Якщо коротко, ми будемо партнеритись з ютуберами, створюючи сайти, монетизуючи ці ж сайти за допомогою Adsense. Звучить легко? Складно? Без паніки, я постараюся детально викласти всі моменти. Продовжуйте читати, оскільки вам знадобиться знати про всі нюанси, це не просто створення сайту і заробіток на рекламі, потенціал схеми набагато більший.

Перший крок: пошук бажаної ніші

Розповім про одну з ніш, які я використовую в цій темі. Ось у чому суть. Я люблю грати в різні ігри, іноді дивлюся ролики на ютубі з цієї ж теми. У якийсь момент я зрозумів, що витрачаю час даремно, трохи пізніше я зрозумів, що тут є непоганий трафік, а отже, на цьому можна заробити.

Так ось, суть якраз у тому, що жоден з моїх улюблених ютуберів не мав сайту. Основний заробіток донині ґрунтується на YouTube Adsense (реклама в роликах від гугла), донатах і твіч стрімах.

Я почав розсилати їм імейли такого змісту: "Я можу допомогти додатково монетизувати ваш канал за допомогою сайту з рекламою Adsense. CPC набагато вищий, ніж у YT Adsense, це чудовий додатковий заробіток. Ваш дохід з YT'а ми не чіпаємо, але профіт із сайту ми будемо ділити 70/30. 70% мені і 30% для вас. (Залежно від вашого вміння торгуватися)".

Уже на етапі переговорів, добре підготуйтеся:

  • Зареєструйте домен під нік ютубера. Припустимо, його нік "ClashKingDave", заходьте на Godaddy і реєструйте домен, ціна питання 8-10$. Таким чином ми обженемо ютубера і, можливо, він перекупить домен дорожче, але вже у нас.

  • Створіть хорошу демку з роликами його каналу. Так, я роблю це самостійно, бо скіли дозволяють. Наприклад, людина грає в Hearthstone, тоді варто написати коротенький пост про те, за якою стратегією грала людина для досягнення легендарного звання і так далі... Коли ви зв'язуєтеся з людиною і показуєте подібну демку, шанси на конверсію різко зростають, відразу стає зрозуміло, що ви налаштовані серйозно.

Потрібні якісь знання про цю нішу теж особисто, інакше писати статті буде складно. Я особисто зв'язуюся з тими ютуберами, в яких дійсно маю певні знання.

Якщо ви не знаєте напрямок автора, буде важкувато зі статтями і наповненням контенту. Я намагаюся спілкуватися з тими, чий контент я хоч трохи розумію, а краще добре розбираюся.

  • І ще, після наповнення демки варто також показувати профіт ютуберу, очевидну користь для репутації, бренду, нового трафіку тощо. Як би він зміг подвоїти свій профіт і так далі...

Після виконання всього перерахованого вище, шанси на згоду дуже великі. Варто обговорити й інші моменти вашого партнерства, звісно, людина має рекламувати сайт у своїх роликах і в описі під ними.

Кілька слів про те, на кого варто звернути увагу. Зверніть увагу на хлопців до 40-50к підписників. Переглядаючи ролики, коментарі, аналізуючи лояльність аудиторії, зовсім не складно здогадатися, який із них зможе стрельнути в майбутньому.

Надалі вам знадобиться дуже багато VA (вірт. асистентів/менеджерів) для написання контенту. Після отримання першого профіту гроші виводяться через PayPal або банківський переказ. Я юзаю PayPal, якщо сума менше 500$, і якщо більше, то вже використовую банк. переказ.

Помилки, які я зробив, але їх можна було уникнути:

1) Не пишіть USA ютуберам. - Повірте, у них достатньо власних джерел додаткової монетизації каналу. По-друге, вони нерідко купують домени при створенні каналу. Коротше, не варто витрачати на них час.

2) Не ставтеся до сайту як до другорядного проекту. - займайтеся сайтом як чимось власним, оскільки він буде нести вам профіт дуже довгий час.

3) Існує не один лише Adsense. - припустимо, ви працюєте в ігровій тематиці, пишіть усілякі гайди про те, як стати про в грі, які девайси використовувати і так далі. Можна непогано скомбінувати статтю про девайси і Amazon affiliate products. Не забувайте продавати мерч на основі бренду ютубера, його популярних фраз. Багато з них стають популярними завдяки "YEAH BUDDY!!!", "POG CHAMP!", тощо. Робіть подібний мерч і будете в шоколаді.

4) Не всі такі багаті як ви думаєте. - можливо, у вашого блогера багато підписників, але це ще нічого не означає. Просто зайдіть на твіч і подивіться на їхні стріми, деякі відкрито жебракують... Вони будуть тільки раді додатковому заробітку, щоб купити новий телефон, проапргрейдити ПК тощо.

5) Не передавайте домен і хостинг. - здебільшого вони не ставлять додаткових запитань, але домен і хостинг - це ключовий стримувальний фактор.

6) Оформляйте контракт. - через якийсь час блогер стає популярним. Буде не зайвим підписати контракт, щоб затвердити профіт та інші нюанси.

7) Створіть своє портфоліо. - через якийсь час ви будете працювати з багатьма блогерами. Не лінуйтеся, створіть своє портфоліо, це в рази збільшить конверсію під час наступних переговорів.

8) Запасайтеся часом і терпінням. - поставте мету отримувати 1 клієнта на місяць. За 12 місяців ви отримаєте 12 клієнтів. Навіть якщо кожен несе вам всього лише 300-400$, ви заробите відмінну суму. Зрозумійте, що ви не зможете роздобути всіх клієнтів за 1 день, створюйте демки, купуйте домени і хостинги, це разова інвестиція.

9) Наймайте побільше фрилансерів. - виходячи з мого досвіду, 1 фрилансер може охопити 3 канали. Я просто завалюю їх роботою, від написання статей, до ідей для конкурсу, написання книжок тощо. Це обійдеться вам у половину від профіту з ютубера. Припустимо, ви заробляєте 500$ з одного блогера, якщо фрилансер просить 200$, це цілком нормально. В кінцевому підсумку ви створите мережу з 40-50 блогерів, і це вже не буде такою проблемою. Саме те для масштабування. Не робіть всю роботу самостійно, витрачайте гроші на фрилансерів.

10) Не обманюйте ютубера. - скільки б ви не заробляли, тримайте свою обіцянку, навіть якщо людина недоглядає. Скільки б ви не створювали джерел заробітку на основі його бренду, завжди діліться профітом. Підтримуйте хороші стосунки.

11) Ведіть справи від свого імені. - якщо Adsense зареган на ім'я ютубера і він віддає вам частину, деякі зі справ реєструйте на своє ім'я. Приміром, я використовую свої партнерські посилання Amazon, використовую свій PayPal для продажу книг і так далі. Це допомагає мати деяку владу над бізнесом.

Масштабування

1) Змінюємо місця розташування (VPN/Проксі і тд). - як я вже сказав, ми повинні охопити максимум. Спробуйте пошукати "Clash Royale" у своєму регіоні, потім підключіться до VPN і зробіть те саме. Також придивіться до каталогів каналів, посилання давати не буду, знайдете самостійно. Коли ви дивитеся інші регіони, з великою ймовірністю у хлопців немає своїх сайтів, не зареєстровані домени тощо... Серйозно, зверніть увагу на цю частину схеми, якоюсь мірою це ключовий фактор.

2) Орієнтуйтеся на зайнятих YT'берів. - в ігровій тематиці деякі хлопці грають по 10 годин на день. Не складно здогадатися, що у них значно менше часу на заняття сайтом і так далі.

3) Збирайте email'и лідів. - дуже дуже дуже дуже дуже дуже дуже важливо збирати базу. Не забувайте про email маркетинг, ретаргетинг та інші маркетингові інструменти. Підписники будуть тільки раді віддати свої дані улюбленому блогеру.

4) Стороння монетизація крім Adsense. - не варто обмежуватися одним Adsense'ом, сам адсенс не принесе бажаного профіту. Продавайте інфопродукти (гайди/книги тощо). Чекайте Humble Bundle, точно зможете знайти щось для продажу за темою. Навіть футболки продаються дуже добре, просто знайдіть хороших дизайнерів.

5) Не забувайте про соцмережі. - більшість веде твіттер, фейсбук + інста сторінки. Змушуйте своїх блогерів рекламувати сайт на цих майданчиках. Подібна реклама дуже добре просуває сайт в SEO.

6) Брендинг наше все. - багато ютуберів стають брендом через якийсь час. Просто введіть ім'я ютубера в пошуку і ви знайдете купу інформації по темі. Надалі ви будете отримувати органічний трафік навіть без допомоги каналу, так, це займе якийсь час.

Кейси

PUGB ютубер

Є один відомий гравець у пабг, 2 роки тому він випустив перший ролик. Проаналізувавши його канал мені відразу стало зрозуміло, що він стане відомим. Грав він реально добре. На той час у нього було 4-5к переглядів, але під 800-900 коментарів. Аудиторія дійсно залучена, ось чому я так думав.

Я зв'язався з ним, запропонував йому цю ж послугу, він погодився. Не тільки писав статті про відоси, але також робив багато гайдів. Згодом мені сподобалося вести його сайт, писати хороші статті, робити конкурси, гайди, також налаштував йому партнерку Amazon.

Як і планувалося, він став популярним, зараз має понад 500k підписників і дуууже багато трафіку в соц мережах. Тільки його проєкт приносить мені понад 2k$ щомісяця.

Бонусна порада: в ігровій ніші дуже багато блогерів-початківців роблять багато мемних роликів, з тролінгом і так далі, подібні нарізки дуже добре і головне швидко просуваються. За нарізками ви відразу зможете зрозуміти перспективність геймера.

Робота з блогером

У моєму регіоні також був блогер, спілкувався він моєю рідною мовою. (Ось чому варто шукати блогерів/геймерів в інших ГЕО, які потребують додаткової монетизації).

У будь-якому разі, на його каналі було 100к+ сабів, але не було вебсайту. Я списався з ним, пізніше виявилося, що профіт з ютуба навіть не покриває витрати на створення контенту, не те що приносить прибуток.

На мою пропозицію він негайно погодився.

Оскільки хлопець знімав про подорожі, для його каналу можна було зробити дуже багато контенту. Наприклад, я писав короткі замітки про різні теми з його відео. Приміром "Як отримати візу в ..., найкращі місця Італії, де поїсти, куди сходити, і так далі...".

Ми писали повноцінні мануали про країни, які допоможуть мандрівникам. Кожен із них ми продавали від 0.99$ до 9.99$, продажів було дійсно багато.

Також, з кількістю накопиченої інформації, я зустрів дуже багато людей, які бажають стати популярним блогером. Це ж чудово, оскільки ми почали робити гайди на кшталт "Як стати блогером...." і добре заробили. На додачу до гайдів ми знаходили потрібні Amazon'івські рефералки й отримували додатковий профіт з купівлі камер. Продавали особистий коучинг.

Головна ідея - "Не копай золото, продавай лопати!".

Насамкінець, ми продали дуже багато стокових зображень. Більшість блогерів має хорошу апаратуру, чудові камери для зйомки футажів, зображень. Ми створили окремий розділ на сайті, з попереднім переглядом 10-20 високоякісних картинок і далі продавали набір зі 150-200 зображень. Багато людей емоційно прив'язані до блогерів і хочуть ще більше контенту з їхнього життя. Прайс теж ставили доступний.

Як підсумок

Сподіваюся що ви все зрозуміли, у вас з'явилося багато ідей під час прочитання цієї статті, використовуйте як додатковий заробіток. Надсилайте 10-20 заявок на тиждень і намагайтеся оформити 1 ютубера на місяць. Згодом у вас буде достатньо клієнтів і хороша сума у вигляді щомісячного стабільного профіту. Так, це не найлегші гроші, але з часом ви зможете виставити все на пасив.

Переклад та адаптація з цієї статті
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

608.9KПрочитань
11Автори
458Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається