Дзен’їн Макі. Тисяча й один бойовий стиль

Певно, ні для кого не секрет, що Дзен’їн Макі мала всі причини для того, аби присвятити своє життя наполегливим, виснажливим тренуванням та загартовувати тіло, якщо вже доля розпорядилася так, що лише одній із близнючок Дзен’їн, Май, пощастило народитися зі здібністю бачити проклять, а також утримувати в тілі прокляту енергію й керувати нею. І якщо зібрати докупи всі бойові навички, що їх демонструє Макі протягом сюжету “Магічної битви” — стане зрозуміло: із цією дівчиною ліпше не жартувати, адже вона знається не менше, ніж на десятку бойових мистецтв і їхніх різновидів… і це лише те, що потрапило “в кадр” — те, чим Акутамі-сенсей вирішив із нами поділитися.

Наступною інформацією ми щиро завдячуємо пані/пану @lightning446 (Twitter/X): за прихованим посиланням ви можете ознайомитися з оригінальним тредом, а ми тим часом нижче перекладемо й переповімо вам усе, що зможемо, тож беріть горнятко чаю та влаштовуйтеся зручніше.

Будьте готові до графічних спойлерів!

1. Кемпо | 拳法

Основний стиль, яким Макі послуговується для ближнього бою: перехоплює й знерухомлює руки супротивників, потім наносить широкий удар всією долонею (знятки 1-2 нижче); також послуговується “зміїними кулаками” (зняток 3 нижче).

Зображення
Перехоплює й знерухомлює руку…
Зображення
…а потім наносить широкий удар усією долонею
Зображення
“Зміїні кулаки”

2. Китайські бойові мистецтва загалом | 中国武術

Макі активно послуговується Хмарограєм, що, по суті, є трискладовою жердиною чи палицею; такий тип зброї має китайське походження та застосовується в багатьох китайських бойових мистецтвах.

Зображення
Зображення

3. Бадзіцюань | 八極拳

Китайське бойове мистецтво, відоме характерними широкими ударами плечима й ліктями. Більше того, знається на бадзіцюань не лише Макі: вочевидь, кількох прийомів вона навчила й Оккоцу... Результат ви можете оцінити нижче.

Зображення
Зображення

4. Айкідо | 合気道

Макі широко використовує айкідо (та ще й так, що це подумки відмічає її суперниця) в бою з Мівою Касумі під час Товариських змагань із Кьотською школою. Характерні риси, які називає автор(ка) треду: вихоплення зброї противника, перекидання ворогів через плече, боротьба на короткій дистанції.

Фрагмент бою Макі й Міви з 17 серії 1-го сезону “Магічної битви”

5. Джюуджюцу | 柔術

Ні, це не “джюджюцу”, як у Jujutsu Kaisen, про яке ви подумали — це те, що також (чомусь) називають “джіу-джитсу”… але не поминаймо всує такі знущання над транскрипцією японських слів.

Поєднує й доповнює багато інших стилів боротьби. У джюуджюцу використовують і такі нестандартні техніки, як, наприклад, високі удари з ноги назад, а також захоплення ногами голови противника.

Зображення
Високі удари з ноги назад (і не тільки)
Зображення
Захоплення ногами голови противника

6. Соджюцу | 槍術

Або “шлях списа”. Як випливає з назви, це мистецтво застосування списа в бою. Однією з найвідоміших шкіл соджюцу в Японії є ходзоїн-рюу (宝蔵院流), яка в тому числі спеціалізується на володінні наґінатою — як, наприклад, тою, яку використала Макі в бою з Мівою ще на самому початку (допоки сама її не розполовинила…).

Використання наґінати в бою

7. Кенджюцу та Іайджюцу | 剣術 | 居合術

Кенджюцу означає “мистецтво меча” — тобто, це вміння битися будь-яким мечем, у тому числі катаною (і, до прикладу, Оккоцу, Міва та Кусакабе теж володіють цією навичкою). Іайджюцу означає “мистецтво швидкого витягання меча з піхов” та є відгалуженням кенджюцу, яке заточене під жваві й різкі атаки. Мета іайджюцу полягає в тому, аби перемогти супротивника лише кількома приголомшливо швидкими ударами. Саме іайджюцу послуговуються також Міва й Кусакабе.

Зображення
Кенджюцу
Зображення
Кенджюцу
Зображення
Підготовча стійка іайджюцу

8. Сумо: форма шірануй | 不知火型

Форма шірануй (названа на честь свого творця, Шірануя Коемона) — техніка, якою користуються сумоїсти найвищого рангу. Те, що Макі використала цей прийом, особливо приголомшує в тому числі тому, що традиційно сумо вважається суто чоловічим видом спорту (жінкам заборонено бодай підійматися на ринг), у якому бійчиням-сумоїсткам приходиться геть непросто. Акутамі-сенсей продовжує успішно гнути феміністичну лінію. Так тримати!

Зображення

Підбиваючи підсумки…

Жарти про "слабку стать” із Макі-сан не пройдуть. Не перетинайтеся з нею в темному провулку з поганими намірами.

Сподіваємося, вам сподобався наш маленький екскурс до світу азійських бойових мистецтв. І, авжеж, далі буде!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Спіруліна
Спіруліна@ArtWhelan

Задротські володіння

980Прочитань
1Автори
26Читачі
На Друкарні з 16 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається