Авдіївка та російська гелікоптерна авіація: аналіз ситуації

Автор: Tatarigami_UA

Переклад: https://t.me/in_factum

Авдіївка

Наприкінці 2023 року аналітики Frontelligence Insight відзначили стабілізацію ситуації в Авдіївці. Однак події останніх днів погіршили ситуацію для українських військ, особливо в південному житловому масиві.

Зображення

У той час як північна частина Авдіївки захищена АКХЗ (промисловими будівлями), південний район складається з приватного сектору (одно- та двоповерхових будинків), вразливого до артилерійського вогню.

Видимі сліди артилерійських ударів, що зміщуються від околиць до житлових районів, вказують на зсув лінії фронту. Зрештою, пошкодження будинків роблять оборону складнішою. Ця ж проблема поширюється і на прилеглі багатоповерхові житлові будинки, які стали мішенями попередніх ударів росіян КАБами.

Зображення

Ситуація на флангах залишається більш стабільною, що дозволяє українським силам захищати Авдіївку. Супутникові знімки вказують, що артилерійський вогонь продовжує переноситися на північ від Авдіївки (райони поблизу Степового, Бердичів, Новобахмутівки та Новокалинівки).

Зображення

Підсумовуючи, ситуація в Авдіївці погіршилася через обмежену кількість артилерійських снарядів для оборонців, зменшення контрбатарейного вогню та брак підкріплень. Росія використовує ці прогалини, маючи перевагу в кількості особового складу та боєприпасах.


Гелікоптерна авіація

Наша команда раніше виявила вертолітну базу FARP (передовий пункт озброєння і заправки) у Стрілковому, Генічеського району. Після ударів ракетами ATACMS по аеродромах у Луганську та Бердянську база була покинута і донедавна не використовувалася.

Зображення

Нещодавні знімки, зроблені в січні 2024 року, свідчать про присутність російських гелікоптерів на базі. Аналіз за кілька днів показує, що росіяни тримають не більше 3-4 вертольотів одночасно. Крім того, гелікоптери виглядають більш розосередженими.

Зображення

Тому ми продовжуємо наголошувати на необхідності достатнього постачання зброї в Україну для досягнення зміни балансу сил. Невелика кількість забезпечує короткострокову перевагу, при цьому оперативний успіх можливий за сприятливих умов, але ворог використовує цей час для адаптації.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
In_Factum
In_Factum@infactum

24.9KПрочитань
2Автори
77Читачі
На Друкарні з 16 вересня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається