Як з’явився “Teddy bear“

Чи знали ви, що ведмедик Тедді був винайдений на честь президента Теодора Рузвельта? Все почалося 14 листопада 1902 року, коли Теодор Рузвельт був на полюванні на ведмедя поблизу міста Онворд, штат Міссісіпі. Губернатор штату Міссісіпі Ендрю Лонгіно запросив його, але, на відміну від інших мисливців у групі, Теодор не знайшов жодного ведмедя.

Помічники Рузвельта на чолі з Холтом Коллером, народженим рабом і колишнім кавалеристом Конфедерації, загнали чорного ведмедя в кут і прив'язали до верби. Вони покликали Рузвельта і запропонували йому застрелити його. Вважаючи це вкрай неспортивним, Рузвельт відмовився стріляти в ведмедя. Звістка про цю подію швидко поширилася через газетні статті по всій країні. У статтях розповідалося про президента, який відмовився стріляти у ведмедя. Однак це був не просто президент, а Теодор Рузвельт - мисливець на велику дичину!

Кліффорд Берріман, політичний карикатурист, прочитав статтю і вирішив безтурботно сатирично висміяти відмову президента стріляти у ведмедя. Карикатура Беррімана з'явилася в газеті Washington Post 16 листопада 1902 року. Морріс Мічтом, власник бруклінської цукерні, побачив карикатуру і загорівся ідеєю. Він та його дружина Роуз також виготовляли м'які іграшки, і Мічтом вирішив створити іграшкового ведмедика і присвятити його президенту, який відмовився застрелити ведмедя. Він назвав його "Ведмедик Тедді".

Ideal Toy Company

Отримавши дозвіл Рузвельта на використання його імені, Мічтом почав масове виробництво іграшкових ведмедиків, які були настільки популярними, що невдовзі він заснував компанію Ideal Toy Company. Донині ведмедик Тедді користується популярністю у всьому світі, а його походження можна простежити до доленосної мисливської подорожі Теодора в 1902 році.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Челомбітко Павло
Челомбітко Павло@pasha

276Прочитань
1Автори
1Читачі
На Друкарні з 27 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (2)

Цікаво

Вам також сподобається