Одкровення “Едема”

"Хто пізнав страждання - той пізнав біль. Хто пізнав біль - той пізнав себе. Хто пізнав себе - той пізнав Бога. Хто пізнав Бога - той буде вірний йому та будувати царство небесне на землі."

Книга Початку 1:1


Святе писання “Нового Едему”

Загальна інформація

Угрупування “Новий Едем” - це організація очолювана “Патріархом”, яка вважає своїм обов’язком розповсюджувати свою віру та створювати “Райський Сад” на землі. Багато подорожніх вважають їх сектою, тому не поспішають спілкуватись з представниками цієї спільноти.

Дане об’єднання вважають прибічниками бандитської фракції, однак досить часто вони приймають до своїх лав всіх охочих, хто пройшов вступний етап. Орієнтованість на кримінальний сегмент, як пояснюють науковці, виправдана досить слабкою психологічною стійкістю цих людей, що полегшує вербування. Однак такого роду маніпуляції не працюють з особами у яких бандитизм та кримінал був свідомим вибором, в них немає внутрішньої порожнечі. Представництва “Нового Едему” можна зустріти і на базах подорожніх, однак вони не користуються значною популярністю.

У даної спільноти є своє святе писання “Книга саду”, яка є збіркою всіх святих текстів. Творець угрупування “Патріарх” написав першу частину збірки: “Книгу Початку” в якій розповідається історія свого творця, Божі одкровення та загалом є вступною частиною, яка описує шлях до віри. Крім Патріарха також є і інші святі - єпископи, які були частиною його команди та також написали свої книги, які увійшли в збірку, а саме “Книга Віри”, “Книга Життя”, “Книга Смерті” та “Книга Молитов”.

Вступ до “Нового Едему”

Якщо людина свідомо вирішила долучитись до лав організації - вона повинна пройти ініціацію. З самого початку групи новачків збирають в представництві, після чого настоятель проводить “хрещення”, та ритуальне випікання символа церкви на правому зап’ястку.

“Людина народжується з криком і помирає в тиші. Біль є початком життя, а відсутність болю це стан блаженства або смерті, що часто є одним і тим самим станом”

Книга Початку 1:2

Після ініціації йде етап паломництва. Новоприйняті отримують копію святого письма, однак вона не є повною. Аби набути статуса постійного служителя “прихожанин” повинен піти в похід до “писарів” та отримати повноцінний варіант “Книги Саду”. Розташування ченців постійно змінюється, аби убезпечити їх та їхніх прислужників. Порядок відвідування може бути довільним, але зазвичай старші служителі супроводжують всю групу новобранців по завчасно спланованому маршруту. Писарі - це спеціально навчені люди, які здатні тримати в голові все святе письмо та відтворювати його. Писарем може стати будь-який член угрупування, однак вимоги до нього надзвичайно суворі. Після закінчення “семінарії” та проходження стажування проводиться “ритуал зближення” - кандидату в писарі випалюють “третє око” на лобі, а його власні очі виколюють шипом “королівської троянди” - вкрай рідкісної рослини.

“Очі часто вводять в оману, хто хоче стати поруч зі мною янголом - той повинен відмовитись від людських очей та відкрити Божественне око. Хто бажає мати спокій після життя, той зобов’язаний допомагати тим, хто по справжньому бачить Божественний план та його писання”

Книга Початку 1:3

Після відвідин всіх писарів та завершення святого письма починається посвята в “служителі саду”. Кожен новобранець повинен відвідати головний храм угрупування, який знаходиться в підземеллі та відвідати гравіювальника та пройти помазання. Гравіювальники наносять на обкладинку книги візерунки та символи церкви, після чого під час помазання дані гравюри мажуть ефірною олією з насінням рослин, а новобранців олією з святим попелом який виготовляють з спалених тіл святих. Після закінчення ритуалу вважається, що повноцінний служитель буде захищений силою своїх молитв, а гравюри набувають золотого кольору та починають квітнути в залежності від частоти молитв та прочитань святого письма. Чим більше квітів та лоз на книзі тим почеснішим вважається служитель, в разі повного заростання книги відбувається обряд “зістригання” і служителю відкривається кар’єрна дорога в духовенстві.

“Нехай квітне золотом віра, а золота в’яне рослинами. Цінні лиш страждання людські та віра, а багатство то шлях сліпців, який призведе до страждань не тільки земних, а й небесних”

Книга Віри 2:3

Особливості “Нового Едему”

Якщо відкинути різного роду обряди, вірування та святі писання, то є декілька унікальних факторів, які притаманні саме цьому угрупуванню. Перш за все, більшість членів Едему доволі харизматичні особистості, які інколи можуть переконати свого співрозмовника долучитись до церкви, або використати його в своїх цілях. Крім вмінь говорити члени цієї спілки є вправними воїнами, які йдуть до кінця і вкрай рідко здаються в полон. В структурі церкви є розділення на “Ордени”, кожен з яких має свої обов’язки, привілеї та обмеження. Їхній одяг часто обвішаний символікою угрупування, церковними знаряддями, рослинами та має фіолетово-чорний колір або вставки. Поміж іншого спорядження виділяються пакетики з насінням, порошками або шприци з незрозумілими стимуляторами, які звичайні подорожні побоюються використовувати на собі. Найцікавіше в цьому угрупованні - це легенди про певні надприродні вміння їх бійців, особливо старших за званням. Крім паранормальних історій, якими часто лякають ще зелених новачків є і підтверджені факти, як ось вміння приручати деяких представників фауни, а в деяких випадках навіть вплив на рослини які їх оточують. Бувалі жителі саду переповідають історії про ченців, яких супроводжують вовки, а дехто навіть стверджує, що у Патріарха є власний рогатий ведмідь, який підкоряється тільки йому. Однак в останню розповідь мало хто вірить, оскільки Патріарх майже не виходить з свого лігва, загалом як і інші ватажки інших угрупувань.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Проєкт "Гербаріум"
Проєкт "Гербаріум"@Herbarium

Створюю свій світ

120Прочитань
0Автори
5Читачі
На Друкарні з 26 травня

Більше від автора

  • Життя звичайного подорожнього

    Початок історії кожного подорожнього зазвичай мало чим відрізняється. Тож пропоную розглянути з чим повинен зіштовхнутись кожен новачок перед тим, як перейти на новий етап своєї "кар'єри".

    Теми цього довгочиту:

    Гербаріум
  • Аномальний світ саду

    Аномалії є невідʼємною складовою сірої зони. Їх існує велика кількість різновидів та типів, про деякі з них і йдеться оповідь в цьому довгочиті.

    Теми цього довгочиту:

    Книги
  • Рослини, їх історія, вплив на всесвіт та все що з ними повязано(і трохи більше)

    Коріння рослин заплело багато сфер життя воєдино - і це аномальний сад. Сіра зона буяє та квітне, однак як саме вона пов'язує тисячі випадкових людей? Як все починалось? Як все розвинулось? І найголовніше, що є зараз і буде далі? Тут і написані тісні зв'язки усього цього

    Теми цього довгочиту:

    Книги

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається