Відродження культу ідеальності вірту: калька, транслітерація як і з російської, так і з інших мов.

Зміст

1. Вступ

Час йде, а віртовські на популярних каналах повертаються у відправну точку? Зосереджуючись культурі ідеальності вірту, можна зрозуміти, що є декілька мовних і не тільки аспектів, які можуть стати основою кібербулінгу чи викоріненню роснявого (?) в місцях, де збираються віртовські.

2. Культ ідеальності віртовських. Його суть.

Це поняття почало свій шлях із початку 2023 року. Що воно таке "культ ідеальності віртовських"? Насамперед - це не вживання в мовленні будь-яких видів дискримінації, будь-чого роснявого, кальки, транслітерації та суржику, а також не допускання всього російсього/білоруського в інфопросторі, наступними пунктами ж є: не бути агресивним, бути добрим та не мати нічого проблематичного.

В один момент рожеві окуляри спали та віртовські почали розуміти: російське все так само між нами і всі ми не роботи, щоб писати все правильно. Та, дивлячись на останні події, можу стверджувати, що віртовські відправились у початкову точку боротьби: кібербулінг, бажання смерті, а також неможливе перебування десь без засудження. А все чому? Тому що хтось не повністю підходить під стандарти. Також, за моїми спостереженнями культ ідеальності саме зараз стосується тільки не таких популярних людей у певному місці(каналі). Популярним ж не скажуть нічого за це або, якщо і скажуть, то це буде милосердно(хоч раніше популярних віртовських ледь не їли за все), додам, що у них є шалена підтримка. Це ж стосується маловідомих та відомих каналів. доказами будуть скрини нижче.

“Що ми маємо з цього?”, — кенселінг маловідомих за подібне, коли на популярних каналах таке буває частенько і нуль негативної реакції.

3. Кібербулінг чи просто викорінення роснявого?

Тут не буду дуже багатослівною. Зараз є відчуття, наче повертаєшся у вірт влітку, де всіма відома особистість кібербулила кожного. Чим той час відрізняється від теперішнього? Нічим. Випливаючи з минулого пункту, можемо зрозуміти, що якщо ви не підходите під "стандарти" укр. вірту - ви можете стати жертвою кібербулінгу. Але не завжди так, на щастя, все ж лишились люди які вміють пояснити все нормально. Та зараз не про них.

На багатьох відомих каналах: КАДах, шоу, шсд та інших — вас можуть розірвати за щось, навіть не розібравшись. Ті ж люди, зазвичай, кажуть про токсичність вірту та некомфортність. Проте.. боротьба з цим починається з нас. Згадайте, скільки раз ви повели себе погано з кимось? Скільки раз влазили в конфлікти з людиною, яка не мала уяви про проблематичні поняття? Скільки раз ви необдумано гейтили когось? Я впевнена, що один раз точно був. Тому думайте, що пишете, не забувайте, що всі ми не роботи і можемо не знати чогось.

4. Знову про калькування та транслітерацію.

Досі актуальна тема у вірті(щоб розібратись з цими поняттями перейдіть за посиланням >> тиць ). Ледь не з кожного кутка можна почути: "калька і транслітерація проблематичні, фу!!". Зазвичай, так говорять люди, які досі не розібрались у поняттях та говорять все, що десь почули від таких ж, як вони.

Що ж не так?? Чому я стверджую, що калькування та транслітерація - це не завжди негативні поняття в мовленні.

Перший та найголовніший агрумент:

калька та транслітерація бувають не тільки з російської мови, а й із інших.

Другий:

транслітерація навіть корисна. Погляньте у свої закордонні паспорти, якщо вони є, ваші імена написані транслітерацією з української на англійську мову.

Третій:

ви ніяк не викоріните все калькування. Цитую себе зі своєї минулої статті: «"Чи варто викорінювати кальку?". Я можу порадити вам старатись викорінювати кальку з російської по максимуму, проте все калькування з інших мов вивчити та запам'ятати нереально, навіть для знавців мов.»

Отже, навіть калькування з російської складно позбутись.

Тому, не узагальнюйте, а уточнюйте, до прикладу, "калькування, транслітерація з російської мови проблематичні", а не просто: "калькування, транслітерація проблематичні". Узагальнення не призведе ні до чого хорошого, адже так ви говорите про все, хоча самі, я впевнена, використовуєте кальку щодня. До прикладу, ось декілька кальок з польської: надихати, підручник, посідати, часопис. З інших мов їх безліч і, здавалось, звичайні слова, а можуть виявитись кальками, тому ще раз: не узагальнюйте(!!)

5. Закінчення. Віртовські та їхня бульбашка. Чи доведе вона до чогось хорошого?

Дивлячись на інші пункти, можу сказати, що не призведе до чогось хорошого, але це лиш моя думка. Російського позбуватись треба, але не створювати світ без нього, щоб потім будь-яку людину називати проблематиком чи якимось не таким за зв'язки зі зросійщеними, хоча більша частина їх точно має: однокласники, однокурсники, друзі, знайомі, вчителі, батьки, рідні й так далі. Допомагайте позбуватись зросійщення, адже всі ми українці, всі ми люди, всі ми постраждали, всі ми зросійщені і,можливо, не всі, але намагаємось цього позбутись, тому краще пізно, ніж ніколи.

Любіть, плекайте все, що зв’язане з Україною. Дякую за увагу!! (в майбутньому стаття може доповнюватись)

Від автора:

Сподіваюсь, що вам сподобалась моя стаття, а якщо ні - напишіть чому,будь ласка, цікаво почути різні думки людей. Розвивайте українське, допомагайте іншим позбутись роснявого: хоча б мови та контенту. А ще будьте добрішими, удачі!!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
n
n@nishi

Популяризуймо українське

298Прочитань
1Автори
3Читачі
На Друкарні з 24 жовтня

Більше від автора

Вам також сподобається

  • «я сумнівалася, що пройду…»

    💎: Вас вітає адміністрація шоу «Вибери мене»!! Також вітаємо Вас з першим днем на цьому проєкті!!! Чи можна вкрасти декілька хвилин вашої уваги і взяти інтервʼю??

    Теми цього довгочиту:

    Укр Вірт
  • Шсд

    Я часто зустрічав людей, які у вірті пару місяців, але однаково не знають про шсд чи як писати туди анкету, тож в цій статті є відповіді на всі питання

    Теми цього довгочиту:

    Укр Вірт

Коментарі (2)

Чудова стаття

Вам також сподобається

  • «я сумнівалася, що пройду…»

    💎: Вас вітає адміністрація шоу «Вибери мене»!! Також вітаємо Вас з першим днем на цьому проєкті!!! Чи можна вкрасти декілька хвилин вашої уваги і взяти інтервʼю??

    Теми цього довгочиту:

    Укр Вірт
  • Шсд

    Я часто зустрічав людей, які у вірті пару місяців, але однаково не знають про шсд чи як писати туди анкету, тож в цій статті є відповіді на всі питання

    Теми цього довгочиту:

    Укр Вірт