Жінки у метал музиці

фото: Reyisla mx /Jenn Devereaux/Gothic com ua/

Жінки в метал музиці вже давно не є винятком, а стали невід'ємною частиною цього жанру. І хоча на початку існування металу було мало відомих жінок-музиканток, тепер вони роблять успішну кар’єру у різних піджанрах металу та отримують все більше визнання.

фото: Hell and Heaven open air

Доро Пеш

Доро стала однією з перших жінок в хеві-металі, яка отримала любов та визнання публіки. Доро починала свою кар‘єру як вокалістка різних андерграунд гуртів, але популярним на той час став тільки хеві-метал гурт Warlock. Після розпаду гурту в 1988 році почала займатися сольним проектом.

Марія Брінк — In This Moment

Марія Брінк є незмінною вокалісткою гурту In this Moment. Багато хто знає її як одну з найсексуальніших металісток, але особисто для мене Марія — приклад того, що треба йти до своєї мрії, незважаючи ні на що.

На момент народження Марії, їі мати було 16 років, тому про заможнє дитинство можна було тільки мріяти. Але саме мати привила дівчінці любов до рок музики. У підлітковому віці Марія була складним підлітком, а в 15 сама народила сина.

В 18 років Марія доєднатась до свого першого гурту «Pulse», але вони дуже швидко розпалися.  І в неї було ще багато, схожих невдалих спроб.

Тільки через 10 років, коли жінці було 28 утворився гурт In this Moment — гурт який закохує своїм звучанням й чудовим, театральним шоу.

Пісню гурту In This Moment «I would die for you» можна почути у фільмі «John Wick: Chapter 4».

фото: Instagram

Сімоне Сімонс — Epica

Сімоне Сімонс є вокалісткою нідерландського симфо-метал гурту Epica. До занять вокалом її надихнув гурт Nightwish, та їх тодішня вокалістка Тар'я Турунен. Не зважаючи на мелодійнсть голосу Сімони, музика гурту Епіки доволі агресивна. Вона також активна в захисті прав тварин і підтримці екології.

Ліззі Гейл — Halesthorm

Ліззі є вокалісткою та ритм-гітаристаою гурту Halesthorm. Вона бісексуалка й має непостійні відносини з гітаристом гурту. Ліззі брала участь в триб'ют-альбомі Діо. Стала першою жінкою-амбасодокою гітар Gibson.

фото: The Forum Melburne

Аліса Вайт-Глаз — Arch Enemy

Ця жінка, із синім як небо волоссям має не тільки чудову зовнішність, а ще й прекрасний голос.

У 2022 Аліса зробила відео, де показує як кожен з нас може тренуватись дез-метал співу вдома. «Ваш голос є таким же інструментом, як і будь-який інший, і потребує догляду та регулярних перевірок.»

Аліса є веганкою, нещодавно взяла участь у проєкті PETA (з англ. Люди Етичного Ставлення до Тварин), де позувала у вигляді русалки, яка потрапила у сітки рибаків.

Також, Аліса має стосунки з гітаристом гурту «Misfits» Дойлом Вольфганг фон Франкенштейн.

фото: Instagram

Крістіна Скаббіа — Lacuna Coil

Перші вокальні заняття вона почала брати у 13 років, а у 1994 році долучилася до гурту Lacuna Coil, що став її основним музичним проєктом.

Крістіна є однією з головних солісток гурту, а її вокальний діапазон і техніка вражають аудиторію. Вона використовує як чистий, так і гроулінг вокал, демонструючи свої вміння переходити від ніжних та емоційних до потужних та енергійних вокальних ліній.  Крім цього, вона пише статті в відомому англомовному рок-журналі Revolver. 

Тарья Туртен

Тарья — це колишня вокалістка гурту Nightwish. Її вокальні здібності та музичний стиль стали великою інспірацією для багатьох інших музикантів. Після уходу з Nightwish у 2005 році Тарья розпочала сольну кар'єру та випустила свій дебютний альбом "Henkays Ikuisuudesta" у 2006 році.

фото: Instagram

Шарон ден Адель

Шарон ден Адель є однією з найбільш талановитих та харизматичних вокалісток сучасної рок-музики. Вона вивчала класичний спів у консерваторії та грала на фортепіано, але більше захоплювалася рок-музикою.

«Я використовую свою публічність, що б говоритии про свободу та підтримку України у кожному місті та країни де ми граємо» — говорить вона.

Марія Брінк, Ешлі Костелло, Ліззі Гейл

Звісно, що це тільки маленький список найпопулярніших імен, але в майбутньому я планує зануритись у цю тему глибше.

Сподіваюсь, що Вам сподобалось це читати, бо це мій дебют у такому форматі. І я дуже хочу покращити свої навички у написанні текстів та частіше ділитись їми тут.

UPD: Буду рада побачити ваші коментарі, навіть якщо це буде критика.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Designer Sadness
Designer Sadness@designerSadness

220Прочитань
5Автори
9Читачі
На Друкарні з 16 квітня

Більше від автора

  • БОЖЕВІЛЬНІ ВЧИНКИ МЕРІЛІНА МЕНСОНА

    Мерілін Менсон - це один із найбільш контроверсійних музикантів сучасності, якого звинувачують у всіляких гріхах. Пропоную разом подивитись на найбільш шокуючі витівки музиканта

    Теми цього довгочиту:

    Рок

Вам також сподобається

Коментарі (8)

ну, це топ, дуже круті дами, додаю у плейліст

буду рада почитати ще шось таке

Вам також сподобається