Чи дійсно Пригожин наважився оголосити війну міністерству оборони росії?

Вітаю. Зараз в інформаційному полі надзвичайно багато інформації про так названий похід ПВК Вагнер на Москву для знищення нинішнього режиму. Так.. Саме режиму путіна, а не боротьба проти міністерства оборони росії.

Як відомо, конфлікт між Пригожиним та Шойгу (це типові російські виродки, їх навіть розрізняти нема сенсу) розвивався надзвичайно довго. За останні вісім-дев’ять Вагнер постійно штурмував Бахмут, наше рідне українське місто. Так, майже все місто їм вдалося взяти, але околиці все одно залишалися під контролем Сил Оборони України.

Саме в цю мить, коли Вагнера по кілька десятків метрів на тиждень захоплювали Бахмут виникали проблеми з логістикою та повною відсутністю взаємодії між армією росії та ПВК вагнер. Можна загадати легендарну фразу Пригожина, яку він адресував Шойгу та Герасімову про боєприпаси.

Суровикин обратился к бойцам ЧВК «Вагнер»
Емблема Вагнер

Так ось, конфлікт загострювався через те, що ці політичні (саме політичні, не воєнні) сили давно поховали голову держави. На мою думку, весь конфлікт зароджувався на політичному трупі самого путіна. Він давно перетворився на вигнанця в світі, людину, з якою майже ніхто не погоджується вести перемовини. Саме це стало ключовою причиною загострення конфлікту між такими силами, як вагнера та міністерство оборони.

Розуміючи, що путін давно не може представляти росію на світовій арені, а глибинному народові неможливо жити без царя.. Кілька башт кремля почали активну пропагандистську роботу. В першу чергу це стосується Пригожина, який за останній рік зумів ввійти в п’ятірку найбільш впливових людей в рашці. Він не лише зумів через м’ясні штурми піднести крихітну перемогу, захопивши Бахмут (майже захопивши), але й грамотно проводив інформаційну роботу в медіа.

Навіть наш голова ГУР Кирило Буданов зізнавався в тому, що майже всі слова (до 80%), які каже Пригожин — це правда. І це також варто приймати до уваги. Пригожин - це такий же самий російський виродок та окупант, якому поталанило за короткі терміни завоювати прихильність публіки-народу росії на фоні тотальних невдач міністерства оборони.

Чому я вважаю, що його нинішні дії сплановані?

Річ в тому, що Пригожин керує ПВК від самого початку її заснування. Він дійсно знаходився в багатьох гарячих конфліктах, зокрема в Сирії та в країнах Африки. Він чудово розуміє, що з подальшою безграмотною роботою Шойгу та Герасімова Росія почне тріщати, розвалюватися на шматочки. Його “похід на москву” (якщо можна це так назвати) - це спроба встановити власну диктатуру, більш тотальну та жорстку. Проблема в тому, що остання задача щодо знищення нинішнього режиму і формування нового - це вже рішення по ситуації, адже сам путін прийняв рішення підтримати міністерство оборони, а не ПВК. Всі чудово розуміють чому так сталося (бо саме МО несло до столу путіна папки з результатами війни).

Пригожин объяснил, зачем ЧВК «Вагнер» набирает к себе геймеров - РИАМО
Пригожин - голова ПВК Вагнер

Не маючи жодного раціонального аналізу ситуації, путін підтримав офіційний орган МО. так як мав інформацію про вагнерів, як про локальний бунт, який нескладно буде зам’яти. Але все сталося з точністю навпаки.

Вагнера продовжують рух, а різні підрозділи армії росії підтримують Пригожина - це стосується як Шторм Зет та 217 гвардійський парашутно-десантний полк ВВС рф (це тільки ті підрозділи, від яких є відео підтвердження щодо підтримки пригожина).

Другий надзвичайно важливий фактор того, що ситуація вийла з-під контролю путіна. Якщо згадати бій за Бахмут, то постійно відбувалися викиди в медіа щодо нестачі боєприпасів для вагнерів. Можу здивувати, але це неправда! Що по динаміці протистояння, вагнера не мали ніякого снарядного голоду. А подібні заяви лише дозволяли Пригожину накопичити відповідні резерви, тому на цю хвилину пригожин наскільки впевнено агітує приєднуватися до ПВК.

Что представители власти заявили о происходящем c ЧВК «Вагнер» - Ведомости
Казус, в Ростові на Дону бойовий танк застряг в проході… Це відбулося під час захоплення вагнерами обласного центру.

Також ще не повністю зрозуміла ситуація з Кадировим та кадировцями. З однієї сторони, вони проти вагнерів, та направили більшу частину свого резерву в Ростов на Дону, що зараз знаходиться під контролем вагнерів, але з іншої — є велика ймовірність, що Кадиров ще не планує тонути разом з путіним. Можливо, що зараз погрози зі сторони кадировців в сторону вагнерів - це лише фікція, обман. Чому так думаю? Перше, що спало на думку, це підтримка пригожина зі сторони кадирова саме в конфлікті з міністерством оборони (локальні якісь образи, які інколи видавали кадирівці, взагалі нема сенсу розглядати). На цю мить, в росії саме вагрен можна називати найбільш небезпечним підрозділом, який здатний знищити не лише тік-ток війська кадирова, але й поставити на коліна всю російську армію.

Також слід зазначити, що путінський літак (та ще літаки якихось орігархів) покинули москву в напрямку Валдаю, що також можна тлумачити на серйозність дій пригожна та вагнерів. Але ніхто на сто відсотків не знає, що відбудеться сьогодні до ночі. завтра чи ще щось…

Нам, українцям вигідна ситуація як не глянь. Не хочу забігати далеко вперед та говорити про слушну мить наступу, це залишмо Генштабу. Але подібні конфліктні ситуації на росії нам вигідні. Всі росіяни нам вороги, і я щиро радий, що павуки в банці почали пожирати одне одного.

Як далі можна помітити, конфлікт був врегульований за допомогою підставної ляльки - лукашенка. Але колосальна шкода нанесена ПВК Вагнер росії (кілька штурмових вертольотів, літаків, кілька підірваних баз, вбиті пілоти і так далі) не залишиться забутою. Гадаю, що конфлікт лише наростає, і сьогоднішня ситуація більше нагадує прелюдію, аніж справжню ескалацію.

А які ваші думки щодо всієї ситуації?

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Євген Палашинський
Євген Палашинський@palash

21.3KПрочитань
3Автори
151Читачі
На Друкарні з 18 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (3)

є таке відчуття, що це якась постанова і договорняк. як варіант, для відводу російських військ з України, щоб сказати, що “ми не проігралі, просто у нас тут случілся мятєж. нужно защіщать страну“

Вам також сподобається