Бездротова клавіатура Rapoo E2710. Портативність у межах дому.

Робоча поверхня Rapoo E2710 і радіоприймач з набору

На тижні придбав дві вживані клавіатури, одна з яких, Rapoo E6700 з вбудованим акумулятором та з’єднанням по Bluetooth, і та, про яку далі піде мова, дуже компактна Rapoo E2710.

Перше, що кидається в очі, її мініатюрність, заради якої, розробник пожертвував зручністю набору тексту, але до цього я ще повернусь. Менше третини робочої поверхні займає невеличкий тачпад, розділений внизу на дві області, для правого та лівого кліків мишкою. Окрім стандартного функціоналу, також є додаткові жести, але, чи то через операційну систему (у мене SteamOS), чи то відсутність необхідного програмного забезпечення, ці жести не працюють у мене. Але тачпад хороший. Всі елементи робочої поверхні розташовані щільно, кнопки плоскі, то ж ймовірність помилково натиснути не ту кнопку досить висока. Мало того, як я писав вище, заради компактності, довелось пожертвувати зручністю. Деякі клавіші розташовані в незвичних для мене місцях, з чим, я ще міг би змиритися, проте, вони менші за мої пальці, а в додачу зі щільністю, це унеможливлює для мене швидкий друк всліпу, тому, я мусив вдаватися до набору тексту вказівними пальцями, дивлячись, куди я тицяю. Конструкція клавіш ножична.

Кнопки плоскі, а відстань між ними, мінімальна
Деякі кнопки були переміщені та зменшені, заради компактності
Тачпад розрахований на не більш, ніж два пальці

Поглянувши на зворот клавіатури, я здивувався, побачивши, вперше, корпус із нержавіючої сталі. Особисто мене, ця її особливість, змушує замислюватися: А чи, справді, я хочу її позбутися? Так, вона не без нюансів, частину, я вже описав, але ж, якщо я не можу повноцінно використовувати її для роботи за ПК, то, можливо, вона добре себе покаже у парі з чимось іншим? Наприклад, виробник прямо натякає, що ця малеча підійде для сучасної вітальні, пропонуючи управління смарт ТВ, або мультимедійним ПК. Як би там не було, та ще є що сказати про саму клавіатуру. Її ніжка, яка добряче випирає, на тлі металевого корпусу, містить у собі відсік для двох батарейок ААА, нішу для радіоприймача, перемикач ввімк/вимк і не прорезинена. Проте, резинки присутні у спеціальних нішах металевого корпусу і забезпечують, принаймні, якусь стабільність.

Зворот клавіатури

Загалом, покористувавшись цією клавіатурою, від сили, лиш кілька годин, можу сказати, що для повсякденного користування звичайним ПК вона не те щоби придатна, а з огляду на неполадку, на яку я натрапив під час редагування тексту, так і взагалі, радше, непридатною.

Чесно кажучи, я не вишукував у мережі випадок подібний до мого, а полягає він у тому, що при затисканні кнопки Shift або Control і переміщенні курсора клавішами, задіюється одна з вторинних функцій, які, по ідеї, мали би активовуватися у зв’язці з клавішею Fn, то ж, я не можу сказати, наскільки це поширена неполадка.

То ж, якщо ви, в пошуках дуже компактного рішення «все в одному», та розглядаєте клавіатуру, радше, як пульт для керування, аніж, як інструмент для роботи, то я можу вам порадити Rapoo E2710.

P.S.: Таку, нині, можна придбати, в районі 900 грн. на розетці.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
КМ
Кунцьо Максим@KuntsoMaksym

51Прочитань
0Автори
1Читачі
На Друкарні з 24 липня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (2)

Дякую за огляд,

Вам також сподобається