Чи варто поступати на “айтішніка”?

Ті хто читали мої пости, вже може знають, що навчаюсь я на кібербезпеці (просто кажучи - програміст).

Від багатьох я чула докори, адже пішла у ВНЗ, хоча могла просто пройти курси за 3 тижні, де гарантована робота і т.д.

Так ось, тому я хочу трошки розвіяти міфів про вищу освіту в сфері програмування.

“В універі не вчать програмуванню”

Вчать, і досить непогано. Звичайно нам кажуть, що для крутої програмки потрібно самому шукати інфу в інтернеті та розвиватись, а не чекати на лекції раз в тиждень.

“Після уніку неможливо знайти роботу”

Насправді, він полегшує пошук роботи. Багато моїх знайомих працює вже з кінця другого курсу. Також в нас викладають офери від різних компаній, а ще всякі штучки як зимова і літня школа, після яких можна пройти стажування.

“Універ пуста трата часу”

Можливо, хахаха. Тобто надто багато часу йде, особливо якщо ви доїжджаєте. Та це можна компенсувати роботою (в багатьох університетах є дуальне навчання).

“Викладається математика, а вона не потрібна 😩”

Насправді потрібна). Я сама того не помітивши, завдяки математичним наукам змогла набагато швидше розв'язувати алгоритмічні задачі і т.д. Також вона потрібна в інженерії програмного забезпечення, в мовах, які походять від С, і багатьох інших.

Є ще багато різного, що я чула, але це з того, що я згадала :)


Хочу підсумувати, що якщо ви хочете вищу освіту, то поступати однозначно варто. Адже тут ви можете знайти багато однодумців, а також зв'язків (як би це дивно не звучало, але багато викладачів, менторів і кураторів, можуть допомогти з пошуком роботи).

Особисто мені універ приніс набагато більшу витривалість, силу волі, купу крутих людей, завдяки яким я можу вивчити щось нове, а також досвід роботи в команді.

Якщо ж думаєте над платною формою навчання, але не впевнені в своєму виборі, то краще не йдіть. Таку помилку зробило багато моїх одногрупників.

Тому, будь ласка, пам'ятайте.

Бути програмістом ≠ бути багатим.

Бути не програмістом ≠ бути бідним.

Ви не зможете добре заробляти навіть в найбільш високооплачуваній сфері, якщо вона вам абсолютно не подобається. Отож, якщо душа не лежить, то не потрібно себе мучити.

А на рахунок курсів.

Якщо маєте можливість - спробуйте перед вступом, щоб потім не страждати :) Або ж, просто вчіться по туторіалах з інтернету.

Усім ❤️
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
кіцуне
кіцуне@lilith

293Прочитань
5Автори
18Читачі
На Друкарні з 16 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (8)

Для мене універ - це було середовище, де всі щось роблять з цікавої тобі теми (В даному випадку програмування). Ми з одногрупниками ходили на різні хакатони та змагання. Тобто тут не лише про навчання :)

Вам також сподобається