Айсберг вірту

Зміст

ви коли-небудь задумувались про те, що чудового або жахливого ви навчитесь у так званому вірті? чи вдасться вам знайти тут розуміння та підтримку або ж доведеться тікати зі сльозами на очах від розчарування? сьогодні я разом з чудовою Бджілкою допоможемо вам розібратись у цьому. що ж, не будемо вас на довго затримувати. приємного читання.

що ж таке вірт насправді?

ᅠᅠᅠᅠᅠᅠᅠᅠᅠ СВІТЛĀ СТОРŌНА

Досконалість в українській мові.

Український вірт безперечно місце, де можна прокачати свою українську. Саме тут вам будуть вказувати на всі можливі росіянізми, кальки та суржики. А завдяки постійним повторам про ці помилки ви маєте прогрес.

Люди тут безсумнівно мають бажання писати чистою мовою, з дотриманням норм, які були встановлені в мові ще до росифікації солов'їної. Разом з ними ви можете досліджувати слова та їх словозміни, їх адаптації, їх знищення та штучне введення.

що ж таке вірт насправді?

Слюр та інші види дискримінації.

Уперше я дізналася про слюр у вірті. Вперше мені дали прочуханки за слюр тут. Тема слюру набуває все більшого поширення, заперечувати вклад українського вірту недоречно. Він точно є. Можливо незначний, але є. Слюри - загальна назва образливих слів спрямовані на дискримінації людей певної раси, статі, національності, сексуальної орієнтації, захворювань і т.д. Більшість тут — проти дискримінації, й активно пропагують цю ідею й іншим.

що ж таке вірт насправді?

Скажімо ні порно.

Порно — відео неймовірної проблематичности. На жаль, в інтернеті є дуже багато різних категорій порно, і ніхто не може бути впевнений в тому, за яких умов та обставин насправді знімалися ролики. Чи була це абсолютна згода обох партнерів? Чи не було це часом зґвалтування? Чи не були це злиті відео з домашньої теки ? У вірті більшість скаже, що відмова від порно — чудова ідея. І ми підтримуємо це.

що ж таке вірт насправді?

Можливість знайти чудових приятелів.

Може здатися, що вірт маленьке містечко, проте я не згодна із цим твердженням. Тут справді багато підлітків, які є різних соціальних статусів. Можна зустріти когось абсолютно протилежного собі, й чудово з ним потоваришувати. А можна знайти когось подібного до себе й разом обговорювати спільні тривожні теми. Словом, у вірті точно можна знайти собі бро або сісту, і ці зв'язки запам'ятаються надовго! А може перейдуть на вищі рівні. Тож, якщо в житті вашому повно бентеги й немає з ким поговорити на філософські теми — вірт місце, в якому це можна знайти. А також тут існують чати по інтересам, так ви можете доєднатися до чату, де грають в ігри(є навіть конкретні), чати, де обговорюють книги або де практикують англійську.

що ж таке вірт насправді?

Можливість пізнавати себе і світ.

Часом можна зустріти людей, які добре розбираються у тому чи іншому питання. Наприклад таким чином я дізналася про мбті й те, що можна самотипуватися. Завдяки комунікації та досвіду ви стаєте доросліші, й розумієте, як можна чинити в тих чи інших ситуаціях, а як краще не робити. Інколи кожен з нас помиляється, головне визнати помилку й жити далі. Нумо пам'ятати, що кожен з нас людина, маленька людина, яка ще не набила руку й не з'їла собаку, щоб повністю розуміти вагу й наслідки своїх дій.

що ж таке вірт насправді?

Підтримка.

А якщо у вашому житті достатньо друзів, проте недостатньо слухачів та підтримки, то у вас є можливість виговоритися на кад'ах. Так звані канали анонімної думку опублікують вашу анонку, й ви залишитеся цілком анонімні, а люди в коментарях можуть вас підтримати. Але не зловживайте такими діями, якщо ваш стан погіршується, краще звернутися до кваліфікованих психологів чи психіатрів. Ваш ментальний стан важливий, тож не нехтуйте ним. Пам'ятайте про існування безкоштовних платформ допомоги для підлітків!

що ж таке вірт насправді?

Можливість розвитку.

Часто у вірті сидять творчі люди. Вони можуть писати вірші, книги, створювати неймовірні колажі, естети, створювати унікальні оформлення та шоу. Так, у такому скромному місці можна створити шоу й спробувати себе в ролі ведучого, редактора та інших спеціальностях. Можна писати статі, як це робимо ми, досліджуючи виняткові теми, про які ще не писали мільйон разів. Ми вважаємо вірт — місце, де можна розвиватися.

що ж таке вірт насправді?

ᅠᅠᅠᅠᅠᅠᅠᅠᅠТЕМНĀ СТОРŌНА

Плагіат.

на жаль, це є дуже поширеним явищем, як, в принципі, і всюди. у вірті здебільшого це проявляється у таких сферах як оформлення, естети, ідеї для відео чи каналів. якщо у реальному житті ви ще можете написати заяву про авторське право, то в цьому місці на нього байдуже. і виходить так, що ти нічого не в змозі вдіяти, а люди продовжують нахабно копіювати ідеї одне одного та видавати їх за власні.

що ж таке вірт насправді?

Агресія.

на особливо популярних каналах її дуже багато. така поведінка може бути пов'язана з багатьма факторами, починаючи з особистих причин, таких як пубертатний період, коли гормони у юних тілах бушують і змушують приймати рішення керуючись емоціями, та закінчуючи намагання знайти ворогів та боротись з ними, бо, на жаль, така тенденція прослідковується у нас, як нації, в цей жахливий час. причини можуть бути абсолютно різними, як і самі люди, але факт залишається фактом. агресії у цьому місті дуже багато і не рідко людина просто не готова з нею зустрітись, через що її ментальний стан може дуже погіршитись, з'явитись комплекси і навіть певні психологічні травми.

що ж таке вірт насправді?

Страх висловлювати власну думку.

на жаль, таке твердження ми чуємо не рідко і від різних людей, а пов'язано це з тим, що у випадку, якщо вона не співпадає з думкою інших, на людину може припасти хвиля гейту, про що ми вже згадували у попередньому пункті. чи є це серйозною проблемою? на нашу думку, так. люди замикаються в собі через таке ставлення і з часом, навіть перебуваючи у оточенні друзів, можуть відчувати цей страх, що вже казати про такі місцях як школа, вищі навчальні заклади чи роботу.

що ж таке вірт насправді?

Культ ідеальности.

наразі це одна з глобальних проблем у цьому місці, адже більшість, особливо популярних осіб, намагаються створити образ правильних, які «проти» всього поганого та «за» все хороше, але в гонитві за цим образом допускаються помилок, через які, можуть впасти на самісіньке дно і їх буде переслідувати все той самий гейт та неприйняття, що вже казати про звичайних людей тут. намагання дістатись ідеалу часто супроводжується повним виокремленням зі свого оточення та мови будь-чого, що хоча б якось пов'язане з російським, пошук у всьому підвоху. через таку поведінку людей часто ідеалізують, сліпо вірячи тому, що вони кажуть. і, як наслідок, це може обернутись у публічний булінґ у сторону тих, хто не підтримує їхнього ідеалу або суперечить йому, що знову перегукується з попереднім пунктом. смішно, як все пов'язано, чи не так?

що ж таке вірт насправді?

Подвійні стандарти.

яким би толерантним місцем вірт не здався вам на початку, але не рідко ця толерантність має зовсім інший відтінок. люди можуть забувають, що перед ними знаходиться не робот, а жива людина, яка не знає геть усе і не можу розбиратись у абсолютно всьому. допускаючи якусь помилку, навіть, якщо це питання не національної свідомості, а моральних якостей, її може супроводжувати вже знайомий нам гейт, від якогось важко втекти, якщо ви вже здобули певну відомість у цьому місці. через це люди часто тікають у куточки вірту та намагаються не висовуватись або ж взагалі покидають це місце.

що ж таке вірт насправді?

Порнографія.

стосовно цього контенту більшість прийняли той факт, що порно є шкідливим і небезпечним з ряду причин. проте інша частина так не вважає, через що можна зустріти на деяких каналах дозвіл надсилати інтимні фото не зважаючи на власний вік. і, насправді, така діяльність є протизаконною, бо це є розповсюдженням порнографічного матеріалу і, можливо, дитячої порнографії(особи, які не досягли 18 роки, за законом вважаються дітьми), за що вони можуть отримати кримінальну відповідальність за статтею 301 кримінального кодексу України. у цьому випадку їх можуть оштрафувати або навіть винести вирок та позбавити волі до 20 років з деякими "бонусами". тому радимо бути обережними і не нариватись на неприємности.

що ж таке вірт насправді?

Кібербулінг.

як вже неодноразово було вказано вище, це явище у вірті вас може настати зненацька. часто особи відчувають безкарність і гадають, що написавши якесь ганебне повідомлення анонімно, їм нічого не буде. жертви цькування можуть втратити все своє оточення через чужу ненависть до них і в цьому випадку ніхто не може знати чим це закінчиться для самої людини. тому ми рекомендуємо не мовчати у таких випадках, адже це не є і не має бути нормою. для цього ми ознайомились з кримінальним кодексом та конституцією нашої держави і наразі хочемо поділитись нашими знахідками з вами. можливо в майбутньому завдяки цьому люди двічі подумають перед тим, як чинити жорстоко по відношенню до інших.

за розповсюдження недостовірної інформації, будь-який прояв дискримінації чи елементарно заклики до цього з вами може розбиратись як особисто людина, на яку це було направлено, так і сама поліція, бо це є порушення конструкції України (стаття 32 та стаття 28). також пригадаємо про моральний стан людини, яка зазнає цькування. він може бути нестабільним як з самого початку так і під впливом булінґу, тому у разі жахливих наслідків цього явища, тобто, самогубства або замаху на самогубство, відповідальність буде лягати на плечі тих, хто проявляв дискримінацію по відношенню до жертви. а це стаття 120 кримінального кодексу України, що може загрожувати вам як до 3 років обмеження волі так і від 7 до 10 років позбавлення волі, залежно від віку постраждалого і ваших обставин. і на останок хочемо додати, що навіть будучи неповнолітніми ви не зможете втекти від відповідальности у повній мірі, хоча це і вважається пом'якшувальною обставиною. з цим детальніше можна ознайомитись у кримінальному кодексі України, стаття 98. там є окремий розділ присвячений злочинам скоєними неповнолітніми особами.

пам’ятайте, що безкарних не буває. і якщо ви зазнаєте цькування з боку будь-кого, то просимо вас не мовчати.

що ж таке вірт насправді?

ᅠᅠᅠᅠᅠᅠᅠᅠᅠВИСНОВŌК

то чи варто вступати у так звану “секту”? кожен має відповісти на це питання самостійно, беручи до уваги себе, свій стан, свої потреби і всю інформацію, яка була сказала вище. особисто ми досі не маємо чіткої відповіді на це питання, проте радимо кожному і кожній спробувати, якщо є бажання. а якщо вам щось не сподобається, то ви завжди зможете піти і не повертатись сюди.

ми дуже дякуємо всім, хто дочитав до цього моменту. сподіваємось, що ця стаття була корисна для вас і можливо допомогла зняти рожеві окуляри/знову повірити у це місце. проте ми ще маємо до вас однесеньке питання. а що ви додали б до + та – вірту? чекатимемо на ваші варіанти у коментарях!

ми не мали наміру когось образити, тому, якщо це ненароком сталось, просимо вибачення.

ᅠᅠᅠᅠ— щиро ваша адміністрація.

а більше цікавих статтей ви зможете знайти на каналі П❍БAЛАКАЙМO.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
tempura
tempura@weeiitt

877Прочитань
4Автори
7Читачі
На Друкарні з 13 серпня

Більше від автора

  • Коханню кожен вік підвладний?

    Чи часто ви зустрічаєте подібні звинувачення у своєму оточенні? Можливо самі не рідко використовуєте цей термін? Сьогодні ми раз і назавжди допоможемо вам розібратись що він означає насправді, як проявляється і які ще є терміни з подібним визначення.

    Теми цього довгочиту:

    Педофілія
  • Хто я?

    Чи впевнені ви у тому, що ідентифікуєте себе правильно? Можливо в глибині душі ви сумніваєтесь? Ми постараємось допомогти вам зрозуміти наскільки великий спектр орієнтації існують, чим вони відрізняються та що взагалі з себе представляють.

    Теми цього довгочиту:

    Лґбт
  • Схуднути чи прийняти себе?

    Напевно кожна жінка хоча б раз задумувалась про те, аби схуднути. У нашому світі це вважається ідеалом краси, до якого всі повинні йти, не зважаючи ні на що. Але чи має це свої наслідки? Звичайно, так. І сьогодні ми про них поговоримо.

    Теми цього довгочиту:

    Фемінізм

Вам також сподобається

  • «Я подарую своїй симпатії морський огірок в майнкрафт»

    🪷: Вас вітає адміністрація шоу «Вибери мене»!! Також вітаємо тебе з першим днем на цьому проєкті!!! Чи можна вкрасти декілька хвилин твоєї уваги і взяти інтервʼю, якщо ти не зайнятий?

    Теми цього довгочиту:

    Укр Вірт
  • Інста вірт — кринж ?

    Особисто для мене, це час дебюту як віртовської. Напевно, Ви зараз подумали про те, що я не так давно у вірті. І це безумовно правда.

    Теми цього довгочиту:

    Укр Вірт
  • Блоги

    У кожного другого віртовського є свій блог, тож це вже як тренд. Але як його оформити? Як вести?

    Теми цього довгочиту:

    Укр Вірт

Коментарі (6)

Я перепрошую, а що значить “вірт”?

Вам також сподобається

  • «Я подарую своїй симпатії морський огірок в майнкрафт»

    🪷: Вас вітає адміністрація шоу «Вибери мене»!! Також вітаємо тебе з першим днем на цьому проєкті!!! Чи можна вкрасти декілька хвилин твоєї уваги і взяти інтервʼю, якщо ти не зайнятий?

    Теми цього довгочиту:

    Укр Вірт
  • Інста вірт — кринж ?

    Особисто для мене, це час дебюту як віртовської. Напевно, Ви зараз подумали про те, що я не так давно у вірті. І це безумовно правда.

    Теми цього довгочиту:

    Укр Вірт
  • Блоги

    У кожного другого віртовського є свій блог, тож це вже як тренд. Але як його оформити? Як вести?

    Теми цього довгочиту:

    Укр Вірт