Дослідження: тренди українського інтернету в 2024 році

MarTech-агентство newage. підготувало масштабне дослідження інтернет-трендів в Україні. Фахівці розповіли, скільки інтернет-користувачів наразі в Україні, скільки часу ми проводимо онлайн та чого очікувати від рекламного ринку в 2024 році.

«Перше питання, яке потрібно розуміти про будь-який ринок — це його об’єм, кількість потенційних споживачів. Ми вже не спостерігаємо такого значного відтоку населення, який був у 2022-23 роках. Наразі в Україні 30,4 млн населення, з яких 17,9 млн є інтернет-користувачами й потенційною аудиторією онлайн-реклами й онлайн-бізнесів», — наголошують автори в дослідженні.

Українська аудиторія за кордоном збільшується, хоча й значно нижчими темпами, ніж в попередні два роки. Загалом же станом на травень 2024 року за кордоном знаходяться 4,2 млн українських інтернет-користувачів (не враховуючи дітей).

«Брендам варто не забувати, що за кордоном є українці, які не з власної волі та не від хорошого життя виїхали. І з ними слід комунікувати, будувати зв’язки, щоби взаємодіяти з ними або вже зараз, або в майбутньому», — наголошує CEO агенції newage. Олександр Рольський. 

Digital-звички українців

За даними аналітиків, українець проводить в середньому 11,4 години на день онлайн, і має для цих виходів в інтернет по 3,8 пристроїв: смартфони, комп’ютери, планшети, SmartTV й інші “розумні” девайси.

З цього часу по 2,5 годин проходять за переглядом відео на Youtube та ще 1,6 годин за іншими потоковими відео (кіно, телевізійний контент тощо). 

Важливою digital-звичкою для українців залишається перегляд новин. В дослідженні 2022 року автори фіксували злет трафіку на новинні сайти, а у 2023 віднайшли дані, що 98% українців читають новини щодня. Цьогоріч, із посиланням на опитування USAID аналітики newage. констатують, що інтерес до новин зберігається серед української аудиторії на високому рівні, й головним джерелом новин дослідники називають соцмережі (до категорії яких дослідники відносять і Телеграм). Але й традиційні медіа зберігають вплив на певні аудиторії.

З повною презентацією можна ознайомитися у відео: https://www.youtube.com/watch?v=R8WF2Oa2Jfg 

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
newage.agency
newage.agency@newage.agency

33Прочитань
0Автори
1Читачі
На Друкарні з 11 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається