Вчитися вдома вже не здається екзотичною ідеєю. Все більше освітніх проектів дають змогу отримувати знання з різних питань, сидячи за своїм комп'ютером. Телекомунікаційні напрями в освіті, медицині, спорті та інших сферах активно розвиваються, цьому запиту часу сприяє вдосконалення мережевих технологій: збільшення пропускної спроможності інтернет-каналів та розповсюдження відеозв'язку.

Щоб стартувати у цьому бізнес-напрямку, залишається лише знайти власну нішу та запропонувати якісний продукт.

Онлайн-курси

Ринок української онлайн-освіти 2021 року становив більше $2 мільярдів. А в першому кварталі 2022 року виторг лише українських EdTech-компаній склав $500 мільйонів. Зростання ринку цього року очікується на рівні 30–40%. Ці цифри підтверджують високий інтерес користувачів до різних курсів.

За наявності спеціалізованих знань можна створити власні онлайн-курси або запропонувати їх компанії EdTech для поширення. Найбільш актуальними вважаються вивчення іноземних мов, IT-напрямки, а також освітні програми з психології, міжособистісного спілкування, кулінарії та фітнесу.

Для створення онлайн-курсів знадобляться професійна камера, мікрофон, світлове обладнання та студія (її можна створити у власній квартирі, відвівши під неї окремий кут та зробивши там косметичний ремонт із привабливим дизайном). Перед початком запису необхідно підготувати сценарій освітньої програми, а відзнятий матеріал віддати фахівцю для монтажу та покращення якості картинки. Розповсюджувати курси можна на окремих сайтах чи освітніх платформах.

Онлайн-консультації зі здоров'я

Дистанційна медицина набирає популярності: пацієнти вважають за краще вирішувати дрібні проблеми зі здоров'ям без походу до лікаря. Світовий ринок телемедицини в 2021 році оцінювався $65,1 мільярда і демонстрував стабільне зростання.

Підприємець може запропонувати зручний онлайн-майданчик для спілкування медичних працівників та пацієнтів. Це може бути сайт, мобільний додаток або бот в месенджері. Важливо: надавати онлайн-консультації, пов'язані з постановкою первинного діагнозу та рекомендаціями щодо лікування можуть лише професійні лікарі.

Власне, онлайн-консультації — це бізнес у сфері ІТ. Тому упор при побудові команди належить зробити на професійних розробниках.

Онлайн-консультації з фінансів

У наші дні все більше людей середнього віку прагне навчитися стратегіям інвестування. З'явився попит на грамотне розподілення коштів та отримання пасивного доходу: люди зацікавлені в тому, щоб можна було раніше вийти на пенсію і при цьому підтримувати гідний рівень життя, або інвестувати в перспективні проекти та мати додатковий дохід. Задовольнити цей запит можна за допомогою онлайн-консультацій з фінансів.

Бізнес-ідея цього онлайн-бізнесу полягає у створенні майданчика, який дозволить клієнтам спілкуватися з фінансовими консультантами. Серед вирішуваних питань може бути грамотна реструктуризація кредитів, створення подушки фінансової безпеки, пасивний дохід, гра на біржі.

Для створення майданчика доведеться скористатися послугами творця сайту та тестувальників, на постійну роботу доведеться взяти редактора сайту чи модератора онлайн-консультацій. Як залучені фахівці виступлять фінансові та інвестиційні консультанти: гонорари їм виплачуються з грошей, отриманих з клієнтів за надані послуги.

Онлайн-консультації з фітнесу

Люди зрозуміли необхідність стежити за здоров'ям. Але не всі мають час на повноцінні тренування в спортзалах. Для зайнятих людей та бажаючих займатися в домашніх умовах можна запропонувати онлайн-консультації з фітнесу.

Для початку необхідно знайти професійних фітнес-інструкторів, які зможуть показати вправи для домашніх спортзалів та запропонувати їм майданчик для спілкування з клієнтами. У цьому проекті обов'язково забезпечення стабільного та якісного відеозв'язку, щоб клієнт та інструктор бачили один одного.

Даний вид бізнесу - це ІТ-проект, який вимагатиме професійної команди. Розробка майданчика для клієнтів та інструкторів може зайняти до кількох місяців (потрібно передбачити формат як індивідуальних занять, так і групових, тоді потрібно буде забезпечити всім учасникам тренування можливість приєднуватися до спільного відео-чату).

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

782.2KПрочитань
11Автори
600Читачі
Підтримати
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається