Навіщо рекламному агентству бути Google Marketing Platform Partner

Зміст

Агентство newage. вже 4 роки є партнером Google Marketing Platform. Це дозволяє нам максимально автоматизувати роботу, забезпечувати клієнтам просунуту аналітику та 360° погляд на маркетинг. У цій статті ми розповімо, які агентства стають партнерами GMP, та що надає цей статус.

Що таке Google Marketing Platform

Google Marketing Platform — це рекламно-аналітична екосистема, яка об’єднує просунуті інструменти Google для розміщення, аналітики та оптимізації рекламних кампаній. Вона створена для найбільших рекламодавців на базі рішення DoubleClick і підходить для роботи з медійною рекламою.

GMP складається з таких інструментів:

  1. Campaign Manager 360 — аудитор, трекінгова система, що позначає тих, хто бачив рекламу. Використовуючи його, можна відслідковувати post-view та cross-device конверсії.

  2. Display & Video 360 — це як Google Ads, але з значно більшими можливостями налаштувань, аналітики та моделей оптимізації. Тут є додатковий інвентар якого немає в ads.

  3. Analytics 360 — просунута версія Google Analytics, яка дозволяє краще зрозуміти, як користувачі взаємодіють із бізнесом; працює одночасно і з сайтами, і з мобільними програмами. Ця система аналітики інтегрується з іншими інструментами GMP, завдяки чому можна збирати більше даних, і мати більше можливостей для роботи з ними.

  4. Search Ads 360 дозволяє керувати пошуковими кампаніями одночасно у Google Ads, Bing, Yahoo, Baidu та інших системах. Вона допомагає налаштовувати великі кампанії швидше, дає більше можливостей для оптимізації кампаній. Тут можна точніше працювати з аудиторією в автоматичному режимі.

  5. Optimize 360 допомагає проводити експерименти та персоналізувати контент;

  6. Tag Manager 360 — просунута версія GTM, яка дозволяє керувати тегами сайту та програми з єдиного інтерфейсу;

  7. Looker (раніше Data Studio) — інструмент для візуалізації великих даних.

У багатьох інструментів GMP є загальнодоступні аналоги, але частини екосистеми перевершують їх за кількістю даних, що збираються, і можливостями, які пропонують рекламодавцям.

Як агенції отримати сертифікацію GMP

Сертифікати GMP отримують окремо для кожного продукту. Тобто щоб зібрати в арсеналі всі продукти, необхідно вісім разів пройти сертифікацію. Самі сертифікати бувають трьох рівнів.

Перший – сертифікат спеціаліста. Його може отримати будь-який фахівець, який вивчив довідкові матеріали та склав відповідний іспит. Цей сертифікат необхідний, щоб людині дали доступ до інструменту. Навіть якщо йдеться про представника клієнта агенції.

Наступний рівень партнерства – сертифікована агенція. Щоб отримати цей статус, компанія повинна мати в штаті щонайменше 5 спеціалістів, сертифікованих за конкретним продуктом. Також агентство готує предметний опис, кілька кейсів із використанням продуктів GMP. Потім відбувається захист кейсів і компанії перед командою Google — потрібно розповісти про агентство, його структуру та нюанси роботи. При цьому захист кожного продукту відбувається окремо і під кожен сертифікат готуються свої унікальні та докладні кейси.

Пройшовши цю процедуру, агентство набуває статусу партнера платформи, сертифікованого по одному з продуктів. Після чого можна збирати спеціалістів з наступного продукту та подаватись на наступну сертифікацію. Наприклад, агентство newage. пройшло сертифікацію за чотирма продуктами:

Тим, хто набув статусу партнера, потрібно щороку підтверджувати експертизу. Команда Google перевіряє, чи є в агентстві все ще потрібна кількість сертифікованих фахівців і чи компанія продовжує працювати з інструментами.

Також є компанії зі статусом Sales Partner – їх обирають на рівні Google для роботи в регіоні, розвитку ринку та залучення нових клієнтів.

Крім того, є статус сертифікованого тренера. Щоб отримати його, потрібно пройти кілька етапів сертифікації:

  • іспит в онлайн-форматі з просунутими питаннями по системі, прохідний бал – понад 80% правильних відповідей;

  • усна співбесіда з офісом Google та захистом кейсів, експертизи, комунікативних навичок.

До обов’язків сертифікованих тренерів входить проведення вебінарів на відповідному ринку, консультація клієнтів та спеціалістів з інших агенцій. Такий статус дає право першого доступу до передових функцій системи, що навчає вебінарів та першочергового тестування нових інструментів від Google.

У newage. такий статус має CEO Олександр Рольський.

Що дає агенції сертифікація GMP

Сертифікація — справді не проста процедура для агенції, але вона дає низку переваг, заради яких варто хоча б спробувати.

  1. Ранній доступ до новинок та продуктів у беті. Всі нові матеріали, інструменти та фічі проходять спочатку через партнерів. Клієнти агентств-партнерів можуть тестувати інструменти, яких ще немає у загальному доступі та отримувати очевидну перевагу.

  2. Показник статусу агенції. Компанія отримує підтвердження, що має зібрану команду фахівців. Ця команда працює з клієнтами та підтвердила свої навички.

  3. Рекомендації від Google. Усі партнери представлені у Галереї, де рекламодавці можуть обрати спеціалістів із необхідною експертизою. Також, коли великий рекламодавець звертається за допомогою з GMP безпосередньо до локального представництва Google, ті рекомендують партнерів, у експертизі яких впевнені.

Можливості екосистеми GMP для клієнта

Клієнт агентства-партнера GMP отримує просунуті інструменти, які дозволяють налаштувати, проаналізувати та оптимізувати кампанії краще, ніж це можливо при використанні базових інструментів.

360° погляд на маркетинг

GMP загалом налаштована на взаємну інтеграцію інструментів. Вона дозволяє в одній екосистемі пов’язати все: медійку, performance, оптимізацію сайту і т.д. Таким чином, можна отримати всебічний погляд на маркетингові активності. Клієнти в одному вікні бачать інформацію з різних сучасних систем, а співробітники-експерти можуть оптимізувати роботу інструментів на підставі даних.

Просунута аналітика

Інтеграція кількох продуктів GMP дозволяє збирати докладну інформацію про потенційних клієнтів та найточніше оцінювати ефективність медійної реклами. Крім того, наш рівень експертизи дозволив розробити дашборд для клієнтів, де ті можуть спостерігати за рекламними кампаніями в режимі реального часу.

Атрибуція конверсій

Google Marketing Platform дає змогу точно відстежувати ефективність медійної реклами. Просунуті інструменти дають зв’язати post-view та cross-device конверсії з рекламою та оптимізувати кампанії хірургічно точно.

Автоматизація

Ми максимально автоматизуємо роботу, щоб не витрачати час фахівців на копіювання даних із колонки в колонку. Тому наші клієнти можуть бути впевнені, що коли спеціаліст працює над їхньою кампанією, він дійсно робить її кращою. Автоматизація – одна з цінностей нашої компанії, тому ділимося її докладним рецептом у статті: «Дашборд newage. 2021: як автоматизувати роботу медійного агентства»

Як розвиватимуться продукти GMP

Google Marketing Platform дозволяє перейти від точкової оптимізації кампаній на рівень MarTech-підходу — коли ти не просто налаштовуєш рекламу, а використовуєш автоматизацію та оптимізацію для кратного зростання результатів.

Продукти налаштовані на те, щоб зробити більш персональний маркетинг більш продуманий, з великими даними, але швидше. І, відповідно, багато функцій налаштовані на автоматизацію. Але вони дають більше даних та більше можливостей. Тут завдання не керувати руками, а настроїти їх так, щоб вони керували самі собою. Але налаштувати мають це люди.

GMP – це швидке завантаження налаштувань кампанії, оперативний збір даних про результати, просте їх зведення.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
newage.agency
newage.agency@newage.agency

25Прочитань
0Автори
1Читачі
На Друкарні з 11 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається