Дмитро Буряк: податок президента Байдена на криптовалютний майнінг «не відбудеться», каже сенатор Ламміс

Сенатор США Синтія Ламміс не є прихильницею запропонованого президентом Байденом 30-відсоткового податку на майнерів криптовалюти. 

«Цього не станеться», — сказав республіканець Вайомінгу та криптоентузіаст у п’ятницю на конференції Bitcoin 2023 у Маямі. 

Є переваги для навколишнього середовища, зокрема «відмова від викиду газів в атмосферу, а також стабілізація мереж», — сказав Ламміс. 

Який податок?

У березні адміністрація Байдена запропонувала так званий акцизний податок Digital Asset Mining Energy або DAME у свій бюджет на 2024 фінансовий рік . 

Згідно з цією пропозицією, фірми боротимуться з податком у розмірі 30 відсотків від вартості використаної електроенергії. 

Згідно з попередніми повідомленнями, податок буде запроваджено наступного року та поступово протягом трьох років за ставкою 10 відсотків на рік, щоб потім досягти цільової ставки в 30% до кінця 2026 року . 

Майбутнє законодавство 

Ламміс також говорила про свій законопроект із сенатором Кірстен Гіллібранд, DN.Y. під назвою «Закон про відповідальні інновації», представлений минулого року, який використовує комплексний підхід до регулювання криптовалюти. 

Ламміс сказав на конференції, що законопроект буде повторно внесено наступного місяця з деякими змінами, такими як додавання додаткового захисту споживачів. 

Двопартійна пара працює з головою Комітету з фінансових послуг Палати представників Патріком Т. МакГенрі, RN.C., і Максін Вотерс, штат Каліфорнія, над потенційним розбиттям законопроекту на різні комітети, щоб його прийняти, сказав Ламміс. 

Під час слухань у четвер демократи та республіканці в Комітеті з фінансових послуг Палати представників розділилися щодо того, як регулювати стейблкойни.

Голова МакГенрі, RN.C., і колишній голова цього комітету, представник Уотерс, працювали разом над законопроектом минулого року, але напередодні слухань у четвер з’явилися дві стейблкойни .  

«Ми очікуємо, що Палата спочатку перенесе законопроект про стейблкоїни, а потім ви, ймовірно, побачите представлення Ламміса Гіллібранда в Сенаті, який залишиться всеосяжним», — сказав Ламміс. 

Ламміс уточнила, коли її запитали, чи чекає вона, щоб представити свій законопроект, доки законопроект про стейблкойни не буде опрацьовано в Палаті представників.

«Ми ні», — сказала Ламміс. 

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
UA2DAY
UA2DAY@ua2day

892Прочитань
0Автори
3Читачі
На Друкарні з 1 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається