizzard, ймовірне схвалення угоди Broadcom/VMware, схвалення UK CMA угоди Amazon/iRobot, а також угоди по злиттю NASDAQ/Adenza і Patterson-UTI Energy/NexTie

ФТК США вимагає судового втручання, щоб зупинити придбання Microsoft Activision

Федеральна торгова комісія (ФТК) звернулася до суду з проханням тимчасово зупинити придбання Microsoft компанії Activision Blizzard, згідно з повідомленням Reuters минулого понеділка.

FTC висловила стурбованість тим, що Microsoft і Activision вказують на неминуче закриття угоди, можливо, до п'ятниці, і, таким чином, закликала федерального суддю запобігти будь-якій остаточній угоді до цього часу.

У вівторок у відповідь на запит ФТК американський суддя ухвалив рішення про тимчасове призупинення угоди, а слухання у справі заплановано на цей тиждень.

ФТК стверджувала, що така угода надасть Microsoft можливість і підвищений стимул обмежувати контент Activision таким чином, щоб суттєво знизити конкуренцію. На початку грудня ФТК, відповідальна за дотримання антимонопольного законодавства, вже звернулася до штатного адміністративного судді з проханням заблокувати угоду на антимонопольних підставах. Вони стверджували, що вона надасть Xbox від Microsoft ексклюзивний доступ до ігор Activision, що поставить консолі Nintendo та PlayStation від Sony у невигідне становище.

Президент Microsoft Бред Сміт висловив готовність представити свою позицію у федеральному суді. Activision не надала коментарів.

Угода Broadcom/VMware на $61 млрд, ймовірно, отримає схвалення ЄС

Минулого понеділка акції VMware та Broadcom зросли на 4% та 6% після того, як агентство Reuters повідомило, що Broadcom, ймовірно, отримає умовне схвалення від антимонопольного органу ЄС на заплановану покупку VMware, посилаючись на джерела, знайомі з цим питанням.

За словами джерел, схвалення Європейської комісії залежить від того, чи вживатиме Broadcom заходів для забезпечення сумісності з конкурентами.

І Broadcom, і антимонопольне відомство ЄС відмовилися надати будь-які коментарі з цього приводу.

Акції iRobot підскочили на 21% після того, як UK CMA схвалив придбання Amazon

Британське управління з конкуренції та ринків (CMA) схвалило придбання Amazon компанії iRobot. В результаті акції iRobot підскочили більш ніж на 21% в п'ятницю.

CMA провело розслідування і визначило, що угода не викликає занепокоєння щодо конкуренції у Великобританії. Однак придбання все ще перебуває на розгляді регуляторів в інших юрисдикціях. Федеральна торгова комісія США (FTC) запросила документи в обох компаній для подальшої оцінки мети та обґрунтування угоди. iRobot заявив, що компанії будуть співпрацювати з FTC у розслідуванні, яке зазвичай займає близько року.

Ще 2 угоди зі злиття

Nasdaq оголосила, що уклала угоду про придбання Adenza у гіганта прямих інвестицій Thoma Bravo, про що InvestingPro повідомила в режимі реального часу. Угода, про яку вперше з'явилися чутки в Wall Street Journal на початку понеділка минулого тижня, передбачає, що NASDAQ заплатить в цілому $10,5 млрд готівкою та акціями.

Акції Patterson-UTI Energy підскочили більш ніж на 12% в четвер після оголошення про те, що вона уклала угоду про злиття з NexTier Oilfield Solutions про об'єднання всіх акцій на рівних.

За умовами угоди вартістю 5,4 млрд доларів США, акціонери NexTier отримають 0,7520 акцій звичайних акцій Patterson-UTI за кожну акцію звичайних акцій NexTier. Після закриття угоди акціонери Patterson-UTI володітимуть 55%, а акціонери NexTier - 45% об'єднаної компанії.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Форекс Бокс
Форекс Бокс@forexbox

4.4KПрочитань
8Автори
11Читачі
На Друкарні з 18 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається