Червона? Чи зелена? Або біла? Що означає колір стрічки у хвості коня?

У нас, у вершників, є своя таємна мова, якою ми коммунікуємо на змаганнях. Сьогодні будемо говорити про стрічки, які вплетають у хвіст, що вони означають. З вами Аліна з Харкова, тож, поїхали!

Перший раз я таке побачила на змаганнях в Дніпрі, на Klimenko Stable. Мої дівчата пояснили, що навколо багато незнайомих коней, й ми не знаємо їхньої поведінки, чого очікувати від них. Тож, для посилення техніки безпеки, особливо на змаганнях (коли з’їзжаються вершники зі своїми партнерами з різних клубів), існує система комунікації щодо особливостей коней:

Червоний колір - кінь б’ється. Пам’ятаєте, що перше правило біля конячки - не стій позаду? Так, деякі коні можуть трошки відбити :) Не всі вони такі, й у кінному світі це вважаться поганою звичкою. Тож, якщо у вершника такий кінь, то він/вона/вони вплетають червону стрічку у хвіст, щоб попередити інших спортсменів. Якщо я бачу такого коня - я ще уважніше тримаю дистанцію.

Синій колір - кінь-жеребець. Також, в інтернеті, я бачила синьо-жовтий варіант (так так, саме, як наш прапор). Тобто, це кінь, який активно фінкціонує, як продовжувач роду. Тож, якщо я верхи на кобилі (та не доведи боже вона в овуляції), то мені треба триматися як найдалі від жеребця. Й ні в якому разі не стояти перед ним :)

Зелений колір - молодий кінь. Молоде - то дурне :) Неосвідчена (молода) конячка може й злякатись, й пнути, й зробити “кусь”. Мені здається, це дуже круто й відповідально позначати свого молодого партнера таким чином, але, нажаль, небагато вершників витрачають на це час.

Білий колір - тут все просто “Я на продажі’”. Дуже простий та ефективний спосіб повідомити, що кінь виставлений на продаж. Така ходяча реклама :)

Рожевий колір - кобила в періоді овуляції. В народі, ми кажемо, “кобила в полюванні”. Це не менструація, це протилежне - фаза циклу, коли після того, як жеребець “покриває” кобилу, є великий шанс завагітніти. Принцип той же, як ми вже проговорювали на початку з жеребцями. Якщо ви вершки на жеребці, та бачите перед собою кобилу з такою стрічкою - тримайте свого жеребчика при собі :) Або можна побачити animal planet.

Дякую, що відкриваєте кінний світ разом зі мною.

Нагадаю, що я тільки починаю писати українською, тож, дякую за терпіння та підтримку.

Любіть коней та Україну!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Аліна
Аліна@a_horoshyk

709Прочитань
0Автори
7Читачі
На Друкарні з 14 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається