Чи може початківець отримувати пасивний дохід зі стокової фотографії?

За 30 днів або менше...

Цього року я перебуваю в місії пасивного доходу. Я намагаюся створити один новий потік пасивного доходу на місяць. До кінця 2024 року їх буде 12.

  • У січні я взявся за YouTube

  • У лютому я зайнявся альтернативним інвестуванням

  • У березні я взявся за онлайн-курси

Поки що у квітні я наполегливо працюю над тим, щоб навчитися знімати і продавати стокові фотографії онлайн для отримання пасивного доходу.

Сьогодні звіт про мій прогрес, план на місяць та 7 найважливіших уроків, які я вже засвоїв.

Спойлер: Більшість уроків я засвоїв важким шляхом, тому що я прийшов до цього без жодних навичок фотографії, досвіду чи базових знань.

Як все починалося

Місяць почався повільно, бо я поїхав на тиждень у відпустку. Однак, я не втратив цілий тиждень для прогресу. Я взяв із собою фотоапарат і спробував зробити багато чудових знімків.

Це була чудова ідея з двох причин:

1. Курорт, сусіднє поле для гольфу і пляж були приголомшливими. Місцевість була надзвичайно фотогенічною. Я зробив багато чудових знімків, особливо на сході сонця, тому що я щодня вставав рано і виходив на фотопрогулянки, поки ніхто не прокинувся.

2. Я зробив багато знімків сім'ї, які, я впевнений, ми будемо зберігати протягом тривалого часу. Я не збираюся публікувати сімейні знімки, але немає нічого кращого за фотографії з гарної камери.

Коли я кажу "хороший фотоапарат", то маю пояснити, що мій не є супер-хорошим. Сподіваюся, це не буде мене стримувати...

Чи потрібна хороша камера для стокової фотографії?

Останні 4 роки я використовую Canon M50 для своїх фото та відео. Я рідко знімаю його зі штатива і виношу на вулицю, але останні кілька тижнів я робив саме так.

Я також дізнався про стокову фотографію з відеороликів і подкастів на YouTube. Досить кумедно, але деякі дуже успішні фотографи клянуться фотографіями, зробленими на iPhone. Одна людина опублікувала опитування про те, що одна і та ж фотографія була зроблена на хорошу камеру і на iPhone, і більшість людей не змогли відрізнити одне від одного.

Я, можливо, поекспериментую з фотографуванням на iPhone протягом останніх 10 днів і надішлю деякі з них в якості експерименту. Або повернуся назад і знайду деякі з моїх старих улюблених пейзажних знімків на телефон і подивлюся, що з цього вийде.

У будь-якому випадку, я знайшов "природні" налаштування для фотографій на моєму Cannon M50, і мені здається, що фотографії виглядають більш органічно. Крім того, ви можете зробити набагато більше з необробленими фотографіями під час редагування кольорів.

Перші виклики

Редагування моїх фотографій було кривою навчання.

Я імпортував фотографії до програми "Фотографії" на своєму ноутбуці і скористався функцією автоматичного покращення. Фотографії виглядали чудово і покращилися, але насправді це було стиснення фотографій (я так думаю?).

Стокові сайти, на які я завантажував фотографії, вимагають, щоб розмір фотографій був 4 Мп або більше, а функція автоматичного покращення робила їх від 2 до 4 разів більшими.

Щури.

Мені довелося розвернутися і шукати іншу програму для редагування фотографій. Я знайшов близько дюжини безкоштовних, але не міг вирішити, яку з них спробувати.

Порада: занадто багато досліджень призводить до перевантаження інформацією та паралічу аналізу.

Я зупинився на Adobe's Lightroom головним чином тому, що мав намір завантажувати фотографії в Adobe, а ця програма має гарну інтеграцію для імпорту з Lightroom. Мені дуже подобається Lightroom. Він коштує $9,99 на місяць після безкоштовної тижневої пробної версії.

Це невеликий контекст і передісторія, але дозвольте мені зробити крок назад і поділитися своїм планом...

Мій план пасивного доходу зі стокової фотографії

Моя мета в цьому місяці - зробити 1,000 якісних фотографій. Саме стільки я планую відредагувати і подати на затвердження на фотостоки. В ідеалі, я хочу, щоб принаймні половина з них була схвалена і завантажена для продажу.

1 000 - це приблизно 33 якісні фотографії на день. Це, безумовно, забагато для такої мети, але у мене гарний старт. Я повернувся з відпустки з 450 фотографіями. Близько 350 з них якісні (на мою думку).

Погана новина в тому, що наступні 650 будуть набагато складнішими і вимагатимуть набагато більше творчості. Коли я повернувся додому, мені знадобився цілий тиждень, щоб відзняти ще 100 фотографій, тобто я був майже на півдорозі до моєї мети, до якої залишилося 10 днів.

Мені потрібен був план для наступних 500 фотографій, тож я його склав. Я склав досить загальний список зйомок. І під списком кадрів я маю на увазі список локацій:

Я не маю нічого конкретного на думці. Я просто хочу відвідати цікаві місця в моєму рідному місті, і в сусідньому, і, можливо, поїхати на один день на острів і подивитися, що я знайду для зйомок.

До речі, що я дізнався про стокову фотографію для пасивного доходу за 30 днів?

Сім засвоєних уроків

1.Існує багато варіантів сайтів, на які можна завантажити свої фотографії для продажу.

Існують мікро- та макростоки. На макро-стоки набагато складніше потрапити. Деякі приклади - Offset та Getty Images.

Я вирішив завантажувати на мікросайти, на які легше потрапити, але там більша конкуренція, і оплата буде меншою (якщо тільки ви не зробите феноменальні фотографії, які прорвуться крізь шум). Я завантажую на Adobe та Shutterstock.

2) Успішні стокові фотографи кажуть, що потрібно застосовувати правило 80/20 до свого доходу зі стоків.

Зокрема, це означає, що 80% вашого доходу фактично надходить від відео, а не від фотографій.

Крім того, 20% ваших відео складають 80% вашого доходу від фото- і відеоматеріалів.

Оскільки я використовую свою камеру для зйомки, я подумав, що зможу використовувати її для зйомки якісних відео. Я зняв близько 3 десятків відео, і при подальшому перегляді... вони виглядають не так вже й круто.

Я буду дуже здивований, якщо їх приймуть, але спробувати варто!

3. Освітлення має вирішальне значення.

Сонце може бути вашим найкращим другом (природне світло) або ворогом (тіні або перенасичення).

На жаль, зараз мокрий, найхолодніший квітень, тому це не обіцяє нічого хорошого для того, щоб вийти на вулицю і зробити чудові знімки. Але ж людям потрібні і похмурі знімки, чи не так?!

4. Редагувати кольори складно.

Я спустився в кролячу нору попередньо встановлених фільтрів у Lightroom і знову відчув параліч аналізу та переосмислення, що сповільнювало мене.

Частина мене задається питанням, чи варто завантажувати без редагування, щоб користувачі могли маніпулювати сирими фотографіями, як їм заманеться. Само собою зрозуміло, що я ще не придумав, як підходити до редагування.

5.Говорячи про складне, процес завантаження надзвичайно виснажливий.

Після того, як ви зробили гарну фотографію, відредагували її та завантажили, у вас залишається ще багато роботи.

Вам потрібно класифікувати кожну фотографію. Вам потрібно дати назву кожній фотографії. І найголовніше, вам потрібно позначити кожну фотографію до 50 тегами. Теги дуже важливі, тому не пропускайте цей крок, але він забирає багато часу.

На щастя, Adobe має інструмент штучного інтелекту, який додає близько 30 тегів за вас - хоча вони можуть бути трохи неточними. Ви також можете вибрати кілька зображень і додати теги одразу. Безумовно, покладайтеся на будь-які комбінації клавіш.

6. Важливою умовою є дозвіл на використання.

Якщо на вашій фотографії є впізнавані люди або пам'ятки, ви повинні мати форму дозволу і завантажити її разом зі своїм зображенням. Інакше ви побачите червоне повідомлення, тому що сайти обов'язково вимагають цього.

Я не хочу мати з цим справу, тому що це природа і неживі об'єкти. І, можливо, тварини. Це мій пес. Сподіваюся, він стане вірусним.

7. Найбільше цей проект навчив мене бути свідомим зі своїми фотографіями.

Я не хотів витрачати дні на редагування, тому, коли я фотографував, я робив лише одну фотографію.

Я переніс це на щоденне фотографування на телефон. Раніше я робив дюжину фотографій, щоб потім знайти ідеальну, але потім я ніколи не повертався і не знаходив ідеальну фотографію.

Чи варта стокова фотографія того? Я відправив 1200 фотографій, щоб дізнатися!

Останні 30 днів я витратив на те, щоб спробувати свої сили у фотографуванні, завантаженні та продажі фотографій.

Я хотів з'ясувати, чи може любитель без досвіду отримувати пасивний дохід від стокової фотографії, тому що я часто бачу, що вона згадується як одна з найкращих можливостей пасивного доходу.

Насправді, я рекомендував стокову фотографію раз чи два! Я прийняв цей 30-денний виклик, щоб побачити, чи зможу я покласти свої гроші туди, де я говорю...

МЕТА ЗАВАНТАЖЕННЯ ФОТОГРАФІЙ НА СТОКИ

В середині місяця я поставив собі за мету завантажити 1 000 унікальних фотографій на обидва сайти.

Після того, як я витратив майже тиждень на редагування та завантаження, я втратив самовладання і поставив нову скориговану мету - 600 на обидва сайти.

Після того, як я закінчив завантаження фотографій з відпустки, я зробив близько 100 фотографій у місті, де я живу, та його околицях. Потім я згадав, що у мене залишилося близько 100 чудових фотографій з нашого медового місяця.

600 фотографій зроблено!

А як щодо стокового відео...?

ОДИН ВЕЛИКИЙ ЖАЛЬ

Однією з моїх помилок було те, що я не завантажив жодного стокового відео. Я знав, що відео - це найбільша можливість заробити гроші, але нічого не вийшло.

Я зняв близько 30 15-секундних відео під час моєї подорожі та повернення додому, але жодне з них не було достатньо хорошим, щоб відправити. Моєю помилкою було те, що я не використовував міні- або повноцінний штатив (або стабілізатор камери), тому всі мої відео були хиткими і майже непридатними для використання навіть після редагування.

Крім того, коли я порівняв відео, зняті на Canon M50, з випадковими відео з мого телефону, я зрозумів, що iPhone був би кращим варіантом для зйомки з точки зору якості.

Я відволікся. Ви тут, щоб побачити результати...

РЕЗУЛЬТАТИ ПОДАЧІ РОБІТ НА ADOBE STOCK

Adobe Stock був справжнім викликом. З 585 фотографій було прийнято лише 32.

Ой.

Adobe також довше, ніж Shutterstock, розглядав мої заявки. Насправді, 184 з них все ще перебувають на розгляді, і це триває вже більше тижня. Крім того, Adobe не надає жодних відгуків, тому я не знав, що я роблю не так.

8% моїх фотографій, які були розглянуті, були прийняті. Це означає, що в кінцевому підсумку у мене буде близько 50 прийнятих і занесених до списку, коли буде переглянута моя фінальна партія.

Варто зазначити: кілька цілих партій з 50+ фотографій були повністю відхилені на ранній стадії. Це було надзвичайно деморалізуюче, і це одна з причин, чому я вирішив не подавати 1000.

РЕЗУЛЬТАТИ ДОХОДУ НА ADOBE STOCK

Чи заробив я гроші на своїх 32 фотографіях на Adobe?

Ні. Нуль. Зеро. Нічогісінько.

Минуло лише кілька тижнів, тож є шанс, що з часом я зароблятиму гроші, але я не можу уявити, що це буде більше, ніж кілька доларів на рік.

Виходячи з мого досвіду, я не можу рекомендувати завантаження фотографій на Adobe Stock для заробітку (якщо ви любитель, як я).

Можливо, вам пощастить більше, але, як бачите, мені явно не пощастило.

РЕЗУЛЬТАТИ ЗАВАНТАЖЕННЯ НА SHUTTERSTOCK

З Shutterstock я мав набагато більший успіх!

Я завантажив 576 фотографій. З них 260 були прийняті. Це в 5 разів більше, ніж в Adobe. Це 45% прийняття, і я дуже задоволений цим показником.

Єдиний мінус, який я бачу в завантаженні на Shutterstock, - це те, що я часто досягав ліміту завантаження, але мені просто потрібно було почекати 24 години, щоб надіслати більше.

Мені дуже сподобалося, як швидко Shutterstock розглядає зображення - зазвичай протягом 24 годин замість тижня в середньому в Adobe Stock.

Найкраще те, що Shutterstock фактично надає відгук на кожну відхилену фотографію. Я хочу поділитися деякими з цих відгуків, щоб ви могли навчитися і уникнути моїх помилок у стокових фотографіях.

ВІДГУКИ ПРО ВІДХИЛЕННЯ НА SHUTTERSTOCK

Перш за все, у вас не повинно бути жодних торгових марок чи інтелектуальної власності. Цю фотографію відхилили через видиму назву бренду або логотип (я так і не знайшов логотип - хоча я впевнений, що вони мають рацію):

Я дізнався, що графіті вважається інтелектуальною власністю. Має сенс!
Деякі фотографії були відхилені через відсутність виділення моделей з людей і пам'яток.
Деякі фотографії були відхилені через те, що головний об'єкт був не у фокусі - навіть коли це було навмисно і художньо, на мою аматорську думку.
Деякі фотографії були відхилені через необхідність перекладу на англійську мову.
Деякі фотографії були відхилені через те, що вони були недо-, пере- або непослідовно експоновані.
Деякі фотографії були відхилені через шуми та артефакти.
І, нарешті, це одна з моїх улюблених фотографій, яку я зробив минулого місяця, але її відхилили, бо я дав їй погану назву. Мабуть,“Vacation travel in Loreto, Mexico” Справедливо, мабуть...
Більшість фотографій були відхилені лише з однієї причини, але кілька поганих яблук нагадали мені, який я насправді аматор, з 3 і більше прапорцями "відхилено".

РЕЗУЛЬТАТИ ДОХОДУ НА SHUTTERSTOCK

Чи заробив я гроші на Shutterstock під час свого 30-денного проекту?

Так, заробив!

Я був дуже схвильований, коли зайшов на сайт 26 квітня і побачив, що у мене є одне завантаження, за яке буде виплачено $0.30.

Через тиждень, 3 травня, я додатково завантажив ще 1 файл за $0.10.

Я заробив колосальні $0.40!

Моя мета була більше $0, тож місія виконана. Це не був шалений успіх, але і не була повна катастрофа!

Ось ці дві фотографії, які були завантажені

Чи рекомендую я стокову фотографію?

Навіть якщо я заробив 0 доларів, проект не був провальним, тому що це було дуже весело. У мене є безліч чудових фотографій з нашої подорожі, це дозволило мені вибратися з дому, коли я повернувся додому, я потренувався, я, безумовно, багато чому навчився і вдосконалив свої навички, і є шанс, що з часом я дійсно зароблю трохи грошей!

Чи рекомендую я стокову фотографію?

Так, але тільки якщо ви маєте реалістичні очікування.

Мої найкращі поради?

Спробуйте Shutterstock і кілька інших сайтів, які я не пробував. Отримуйте від цього задоволення. Зосередьтеся на отриманні навичок, а не на грошах. І орієнтуйтеся на якість, а не на кількість. Завантажте від 20 до 50 своїх найкращих фотографій на 4 або 5 сайтів і подивіться, чого ви навчилися, і рухайтеся далі.

Якщо ви хочете заробляти гроші, подумайте про те, щоб уникнути всіх тих проблем, які я щойно описав, і зупиніться лише на стоковому відео. Відео - це та сфера, де ви дійсно можете досягти успіху, особливо якщо у вас є люди, які готові підписувати ліцензійні угоди з моделями. Можу сказати, що попит на них дуже високий!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Заробіток. Крипта
Бізнес. Заробіток. Крипта@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

452.8KПрочитань
11Автори
386Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається