Чому Leopard 1A5 не такий вже й поганий?

Автор: Trotes936897
Переклад: https://t.me/in_factum

Image

Чому Leopard 1A5 не такий вже й поганий, чому він дещо кращий за деякі російські та українські танки?

Перш за все – система управління вогнем така ж сама що і на Leopard 2. Леопард 1А5 використовує EMES-18 як основну систему управління вогнем, а EMES-18 - це той самий EMES-15, що використовується на Leopard 2А4, 2А6 і Strv 122. Система просто була модифікована для сумісності з Leopard 1.

Зображення

Оскільки система однакова, Leopard 1A5 також має систему тепловізійного бачення як і на Leopard 2, а це означає, що навідник Leopard 1A5 може вести бій і бачити об’єкти з такою ж чіткістю, як і навідник Leopard 2. Відповідно і вражати цілі з такою ж точністю.

Зображення

Натомість росіяни використовують все більше машин, які просто не мають систем тепловізійного бачення, лише інфрачервоні прожектори. Системи, які мають вкрай обмежений діапазон і не такі ефективні, як тепловізійні.

Покинутий російський Т-72АВ

Leopard 1A5 має дуже хороший двигун, але ми не будемо вдаватися в подробиці про нього, поговорімо про швидкість руху заднім ходом.

Зображення

Всім відомо, що російські танки мають жахливу швидкість заднім ходом — від 4-5 км/год у Т-72 і Т-90 до 11 км/год у Т-80. Машини змушені розвертати шасі, щоб вийти із зони ризику, демонструючи своє найслабше місце.

Росіяни намагалися "вирішити проблему", встановивши блоки ЕРА (динамічний захист) на задню частину танків або "збільшивши швидкість заднього ходу" Т-80 до 25 км, але, чесно кажучи, це було найбезглуздіше лайно, яке я коли-небудь бачив.

Зображення
Т-72Б3 зразка 2022 року

З іншого боку, Leopard 1A5 має швидкість руху заднім ходом 25 км/год, що дозволяє машині покинути зону ризику, не підставляючи противнику найслабшу частину корпусу. Leopard 1A5 також може обертатися навколо власної осі. Для прикладу, той самий Т-72 не може.

Leopard 1A5 набагато кращий за мобільністю, ніж будь-який російський танк на війні, а це надзвичайно важливий момент. Ми маємо багато доказів, що без належної мобільності ваші шанси загинути також зростають.

Зображення

Єдина проблема Leopard-а першого покоління – це бронезахист. Броня зроблена лише зі сталі і не може захистити від прямих кумулятивних зарядів. Але товщина броні достатня, щоб дозволити встановити додатковий динамічний захист на лобову арку, бокові частини корпусу і, можливо, збоку і зверху башти.

Зображення

Kontakt-1 потребує 35-40 мм (відповідно до дефектури), тому значна частина “леопардів” може бути накрита, щоб краще захистити себе. Крім того, можна наварити додаткові металеві сітки “мангали” для захисту від FPV-дронів.

Зображення
Kontakt-1 (ERA)

Ще одним важливим моментом є те, що Україна отримує Leopard1А5 у значній кількості – 195 машин (офіційно).

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
In_Factum
In_Factum@infactum

25.1KПрочитань
2Автори
78Читачі
На Друкарні з 16 вересня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається