Акції відновлюють зростання після збільшення кількості заявок на допомогу з безробіття, долар падає

Кількість заявок на допомогу з безробіття піднімає настрій напередодні великого тижня

Очікування ринку щодо паузи ФРС отримали невеликий поштовх у четвер, відродивши надії напередодні рішення FOMC наступного тижня після того, як яструбині розвороти РБА та Банку Канади підірвали їх. Первинні заявки на допомогу з безробіття зросли більше, ніж очікувалося, за тиждень, що завершився 3 червня, досягнувши найвищого показника з жовтня 2021 року. Середній чотиритижневий показник також зріс.

Хоча ще занадто рано говорити про те, що кількість звільнень зростає, а тижневі заявки на допомогу залишаються низькими за історичними стандартами, ці дані дають ФРС додатковий стимул для того, щоб не підвищувати ставку в червні. Пом'якшення ситуації на ринку праці є важливою передумовою для того, щоб ФРС пом'якшила свою кампанію з посилення монетарної політики.

Однак, політики не ухвалять рішення до травневого звіту по індексу споживчих цін, який вийде у вівторок, якраз тоді, коли ФРС збереться на дводенне засідання. Більше того, оскільки інші центральні банки демонструють свою обережність і не поспішають знімати ногу з гальм, реакція ф'ючерсів на облігації ФРС була дуже обережною.

Сумнівний оптимізм на фондових ринках

Отже, це не зовсім та зміна правил гри, на яку чекали інвестори, і шанси лише трохи схилилися на користь ранньої паузи. Натомість на ринках облігацій реакція була дещо помітнішою: дохідність казначейських облігацій на довгому кінці кривої знизилася, стимулюючи апетит до ризику.

Акції на Уолл-стріт пішли вгору, і всі три основні індекси закрилися в четвер з підвищенням. Акції технологічних компаній та штучного інтелекту відновили своє ралі, і хоча вони не змогли повністю компенсувати втрати середи, S&P 500 вдалося продовжити зростання з жовтневого дна до рівня трохи вище 20%, який більшість трейдерів використовують для визначення "бичачого" ринку.

Тим часом в Азії спостерігалася схожа реакція "погані новини - це хороші новини" на китайські дані. Інфляція споживчих та виробничих цін у Китаї в травні знову розчарувала, посиливши занепокоєння щодо млявого внутрішнього попиту. Тим не менш, інвестори сподіваються, що влада втрутиться з додатковими стимулами, щоб запобігти подальшій стагнації економіки.

Азійські індекси завершили п'ятницю в плюсі, хоча старт в Європі був неоднозначним, а ф'ючерси на американські індекси знизились.

Австралієць лідирує серед валютних переможців після важкого тижня для долара

Падіння прибутковості підірвало долар США в четвер, оскільки ставки на те, що ФРС візьме паузу до того, як інші великі центральні банки почнуть діяти, знову відновилися. Індекс долара впав до двотижневого мінімуму, а швейцарський франк зазнав найбільшого тиску після вчорашніх яструбиних заяв голови SNB Томаса Джордана. Стерлінг також зріс у четвер, піднявшись вище $1,25.

Однак цього тижня австралійський долар виглядає найбільшим переможцем, оскільки валюта продовжує зростати на тлі несподіваного підвищення ставки РБА у вівторок. Успіхи канадського долара були скромнішими після того, як Банк Канади відновив цикл підвищення ставок, але сьогодні він може отримати ще один шанс, якщо дані по зайнятості, які вийдуть о 12:30 за Гринвічем, виявляться сильнішими, ніж очікувалося.

Японська єна, з іншого боку, намагалась не відставати, оскільки останні коментарі голови Банку Японії Кадзуо Уеда свідчать про те, що Банк не планує жодних змін у своїй політиці на засіданні наступного тижня.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Форекс Бокс
Форекс Бокс@forexbox

4.4KПрочитань
8Автори
11Читачі
На Друкарні з 18 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається