Аномальний світ саду

Крім мутантів, ворогуючих фракцій та радіоактивних опадів є ще одна річ, здатна вкоротити віку необачному подорожньому. Аномалії це утворення невідомого походження які несуть колосальну загрозу будь-чому, що наблизиться до них. Ці незрозумілі викривлення реальності поділяються на декілька умовних груп: електричні, вогняні, кислотні, водяні та «гравітаційні». Також існують ще деякі явища, які не можна назвати аномаліями, але їх частенько ототожнюють з останніми. Представниками таких підтипів є аномальний туман, та «чагарники».

Електричні аномалії часто представлені різного роду кульовими блискавками, або зарядженими предметами. Різні електроспоруди, обірвані дроти, техніка, генератори та іншого роду залізяччя є основним місцем розташування цих аномалій. Поруч з ними можуть рости «залізні рослини», такі як сталева папороть або магнітна кульбаба. Якщо подорожньому пощастило знайти якийсь металобрухт на якому є ослабла електрична аномалія, то з цього можна виготовити так званий «супермагніт», з якого вчені виготовляють різного роду прилади та проводять експерименти. Деякі досвідчені жителі саду використовують супермагніт для повсякденних справ, або для захисту від куль, однак з цим все таки краще справляється кульбаба.

Вогняні аномалії представлені гейзерами, невеликими вулканами, або декілька метровими розломами в землі з магмою та отруйними випарами. Найчастіше зустрічаються в печерах, або відкритих місцевостях, крім цього особливо велика кількість даних аномалій знаходиться на локації пляж. Поруч з такими структурами полюбляють рости вогняні маки, або інші рослини які уособлюють в собі тепло. Крім рослин, безпосередньо в розломах, можна відшукати термальні камені. Деякі з них просто гріють нескінченним теплом, інші можуть «плюватись» паром чи розплавленими камінцями.

Кислотні аномалії представлені всілякого роду калюжами, гейзерами або бульбашками дуже агресивних речовин, які розїдають більшу частину органічних решток. Для роботи в таких умовах вчені розробили спеціальні костюми лінійки КЗС. Розташовані дані аномалії найчастіше в підземеллях, на територіях покинутих тваринних ферм або на полях які колись використовувались для вирощування їстівних культур. Через здатність розкладати органічні рештки поруч з даними аномаліями часто росте величезна кількість різних рослин, хоча поміж них виділяються кислотна кропива, борщівник та чистотіл. Для такого виду флори треба особливі контейнери, або багато костюмів на зміну, часто проявляють кровоспинний ефект а деякі види поглинають радіацію.

Водяні аномалії найчастіше зустрічаються саме на водоймах, нерідко можна зустріти і на болотяній місцевості. Представляють з себе підозріло спокійний шар води, або навпаки. Їх часто не можуть розрізнити новачки, тому для них існує неписане правило - в воду ні ногою! Також на локації мочарі найпоширенішою водною аномалією є «булька». Різного розміру водяні бульбашки, які левітують над водою, або частково занурені в неї. Якщо підійти достатньо близько до них, то булька може витягнутись в твій бік, після чого ти потрапиш в водяну пастку. Самостійно з неї вибратись майже неможливо. В деяких місцях вже зібрались цілі кладовища з необачних новачків, кістяки яких так і лишились в бульбашці. Поруч з водоймами і такими аномаліями часто ростуть різного роду аномальні водорості, водяні лілії, рогоз та очерет. Крім цього інколи можна знайти «водяні перли» або камінці, які мають здатність сочитись водою або охолоджувати чим допомагають мандрівникам в підкоренні вогняних аномалій, однак вкрай небезпечні в електричних.

Гравітаційні аномалії один з найпоширеніших видів утворень. Зустрічаються майже всюди, представлені кулями, які відбивають світло немов призма. На вигляд вони всі однакові, однак мають різні властивості. Деякі кульки тверді настільки, що їх навіть не прострілити, інші засмоктують в себе живих істот та спресовують їх в центрі. Також зустрічали аномалії які крім візуальних ефектів більше нічого не робили та аномалії які відкидували тебе з тою силою з якою ти намагався в них зайти. Часто поруч з ними не ростуть рослини, однак можна побачити різного роду артефакти. Спресовані камінці або залізяччя яке набуло різних властивостей.

Аномальний туман - це містичне явище яке приходить в сад після великої кількості смертей, колосальної кількості негативних емоцій та інколи без причини. Людей які заходять в туман переносить в якийсь інший вимір. Вчені припускають, що жертв може перенести в одне з двох місць постійного перебування даного утворення. Міста привиди Донецьк та Маріуполь. Передмістя цих локацій оповити непроглядним туманом. Навіть досвідчені подорожі обходять їх десятою дорогою, оскільки був лише один відомий випадок, коли людині вдалось вибратись з цього місця. Ходять чутки, про незвідані багатства рослин та аномального брухту, однак ніхто не хоче перевіряти дану теорію.

Чагарники - це місця з особливо мутованою рослинністю. Шипасті ліани, рослини людожери та дерева вбивці - це і є чагарники. Інколи поруч з ними можна знайти рідкісну флору, але зібрати «гербарій» та лишитись живим це ще та задача з зірочкою. Нерідко люди навіть не помічають як повільно заходять в місце своєї неминучої смерті.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Проєкт "Гербаріум"
Проєкт "Гербаріум"@Herbarium

Створюю свій світ

123Прочитань
0Автори
5Читачі
На Друкарні з 26 травня

Більше від автора

  • Одкровення “Едема”

    В цьому розділі я розповім про угрупування "Новий Едем". Оповиті таємницями та міфами, вони відлякують більшість людей, однак обрані можуть зазирнути трошки глибше в пітьму, та дізнатись про них більше.

    Теми цього довгочиту:

    Гербаріум
  • Життя звичайного подорожнього

    Початок історії кожного подорожнього зазвичай мало чим відрізняється. Тож пропоную розглянути з чим повинен зіштовхнутись кожен новачок перед тим, як перейти на новий етап своєї "кар'єри".

    Теми цього довгочиту:

    Гербаріум
  • Рослини, їх історія, вплив на всесвіт та все що з ними повязано(і трохи більше)

    Коріння рослин заплело багато сфер життя воєдино - і це аномальний сад. Сіра зона буяє та квітне, однак як саме вона пов'язує тисячі випадкових людей? Як все починалось? Як все розвинулось? І найголовніше, що є зараз і буде далі? Тут і написані тісні зв'язки усього цього

    Теми цього довгочиту:

    Книги

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається