Богів не існує? | Теорії Genshin Impact | Боги/Демони/Архонти

Ви ж знаєте, що поняття Архонт, Бог та Демон в Тейваті означають буквально одне і теж? Ви могли помітити, що Богів до війни Семи Престолів, також називають Архонтами але вони не Боги, а Демонічні боги. Якщо ні, то не поспішайте докоряти собі, бо в перекладі на ро… рос… росі… Кхм! В перекладі МОВОЮ ВОРОГА цю деталь відверто проїбали — це доволі часто стається, Піаніно Ґуннхільдр може підтвердити. От тільки мовою оригіналу ця різниця дуже помітна… НА ЦІЛЕ СЛОВО:

Взагалі перекладається як Демон-Бог, то я вже локалізувала

До речі, оці слова ≠ 原神 — Юаньшень — Початковий бог, бо Шені та Мошені це боги не людського походження, а Юаньшені це люди, що отримали право потрапити до Селестії після смерті. Цікаво, чому саме люди? …

А ще є Цішені — 七神— Сімірка Богів (тобто Архонти але перекладати це як Архонт не можна, бо це зовсім інше слово — 执政官(сп.). Тут не вистачає ще одного мема:

Оригінал

Переклад

Офіційний ВОРОЖИЙ переклад

Бог

Бог

魔神

Демонічний бог

Бог

原神

Початковий бог

Бог

七神

Сім богів

Боги/Архонти

Це насправді нереально сильно плутає людей, коли вони намагаються розгребсти та зібрати лор до купи. Особисто в мене це викликало не аби який дисонанс, бо залежно він того який зворот використовується, зазначається епоха. Це дуже важливо в розумінні, як ці створіння змінювалися залежно від часу до часу і яка між ними різниця. Вона існує.

Як я вже звернула увагу, існує два типу богів: люди та не люди. Люди стають “богами” тільки після смерті, а не люди ще за життя. Однак, в чому ж різниця? Чому саме люди стають “Початковими богами”? Гадаю, справа в походженні. Люди не є частиною Тейвату, вони істоти, що прибули ззовні та асимілювалися в цьому світі, а не люди є корінними жителями Тейвату, що мають відповідні тіла, які здатні циркулювати елементарні енергію і без допомоги Ока Бога. Це ж не секрет, що йокаї, ельфи, адепти, феї та інші мають власну магію зовсім не схожу на силу, яку дає Око. Люди таких сил не мають і тільки Око, Алхімія чи якийсь схожий артефакт, можуть дати їм подібні сили, а після смерті душа що контактувала з Оком Бога чи якимось іншим артефактом, щось типу абсорбується приймаючи новий зовнішній вигляд. Я не думаю, що їх “переродження” є природнім, там, в Селестії, точно є механізм який збирає потрібні їм душі та допомагає їм “переродитися” у богів.

А, що ж щодо інших богів? Чому вони існують? Я думаю, що їх не існує.

Боги, Демонічні боги, Архонти і тому подібне, це лише назви тим, хто вийшов за кордони елементарної сили. Довгий час я сприймала богів як окремих створінь, однак:

  • Барбатос — фея

  • Моракс — дракон

  • Баал та Вельзевул — йокаї

  • Буєр Рукхадевата — ельф

  • Буєр Кусаналі — дріада

Вони не є одним видом, у них різні походження. З історії Венті ми розуміємо, що він став Богом, коли поглинув силу іншого Бога в час його смерті, що не тільки допомогло йому повернути свій справжній вигляд (феї є проклятим видом), а і врятувало всіх тих людей, що були в Ущелині, в момент смерті Декарабіана — якби цього не сталося, вони б всі загинули через викид його енергії, як сталося з послідовниками Хервії.

Насправді тут працює звичайний закон фізики: енергія не зникає, а перетворюється у щось інше і цей цикл безкінечний. Ми знаємо, що Боги безсмертні, коли їх тіло помирає залишається їх сила, що здатна “мститися”, однак по факту ця сила не має свідомості, вона шукає нового носія і ті хто не здатен з нею впоратися, отруюються нею, втрачають розум та самих себе.

Згадайте якш. Майже кожен з них втратив розум борючись проти сили мертвих богів. Алатус не раз казав нам, що коли він бориться з “мертвими богами” він піддається впливу “карми”. В своєму звичайному розумінні це слово означає “наслідки певних дій”, що перекликається з законом безкінечності енергії, коли певна дія енергії призводить до створення нової енергії, що є наслідком дії — це занадто тонко, я розумію. Тобто “карма”, що отруює якш, це надсила, яка намагається створити бога в якому почне нове існування. Сила постійно шукає собі носія і хапається буквально за все живе, без носія вона дика та руйнівна.

В цей момент потрібно дещо зрозуміти: Боги — це ємкість для сили. Існує надсила, а не боги. Богами стають, коли поглинають цю силу, отримуючи над нею контроль та підкоряючи її своїй волі.

От і виходить, що богів, як істот, не існує.

Існують ті, хто здатен підкорити собі силу, що робить з істоти Бога.

От тільки в цьому світі все ж є ті, хто є утворенням сили, як істоти — дракони. Коли ми зустрічаємо Апепа його нам представляють як першоутворення елементу дендро, він настільки чистий, що створює нове життя з самого себе (хто пожартує про “брунькування” — бан! (жарт), а Кусаналі настільки боїться його смерті, що ладна знов померти лише б врятувати його, бо в ньому стільки енергії, що світу прийде гаплик. Що ж це виходить? Існують дракони, надсильні істоти з чистої енергії, та ті, хто поглинув цю енергію та став Богом? Апеп відверто ненавидить богів та відноситься до них з презирством і це не просто так. Боги почали з’являтися тоді, коли почали помирати дракони. Драконів почала вбивати Селестія. Прибувши в цей світ, принісши сюди людей, Престол зустрівся з ворогом, який не збирався приймати чужинців. Вбиваючи драконів Селестія вивільняла їх сили, їх сили руйнували світ, почали з’являтися ті хто був здатен керувати ціма силами, люди не були на це здатні і не могли керувати ціма богами. Селестія почала маніпулювати богами даючи їм титул “Архонт”, стравлюючи їх між собою, розв’язуючи битви на виживання. Колись їх були тисячі, потім сотні, десятки, а тепер їх сім і колись залишиться один.

Очі Бога це шматок елементарної надсили, яку Селестія збирає з Тейвату поки помирають боги, що здатна наділити людину магією, а після смерті наділяє душу особливим ефектом, що дає їй змогу “переродитися” у те, що пристосоване до життя на Тейваті. Фактично Селестія таким чином добивається еволюції людей, щоб вони могли вкорінитися в новому світі.

Прийде день і богів не стане, елементарна сила абсорбується і втратить колишню значимість, а люди асимілюють новий дім.

Тож, можливо все. Дякую за увагу!


Окремо поговоримо про питання, які могли у вас з’явитися після теорії.

  • Чому Очі Бога отримують не люди, наприклад: Діона (кецлайн), Ітто (йокай), Тіґнарі (валука-шуна) і тп?

Насправді тут є два моменти, один з яких це те, що вони все ж люди. Напівлюди. Їх предки змішали свою кров з кров’ю людей, що і призвело до їх появи, бо якщо згадати історію того ж Аратакі — колір шкіри оні був далеко не людським; згадуючи інформацію з опису персонажа Тіґнарі, валука-шуна були вкриті хутром і більше були схожі на “великих собак”, а не людей і тільки почавши жити з людьми серед них почали народжуватися такі діти, як Тіґнарі. Гадаю, що з расою Діони такі самі обставини, як і з расою Тіґнарі але нажаль про них немає жодної інформації, окрім назви.

Другий момент полягає в тому, що корінні раси Тейвату також не мали конкретної елементарної сили, бо їх здібності хоч і є магічними але вони далекі від елементарної, що наштувхує нас на те, що СИЛА в своєму початку не має жодного елементу, а елементарною вона стає коли з неї народжується жива істота, яка дає їй конкретизацію. Саме тому вони також могли отримувати Око Бога але щоб хтось з них потрапляв до Селестії — такого не було, а от чи ставали такі представники Богами — ми цього точно не знаємо, однак те що Буер I ельфійка, а Баал та Вельзевул йокаї є фактом.

  • Чому Моракс, як дракон, знаходиться на боці Селестії, якщо та знищує драконів?

Відповідь на це дав Апеп у квесті Нахіди: після смерті Нібелунга, Володаря драконів, більшість загинула, а решта розділилися, хтось перейшов на сторону ворога, а хтось, як Апеп все ще шукає можливість перемогти. Якщо Моракс чистонароджений дракон, то він один зі зрадників, що змінив сторону. Відомо, що він найстарший з Богів, йому шість тисяч років, а що якщо він один з найперших Богів? Тоді ми знаємо точку в часі, коли Селестія отримала владу над Тейватом.

Однак, з історії Чунь Юня та Енкономії, ми можемо зрозуміти, що дракони взагалі-то, також могли змішувати свою кров з кров’ю людей. Ми маємо за факт те, що Моракс, дракон, зараз перебуває в тілі людини. Це можливо або з надприродних причин (тобто він сам так забажав), або з природних (він був таким народженим). Якщо перший випадок, то дракони мали пряму можливість розможення з людьми, якщо другу, то можливо дракони робили це якимось іншим способом, там, створювали істот і… залишу це на вашу збочену уяву) Або можете написати мені в особисті повідомлення (оп) і ми про це поговоримо окремо)))

У бік того, що Моракс чистонароджений каже те, що він здатен створювати життя зі свого елементу, як то перших адпетів, які, до речі, також змішали свою кров з людською… От вже ці люди!

  • Якщо у вас є ще запитання, то я відповім, бо деякі сторони цієї теорії здаються мені простими для розуміння але це залежить виключно від того, що я щось знаю, чого можете не знати ви.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Божевільна Маска
Божевільна Маска@CrazyMask

401Прочитань
2Автори
7Читачі
На Друкарні з 16 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (2)

Ваш довгочит дуже цікавий! 🤩

В понеділок його буде опубліковано в Twitter та на Facebook Друкарні.

🔸https://www.facebook.com/drukarniaua

🔸https://twitter.com/drukarniaua

Вітаємо!

Вам також сподобається