БОЖЕВІЛЬНІ ВЧИНКИ МЕРІЛІНА МЕНСОНА

Мерілін Менсон - це один із найбільш контроверсійних музикантів сучасності. Він обрав сценічне ім'я, яке поєднує прекрасне (ім'я Мерілін Монро) та жахливе (фамілія серійного вбивці Чарльза Менсона). Менсон постійно балансує між своєю дивною репутацією шок-рокера, якого звинувачують у всіляких гріхах, та стороною, яка виявляє співчуття та доброту, наприклад, запрошуючи хворого фаната в студію для запису беквокалу.

Музикант обожнює шокувати публіку, і я зібрала 5 цікавих вчинків Меріліна Менсона, і до чого вони призвели.

Незвичайні наркотики

Музикант розмелював людські кістки та курив їх.

У 2017 році Менсон дав шокуюче інтерв'ю журналу "Роллінг Стоун", його запитали, який наркотик він більше ніколи не буде вживати. Спочатку Мерілін згадав про солі для ванни та кислоту, а потім розкрив те, що ніхто не очікував почути. "Я курив людські кістки і брав кислоту. Я не хочу цього робити знову, тому що всі ваші демони з'являються, коли ви курите кістки або берете кислоту. З роками демони переслідують вас все більше, і ви маєте кошмари."

Трохи детальніше він розповідав про такий досвід в іншому інтерв'ю.

[Після кількох додаткових питань, інтерв'ю закінчується. Через декілька хвилин телефон дзвонить. Це Мерілін.] - Я забув розповісти тобі про той раз, коли ми курили людські кістки. - Ви що? - Коли Твіггі і я жили в Новому Орлеані, ми одного разу ночами виходили копати могили, бо в Новому Орлеані кістки торкаються землі всюди. Ти просто як підбираєш їх, як полуниці. Так що у нас був великий мішок кісток, який ми носили з собою в дорозі. Десь п'ять місяців тому в Лос-Анджелесі, ми були в готельному номері, і там було багато незнайомих людей. Ми переконали їх обрізати кусочки кісток, класти їх у трубку і курити. Ми також покурили. Було жахливо - пахло випаленим волоссям, викликало сильний головний біль і робило очі червоними. О, так, і після цього ми переконали когось іще покурити Тік Так.

Це зізнання Меріліна Менсона додало його до списку рок-музикантів, які вживали найдивніші наркотики. І це дуже позитивно, що він більше не планує робити щось подібне, оскільки вживання таких речовин може мати серйозні наслідки для здоров'я та психіки.

Зв'язок із Церквою Сатани

Перебуваючи в Сан-Франциско під час туру з Nine Inch Nails, шок-рокер отримав запрошення зустрітись із засновником церкви Сатани - Антоном Ла Веєм.

В кінці зустрічі Ла Вей сказав: 'Я хочу зробити тебе Отцем', і вручив мені багряну картку, що посвідчує мене як священика Церкви Сатанізму. !"Reverend" можна перекласти як "Отче" або "Священик".!

У 2007 році головний священик церкви Сатани сказав

Менсону був присвоєний почесний священицький стан. Його відповіді на питання про сутність сатанізму можуть бути дуже артикульованими. Але його власна музика - це його власне мистецтво. Його сценічні шоу - це його власні виступи, і вони насправді не відображають конкретно сатанізму.

А у 2018 Церква Сатани писала в Твіттері

Майже 30 років тому йому було надано почесний священицький стан за його реальні досягнення на той момент. Це не є "посвяченням", і це не має жодного відношення до того, що він може говорити десятиліттями пізніше.

Нагадаю, що Церква Сатани підкреслює індивідуалізм, науковий підхід та скептицизм до традиційних релігійних уявлень. Основні принципи церкви включають почуття сильної особистості, відмову від необґрунтованих обмежень та активне відстоювання своїх прав. Церква Сатані ЛаВея вважає символ Сатану виразником індивідуальності та самовизначення, а не буквальною духовною істотою.

Символічний епізод з концерту

У 2013 році Мерілін Менсон опинився у центрі публічної уваги через події, пов'язані з донькою Майкла Джексон.

5 червня 2013 року Періс Джексон порізала собі запʼясток ножем з метою обірвати своє життя. Мати дівчини сказала, що Періс проходить складний етап життєвого шляху, а останнєю краплею стала заборона йти на концерт Меріліна Менсона.

На наступний день, під час концерту рокер присвятив дівчині пісню Disposable Teens, пісню про підлітків які розлючені на суспільство.

Після виконання пісні, взявши ніж Менсон зробив вигляд що теж вирішив покінчити життя самогубством.

Після концерту зʼявилась інформація, що донька Майкла Джексона запрошена на будь який концерт Менсона як ВІП персона.

"з'їдання" священної книги

Один із ключових треків Меріліна Менсона - "Antichrist Superstar" - створений на основі теми антихриста та відмови від традиційних релігійних стандартів. Титул Антихриста-Суперзірки символізує бунт та відмову від соціальних норм. Текст пісні та образ Менсона на сцені виражають дух незалежності та відкидання загальноприйнятих доктрин.

І одного разу під час виконання цієї пісні він почав їсти Біблію. Хоча й деякі кажуть, що це копія книги.

Конфлікт на сцені

У 2013. під час виконання пісні The Beautiful People концерту на фестивалі Рок ем Рінг, шок-рокер вдарив ногою по обличчю гітариста Джона Файва.

Ця подія на перший погляд може здатися не такою значущою, адже учасники гурту зазвичай знають, на що підписуються, граючи з ексцентричним артистом. Однак, якщо розглянути контекст за лаштунками, стає зрозуміло, що це було більше, ніж просто інцидент на сцені або дружній жарт.

Ось що розповідає про це гітарист

Я був в Європі і спускався по сходах, зі сцени після концерту, і мені сказали, що моя сестра померла. І я опинився в стані шоку; ти просто входиш у стан шоку. А ось дивна річ, яка сталася зі мною: я не спав багато днів. Це було дуже дивно. Просто не відчував себе втомленим. І я пам'ятаю, я йшов до кімнат членів групи, казав: 'Я не можу спати. Я просто не можу заснути. Я не спав вже два дні' і так далі”.Але повернемось до Рок ем Рінг. Менсон зробив те, що робив постійно. Він нічого поганого не зробив. Я просто зламався. Це було дивно. Я втратив розум. Я навіть не пам'ятаю. Я просто зламався. І мені дуже погано дивитися на це зараз, бо це дійсно була моя провина. Ви, очевидно, не можете чітко розібрати, що він говорить, але він каже: 'Візьми свою гітару.' Тому що виглядає так, ніби він каже: 'Давай. Давай.' Але він каже: 'Візьми свою гітару. Візьми свою гітару,' бо він розумів, що відбувається. І мені страшно погано з цього. Але тоді була просто неприємна ситуація... Це було жахливо, бо він був такий милий в той час і все таке. Я був у такому дивному стані, і тоді був поганий час. Я навіть не пам'ятаю, як це сталося. Це було просто жахливо.

Таємничий та протиріччями наповнений світ Меріліна Менсона не можна оцінити звичайними стандартами. Його довга кар'єра відзначилася низкою подій, що вразили глибоким змістом та емоційною насиченістю.

Проте, підтримка образу непересічної особистості стала двосічним мечем. У 2021 році Rolling Stone оприлюднили розслідування, висвітливши неймовірно контроверсійний бік Менсона, заявивши що музикант роками скоював фізичне та психологічне насилля над жінками.

Еван Рейчел Вуд стала першою, хто відкрито звернулася зі звинуваченнями. Ці звинувачення призвели до серйозних наслідків для Менсона - він був покинутий лейблом Loma Vista Recordings, агентством CAA та менеджером Тоні Чуллою. Подальші обвинувачення від різних людей наступали одне за одним.

Ця ситуація вразила не лише шанувальників його музики, а й ширший світ. Багато поціновувачів музики відмовилися від сприйняття творчості Мерліна Менсона через обвинувачення. Таким чином, кар'єра музиканта зазнала великої та несподіваної трансформації.

Такі новини стали нагадуванням про те, що за образом можуть бути приховані багатошаровані глибини та секрети, які важко усвідомити з першого погляду.

Я сподіваюсь, що цей пост приніс вам цікав інсайтів з життя музиканта. Нехай ваші музичні подорожі завжди будуть цікавими та насиченими!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Designer Sadness
Designer Sadness@designerSadness

220Прочитань
5Автори
9Читачі
На Друкарні з 16 квітня

Більше від автора

  • Жінки у метал музиці

    Жінки в метал музиці стали невід'ємною частиною цього жанру. Хто така: Марія Брінк, Доро Пеш, Аліса Вайт-Глаз, Ліззі Гейл, Сімоне Сімонс?

    Теми цього довгочиту:

    Рок

Вам також сподобається

Коментарі (1)

Ваш довгочит дуже цікавий! 🤩

Післязавтра його буде опубліковано в Twitter та на Facebook Друкарні.

🔸https://www.facebook.com/drukarniaua

🔸https://twitter.com/drukarniaua

Вітаємо!

Вам також сподобається