Чому я вирішив зайнятись розробкою власного застосунку для збереження справ

Я вже дуже давно користуюсь застосунками, що дозволяють зберігати i організовувати власні справи. За цей час я зрозумів наскільки зручно і важливо записувати всі свої справи, навіть найдрібніші (особливо їх, бо як показує моя практика - їх я забував найчастіше). Такий підхід дозволяє не пропускати нічого i мати змогу планувати справи на майбутнє. Але при накопиченні великої кількості завдань стає все важче їх відслідковувати.

Для ефективної їх організації важливо задавати параметри при створенні. Я зазвичай користувався тим, що задавав хоч приблизно дату і час (якщо це можливо) і сортував по групах (створив кілька, проаналізувавши, які справи я зазвичай створюю). Ця вся схема працювала добре, але в якийсь момент я зрозумів, що тепер мені лінь записувати дрібні справи відразу, бо це додавання займало багато часу (оскільки треба задавати багато параметрів). Ось тут і почалась історія застосунку…

Основне, чого мені бракувало в застосунках для організації справ - це швидкості додавання справ. Хотілось мати застосунок, який би швидко розумів на коли призначити справи і в яку групу їх покласти. I як то кажуть - хочеш щось зробити, то зроби це сам.

Мабуть варто додати ще кілька слів про те, чим мене не влаштовували наявні пропозиції. Деякі застосунки мали таке швидке введення, але вони розуміли лише англійську, а мені хотілось, щоб застосунок розумів красиву і милозвучну українську.

Отож основні вимоги, які я сформував до застосунку:

  • має розуміти українську, щоб швидко додавати справи

  • мати багато інтерфейсів для введення (віджети, шорткати, на годинник)

  • ну і мати всі основні функції ту ду лістів

І ось що в мене вийшло на даний момент:

Я почав з того, що навчив програму розпізнавати з тексту щось, що може задавати дату, час чи періодичність. Наприклад: завтра, в обід, в кінці місяця, через тиждень, щодня, кожні З тижні.

Також важливою частиною для мене було і розпізнавання інших параметрів з тексту (пріоритет, групу, посилання). Ну і ще особливістю стало мабуть неявне задання пріоритетів: якщо щось терміново або важливо автоматично отримує підвищений пріоритет.

Тож тепер з заголовку розпізнаються основні параметри, настав час пропрацювати над інтерфесами вводу. На даний момент їх чотири:

1) Основний - в застосунку

2) Швидкі клавіші (для звичного та голосового додавання)

3) Інтерфейс для голосового додавання на годинник

4) Telegram bot для додавання, куди ви можете пересилати або записувати справи

Наприкінці

Дякую всім, хто дочитав до кінця, цей довгочит є початком моєї розповіді про засунок, що я розробляю. В наступних довгочитах розкажу більше про плани на майбутнє.

Пишіть ваші думки і побажання в коментарях. А для тих, кого зацікавив застосунок, можете скачати з Рlay Market - ТУТ, а якщо введете промокод “drukarnia“ в налаштуваннях отримає місяць без реклами.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Taras Kovaliv
Taras Kovaliv@taras_kovaliv

Java розробник з ціллю

242Прочитань
49Автори
22Читачі
Підтримати
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (10)

Знайшла вас в тіктоці. Завантажила і ось користуюся. Мені подобається що застосунок розуміє українську, бо інколи з цим біда.

Дякую за вашу працю. Успіхів вам ✨✨✨

Вам також сподобається