6 помилок поганого керівника

Негативні звички, що можуть призвести до недовіри, вигорання і зниження ефективності в роботі співробітників.

Відсутність на робочому місці. Якщо лідер чекає, що його команда і співробітники старанно працюватимуть по 40 годин на тиждень, але сам пропадає невідомо де (для співробітників) — немає нічого дивного в тому, що вони ставляться до нього вороже. Ймовірно, ви працюєте більше за інших, вирішуючи робочі питання поза офісом, але ваші співробітники мають це теж розуміти.

Не доносяться цілі й місія компанії. Коли співробітники не розуміють загального напряму розвитку компанії (які темпи зростання, як досягаються поставлені цілі, як формується прибуток), це призводить до браку довіри з боку співробітників. Люди ставитимуть під сумнів мету компанії, її місію і взагалі сенс її існування.

Приховується інформація. Якщо лідери приховують інформацію або, що ще гірше, спотворюють правду, співробітники у результаті все одно дізнаються про це. Так руйнується довіра. Не довіряючи своєму лідерові, люди швидко розчаровуються і втрачають повагу. Продуктивна робота в таких умовах навряд чи можлива.

Нестача авторитету. Лідери, яким бракує авторитету, бояться вдаватись до жорстких рішень, не проводять ефективних змін, не гарантують достатній зворотний зв’язок. Усе це негативно впливає на результат і може призвести до вигорання команди, непродуктивних процесів і відсутності зростання.

Відсутність уміння слухати. Якщо керівник не прислухається до своїх працівників, вони не будуть особисто йому висловлювати свої чесні думки, відгуки і критикувати керівні ініціативи. Виходить, що лідер має повноваження вносити великі зміни, але не може отримати чесний фідбек за цими змінами.

Відсутність довіри. Мікроменеджмент — це погано, але ще гірше, якщо лідер принципово не вірить в думку і досвід своїх співробітників. Це повністю їх деморалізує і гальмує професійне зростання особи. Навіть найкращий лідер не може бути експертом в кожному аспекті свого бізнесу — ось чому ви наймаєте фахівців у різних галузях. Завдяки своєму унікальному досвіду вони допомагають вашій компанії досягти успіху.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
єІнвест
єІнвест@einvest

Розвиваємо фін грамотність

3.5KПрочитань
0Автори
49Читачі
На Друкарні з 2 вересня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається