The German Riding Badge або рівні підготовки спорсменів з верхової їзди (по німецький системі)

Всім привіт! Я - Аліна з Харкова, й сьогодні я для вас перекладаю статтю щодо ідентицікації рівнів підготовки з верхової їзди. Нагадаю, це не експертний блог, тож залишу посилання на інтродакшн.

Я колись задумалась, а як в світі категоризують людей, що їздять верхи? Які взагалі є рівні? Щось типу beginner, elementary, intermediate, upper, etc.

Тож, коли я в Польщі, після початку повномасшатбного вторгнення, я оклемалася й шукала собі стайню, натрапила на незрозуміле оголошення. Там шукали вершника з рівнем silver badge (срібний значок). І я почала дивитися, що воно таке, й сьогодні хочу поділитися з вами.

Авторство: Published by lifeiscrazybutgood, посилання на статтю англійською.

German Riders Qualification Badge - Silver from Hessen Antique

Вступ. Історія.

У 1930-х роках Das Reiterabzeichen, або The German Riding Badge, спочатку був створений для військових. Бронзовий, срібний і золотий значки вказували на компетентність вершника в сідлі та поза ним і були видані Німецькою асоціацією верхової їзди. Згодом цивільним особам також дозволили заробити значки, продемонструвавши належну верхову їзду, знання теорії верхової їзди, анатомії коня та майстерності.

Зараз існує 10 рівнів значків, які присуджує Федерація кінного спорту Німеччини (GEF). Рівні 10-6 можна отримати в будь-якому порядку, але вони повинні бути завершені до того, як вершник спробує випробувати рівень 5.

Перші шість рівнів застосовуються до кожного вершника, і лише після їх проходження вони можуть почати спеціалізуватися на виїздці, конкурі або триборстві.


Описи рівнів.

Від найлегшого до найважчого :)

Рівень 10: Вершник повинен уміти ходити та бігти риссю по лінії випаду як у приміщенні, так і на вулиці. Він може належним чином стригти коня, допомагати зі збруєю і контролювати коня на землі.

Рівень 9: Вершник може ходити, бігати риссю та галопом без сторонньої допомоги на закритому та відкритому аренах. Він може самостійно підготувати коня до верхової їзди та налаштувати стремена на потрібну довжину. Він може правильно прив’язати коня і може безпечно пройти повз інших коней зі своєю власною рукою. Вершник також має базове розуміння поведінки коня в полі.

Рівень 8: Вершник може їздити на частинах класу E (нижче буде опис класів), бажано на відкритому повітрі, і може їздити по жердях (напишіть, як українською краще буде poles). Він знатиме породи коней, розумітиме багато фізичних аспектів коня та вмітиме ходити/риссю коня в руках. Він має базове уявлення про фігури класу E та теорію, що стоїть за ними.

Рівень 7: Вершник може їздити верхи на частинах класу E і може їздити без стремен під час кроку/рисі. Він може бігати коня в руках по колу та прямій, а також зупиняти та осаджувати коня (це коли кінь включає задній хід).

Рівень 6: Вершник може їздити верхи на частинах класу E і може їздити без стремен будь-яким кроком. Він має базові знання про здоров’я коня та правильне годування, а також може завантажити коня на причіп.

Рівень 5: Коню має бути принаймні 5 років (це в нас рахується, як молодий партнер), а вершник повинен пройти рівні 6-10. Він може їздити верхи класу Е, їздити без стремен і може відокремлюватися від коня (думаю, мається на увазі приставати вверх без стремен). Він розуміє теорію, що лежить в основі класу E, і може скласти іспит щодо класу. Він також може долати перешкоди на рівні E (стрибки не вище 80 см) і знає про типові нещасні випадки в стайні та як їм запобігти.


Фото для паузи від лонгріду))

Funny Horse Pictures | Download Free Images on Unsplash
Photo by Magdalena Smolnicka

Інші категорії.

Далі, як вже зазначалось, йде розподілення на категорії - виїздка, конкур, івентінг.

Про виїздку переклад готовий. Посилання тут:

Про інші дисципліни, треба ще пошукати інформацію.

Підсумки.

Згідно з німецькою системою значків, вершник не може змагатися на будь-якому рівні, якого він хоче. Він повинен спочатку заробити свої значки та підтвердити свої навички верхової їзди та верхової їзди. Нідерланди та Велика Британія мають подібні системи, а США – ні.

П.С. Нагадаю, це не екпертний блог, тож я шукаю інформацію й перекладаю її для себе й ділюсь з вами. Якщо є пропозиції з покращення української - пишіть у коментарі, я буду рада.

Всім дякую. Любіть коней та Україну!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Аліна
Аліна@a_horoshyk

709Прочитань
0Автори
7Читачі
На Друкарні з 14 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається