Небезпека криптовалютних тапалок: як втратити 700 доларів, пильність, розум, пальці

Зміст

Тапалки розмножуються швидше, ніж мої дворові кішки, а це, повірте, крутіше ніж Catizen. Щодня в чатах розлітаються повідомлення типу "Попкотрусики та фурфани - найкраща тапалка 2024", "Гей, чувак, не пропусти Гем - нова клікалка, топаємо Бобра", "Хом'яки вас озолотять", “Коровки накормлять”, “Золоті свинки накинуть бабла”…

Реальність чи матриця

Нещодавно я пішов по хліб у кіоск за будинком. Зазвичай купівля булки з маком займала одну хвилину, але цього разу довелося чекати, поки продавчиня не перестала тапати якогось черв'яка.

На перехресті Хампстер і Шевченка сталася аварія з вини віддаленого даішника, який був зайнятий клеймінгом дропа в Кубику.

Запис до стоматолога довелося перенести на місяць, бо мій лікар зламав палець об телефон, граючи в якусь нову тапалку.

Вийшла мільйонна тапалка, і десь потер руки хитромудрий скамер, а звичайний користувач заплакав, сподіваючись таки наклацали собі на нову Ламбу.

За двадцять років на планеті 90% людей натерли лише мозолі та тепер на заводі можуть без рукавичок переливати рідкий метал із кухля в кухоль. А на ламбах в супереч очікуванням багатьох, їздять лише розробники тапалок.

МОЗ оголосило карантин і ввело телефонно-тапательні обмеження - “Клацати телефона можна лише 5 хвилин в день”.

Небезпека апокаліпсису із за тапалок

І тут я прокинувся. "Як добре, що це сон", - подумав я. Але чи сон?

Будь яке згадування проєктів у данному довгочиті не є рекламою або закликом до дії. Інформація для ознайомлення. Будьте уважні долучаючись до будь яких проєктів. Вашою першою і найголовнішою метою має бути ціль не - заробити першочергово, а НЕ втратити і не стати жертвою СКАМУ.

Тапалки як лід-магніт

Тапалки – це інструмент привернення уваги. Я досить з'їв солі в маркетингу, щоб зрозуміти: сучасний мегатренд тапалок схожий на інфодичіну в Instagram, на кшталт безкоштовних курсів за підписку або чек-листів з чарівними рекомендаціями - які врятують життя від бідності за лайк і коментар.

Мета тапалок одна – набрати аудиторію. Чим солодше вам наобіцяють, тим більше аудиторія збереться.

Що більше аудиторія, то більше шансів щось їй продати. Дешевше створити одну тапалку та залучати через неї людей, ніж вливати сотні тисяч баксів в таргетовану рекламу.

Заплатити блогерам, які будуть кричати, що черговий Хом'як принесе щонайменше мільйон, а потім сказати - "ну, соррі, не вийшло." Але блогер на вас уже заробив. А далі ви розповідатимете знайомим, що є шанс збагатитися, нічого не роблячи. Ви самі запускаєте вірус у свій мозок.

Така природа людей - всі шукають чарівну таблетку під назвою - “НСБ - Ніхеранероблячи Стати Багатим”.

Я вже писав, що у 90% випадків це буде бритва. Але є варіанти, коли можна заробити.

Блогер - вовк в овечій шкурі

Блогер на цьому заробляє (не всі - більшість), маніпулюючи вашою думкою. Йому все одно, скільки ви стиратимете пальці об смартфон і чи заробите ви на цьому. Він уже заробив - або в токенах проєкту, або в USDT, або в якості нової підписоти.

Його завдання - нагнати натовп і навіяти їй, що вони вже багаті, щоб вони малювали картинки безтурботного життя і як вони купаються в біткойнах. І ви самі того не помічаючи жорстко підсажуетесь на НСБ та підсажуєте знайомих. А в гіршому випадку людина надивиться відосиків і полізе на біржу, втративши все.

Купатись в біткоінтах ви не будете. Така можливість є, але це не так легко, як здається на перший погляд. І для того потрібно прийматі іншу таблетку - “УМТД - Увімкнути Мозок Та Діяти”.

Як втратити 700 доларів: я корм для скамерів

За своєю дурістю, на хвилі хайпа, через залучення в безліч тапалок, в Harvest Moon я підключив гаманець Near Wallet, в якому майнив відомі токени HOT. На моєму гаманці було понад 700 доларів. Після підключення Harvest Moon, через деякий час, з мого гаманця вивели всі гроші в невідомому напрямку, майже о другій годині ночі. Два дні спілкування зі службою підтримки були марними. 

Скам на 75 NEAR

Вердикт був: хтось замінив ключ безпеки у моєму гаманці Harvest Moon і вивів усі кошти

Як це сталося? Вони не знають та відповідальності не несуть. А я, добра душа, за своєю тупістю... ну...

Візьміть за правило – нова гра, новий гаманець, на балансі мінімум грошей.

Де мій Pop it, Іване?

Друга функція тапалок - обдурити юного криптана. Так-так, це аналог Попита. Щоб ви сиділи, довбали пальцем в екран у чергову жабу і нікуди не вникали, не оглядалися на всі боки, довбали 24/7 за свої 50 доларів на місяць (і то не факт). 

Але якщо ви хочете заробляти на крипті – вивчайте ринок, навчайтеся. Аналізуйте проєкти, читайте книжки. 

Можу порадити гарну книгу - "Як грати та вигравати на біржі" Олександра Елдера. Буде дуже корисно, багато психологіх.

Якщо ви не працюєте головою - то заробляють на вас а не ви.

Коли помруть клікери?

Коли юні криптани перейдуть із розряду овець до розряду пастухів - і визначаться зі своїм шляхом. Хтось може піти у трейдинг, інвестиції. Хтось займеться дропами, тестнетами. Можливостей безліч.

Зрозумійте – тапалки це старт. Поставте собі за мету заробити на тапалках 1000 доларів і витратити їх на курси. Це буде правильно і принесе більше користі.

На яких проєктах можна заробити?

Фундаментальні

Вибирайте проєкти, які роблять біржі чи гаманці. Чому? Там, швидше за все, вже майне якась монетка чи поїнти, які можна конвертувати. Ці проекти мають реальні бюджети на маркетинг. 

Наприклад, я точно знаю, що у проєкту Cashcoin - на маркетинг виділено 500 000 доларів. І зараз потроху вони роздають гроші тим, хто перший зайшов. Я був у першій хвилі, і вивів 62 доллари.

Плюс фундаментальних проєктів в тому, що не потрібно цілодобово довбати в екран. Це відмінний варіант познайомитися з механіками гаманців, мережами, свапами, стейкінгами і т.д. - це буде дуже корисно початківцю криптану.

Приклади перспективних гаманців:

  • Crossfi Wallet - новий проєкт, що знаходиться в стадії тестування, великі очікування, саме час залітати поки нема натовпу.

  • Wave Wallet - проект у мережі SUI, майним реальні монети.

  • Pixell Wallet- гейміфікований мультичейновий гаманець з великим функціоналом, співпрацює з ZarGates - дуже перспективний.

Інтерфейс гаманців

Також можна розглянути варіанти WEB3 програм від Binance, OKX.

Таблиця переваг фундоменталок:

Проєкт

Опис

Особливості

Примітка

Час в день

Гаманець Crossfi

Новий проєкт, стадія тестування

Мережа ETH

Великі очікування

5 хв.

Wave Wallet

Майнінг реальних монет

Мережа SUI

Підходить для новачків

2 хв.

Гаманець Pixell

Гейміфікований гаманець

ZarGates, блокчейн Pixell

Співпраця з ZarGates

2 хв.

Нестандартні проєкти

Ці ігри виділяються і натомість інших. Замість того щоб просто тапати по нудному кубику, котику або черв'ячку, вам пропонується зовсім інший жанр та підхід.

Чому це важливо? Якщо гра буде хоча б цікавою, навіть якщо не прибутковою, то ви хоч отримаєте задоволення.

Цікаві представники жанру

  • Hyper: 3D гра на стадії бета-тестування з розіграшами Ви керуєте персонажем у 3D, який бігає ігровим полем і виконує завдання. Перспектива виграти для бета-гравців 1000 TON після офіційного запуску.

  • Hexacoin: Для збору поінтів потрібно вибрати один з трьох аватарів, які бігають по тривимірному полю і збирають кубики Також доступний класичний варіант майнінгу за допомогою тапання. Проєкт спеціалізується на мобільних іграх та користувацькому контенті на базі GenAI. Отримав грант від IMX у розмірі 1 млн. долларів.

  • ZarGates Retrodrop: Красива гра в жанрі "тауер дефенс" Дроп гарантований, але для його отримання потрібно набити 1000000 поінтів. Дуже залипаюча. Плюс проект партнер Pixell Wallet - великий шанс, що це Гем.

  • Bcoin2048: Гра на кшталт цяток, теж дуже захоплююча і потенційно прибуткова Проєкт тільки запустився мало інфи в мережі, тож бути в перших рядах завжди приємно. Якщо гра не працює, використовуйте VPN.

Не стандартні клікери

Хвилинні проєкти

Що я маю на увазі? Це ті ігри, де вам потрібно зайти раз на 8-12 годин, зробити активність і забути про них. Тобто ви не жертвуєте своїм дорогоцінним часом, а раптом щось і вийде.

  • Pixelverse: Запартнерилися з Param Labs Partnership, дуже крутий та перспективний ігровий проєкт. Продукт будують екс менеджер лістингу Binance, из проєкту Zerion, Trust, Cross The Ages. Колекціонуєте прикольних мутантів та влаштовуєте битви.

  • TimeTon: Про проект мало відомо, але оскільки на нього не потрібно витрачати багато часу, варто спробувати.

  • Baboon: У цьому проекті офіційно заявлено, що вартість 10 000 поінтів дорівнюватиме 10 доларам. Поінти ви збираете 1 раз на 12 годин.

Проєкти на хвилинку

Зведені дані щодо проектів

Проєкт

Опис

Особливості

Примітка

Час в день

Hyper

3D гра на стадії бета-тестування

3D-ранер

Розіграші, виконання завдань

5 хв.

Hexacoin

Збір поінтів та класичний майнінг

3D-ранер, майнер

Майнінг криптовалюти

5 хв.

ZarGates Retrodrop

Красива тауер дефенс

Tower Defense

Набір 1 000 000 поінтів, гарантований дроп

10 хв.

Bcoin2048

Гра на кшталт цяток

Головоломка

Залипальна та прибуткова

Залежить від вас

Pixelverse

Партнерство з Param Labs

Web3

Перспективна гра

5 хв.

TimeTon

Маловідомий проєкт

Web3

Мінімальні часові витрати

1 хв.

Baboon

Вартість 10 000 поінтів = 10 доларів

Web3

Мінімальні часові витрати

1 хв.

Які висновки ми можемо зробити?

Прибуток: Даний набір додатків, який я запропонував, займає активність на день близько 40 хвилин +\- і потенційно може принести близько 1000 доларів. Може більше, може менше – залежить від вашої активності.

Ризики: будьте максимально уважні, куди заходите, за якими посиланнями переходите. Інакше ігри стануть для вас збитками, як у випадку з моїм досвідом.

Час: Ваш найцінніший ресурс Якщо вам просто цікаво займатися цими іграми – добре. Якщо ви хочете зробити їх основним джерелом доходу – погано. Тому що вони не дозволять вам розвиватися. Сфера крипти розвивається дуже швидко, і поки ви залипатимете в тапалках, інші, хто вникає більше, ставатимуть багатшими.

Стратегія: Навіщо ви це робите? Якщо ваша мета – наростити депозит, тому що у вас немає грошей – ок. Якщо ваша мета – заробити на тапалках грошей та вкласти їх у курси – ок. Якщо ви думаєте, що наклацаєте на Ламбу – не ок. Таке можливо лише у випадку шаленого мультиакінгу.

Зусилля завжди пропорційні результату. Ніхто вам не дасть мільйона за дії, які коштують копійки.

Знання: Це головний пункт Фокусуйтеся на видобутку знань та досвіду. Це ваш прогрес. Читайте книги, проаналізуйте. Намагайтеся не просто влітати з двох ніг у проєкти, а аналізувати їх. Чи варто витрачати на них дорогоцінний час чи ні?

Підсумок: Ігри можуть принести вам прибуток, але не збагатити. Да прибуде з вами сила.


P/S: Маю надію, що критики дочитають до цього моменту. Так - задовбали ці тапалки, криптанскі “темки”. Але - це реальність, крипта через пару років буде всюди. І якщо зараз допомагати людям давати правильну інфу а не ради хайпу, то все буде гуд.

+ повірте - не всі воркають ці проєкти для власного збагачення. Я писав, що на цьому на Ламбу та будиночок в Іспаніі не заробиш. Але на донати, які так потрібні покі наші “піджаки” скамлять країну - дуже необхідні. Тому вривайтесь!!!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Іван Васькович
Іван Васькович@ivan_vasko

Люблю саморозвиток

2.7KПрочитань
3Автори
5Читачі
На Друкарні з 27 травня

Більше від автора

  • Hamster Kombat: Бережіться Афери!

    О ні, тільки не це. Система знову активувалася. Hamster Kombat: загроза на горизонті. Я прийшов з майбутнього, щоб попередити вас про те, що ця гра може бути аферою, на яку варто звернути увагу. Готуйтеся, це лише початок...

    Теми цього довгочиту:

    Hamster Combat

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається