Електрогенератори: прибутковий інноваційний бізнес

Серед винаходів сучасної науки, які виявилися особливо корисними у побуті та різних промислових галузях — електрогенератори. Такі мобільні мініелектростанції приносять колосальну користь як у виробництві, так і у заміському будинку. Тому бізнес, що спеціалізується на продажу цього затребуваного обладнання, буде дуже прибутковим та рентабельним, особливо чкщо його відкрити зараз, коли попит перевищує пропизицію ви зможете за 1-2 тижні вийти у плюс і швидко заробити на майбутній розвиток бізнесу!

Електрогенератори: вивчення попиту та пропозиції

Електроприлади стали невід'ємною частиною життя кожної людини. Більше того, саме електрика в більшості випадків забезпечує безперебійну роботу промислових підприємств. Тому при плановому чи аварійному відключенні електрики, а також у місцях, де з електропостачанням періодично виникають проблеми, у тому числі у сільській місцевості чи заміських будинках, сьогодні важко обійтися без спеціальної техніки – електрогенераторів.

Громадяни, які бажають зайнятися продажем електрогенераторів, повинні знати основні особливості цих пристроїв, їх різновиди та принципи дії.

Фактично робота електрогенератора полягає у виробленні електроенергії за допомогою спалювання пального, яке здійснюється в двигуні внутрішнього згоряння, після чого отримана таким способом енергія трансформується в електричний струм.

Електрогенератори представлені кількома різновидами.

Так, використовують дизельні, газові, бензинові та навіть цифрові генератори. Кожен різновид має свої переваги та особливості. У тому числі більш тривалий робочий ресурс та найбільша економічність у роботі характерні для дизельних генераторів, при цьому ремонт та заміна запчастин коштуватимуть трохи дорожче.

Генератори, що працюють на бензині, є найбільш компактними, тому підходять для приватних будинків. А високий рівень екологічності таких пристроїв робить їх ідеальними також для дитячих та лікувальних закладів.

Підприємцю, який бажає займатися продажем електрогенераторів, важливо з'ясувати відмінності цих пристроїв в залежності від типу генератора і мотора, а також розбиратися в особливостях їхньої потужності. Якщо сам бізнесмен немає досвіду роботи з генераторами, необхідно взяти кваліфікованого помічника, який зможе підбирати необхідний асортимент товару.

Насамперед, вирішуючи розпочати бізнес із реалізації електрогенераторів, слід вивчити обрану галузь підприємництва.

Варто усвідомити особливості існуючих пропозицій і попит, що діє у своєму регіоні. Для того щоб виділитися у вибраній галузі бізнесу та зайняти свою нішу, важливо запропонувати потенційному покупцеві щось унікальне.

Обов'язково потрібно з'ясувати існуючу цінову політику та прорахувати всі передбачувані витрати та доходи у бізнес-плані. З урахуванням отриманих відомостей слід визначитися з точним обсягом запропонованих послуг, які пропонуватиме потенційним клієнтам компанія.

Необхідно вирішити, які саме види електрогенераторів будуть в асортименті, а також які додаткові товари та послуги зможе надати компанія. Наприклад, додатковий прибуток принесе продаж запчастин та змінних деталей для генераторів, можливе надання послуг встановлення та підключення, а також гарантійного обслуговування та ремонту цих пристроїв. Щоправда, у цьому випадку необхідно взяти до штату спеціалістів відповідного профілю.

Що стосується майбутнього асортименту, рекомендують розпочинати бізнес із продажу генераторів побутового призначення, оскільки стартові вкладення будуть значно меншими порівняно з реалізацією генераторів промислових масштабів. Оскільки підприємство-початківець не зможе надати клієнтам асортимент у широкому діапазоні, бажано налагодити співпрацю з постачальниками для можливості поставок певних моделей генераторів на замовлення.

З чого розпочати продаж генераторів?

Складаючи бізнес-план майбутнього підприємства, важливо визначити собі формат майбутніх продажів. Наприклад, можна відразу відкрити стаціонарну торгову точку або почати з продажу через інтернет. Онлайн-магазин буде менш витратним, оскільки для його відкриття не знадобиться оренда торгового приміщення та оплата комунальних послуг.

Але магазин у звичайному форматі більш звичний для більшості потенційних покупців, тому для розкручування інтернет-магазину буде потрібна активна рекламна кампанія, в тому числі обов'язковою буде оптимізація сайту в основних пошукових системах для того, щоб ресурс не загубився в безлічі пропозицій, що існують.

Якщо підприємець вирішив відкрити стаціонарний магазин, йому необхідно продумати його місце розташування. Необов'язково відкривати торгову точку в центрі міста, оскільки в цьому випадку оренда буде занадто дорогою для компанії-початківця. Більш важливо, щоб магазин розташовувався в місці, де він буде на увазі потенційних клієнтів. Завдання з відкриття торгової точки, що пропонує продаж електрогенераторів, нескладне навіть для бізнесменів-початківців: приміщення самого магазину не повинно бути великим і не пред'являє жодних вимог до дизайну. Достатньо, щоб магазин вміщав основний асортимент і простір для перебування потенційних покупців. Тому приміщення може бути не більше ніж 20 кв.м. Крім торгового залу, знадобиться також невелике складське приміщення, де розміщуватиметься товар.

Якщо основною платформою для продажу електроустаткування буде інтернет-магазин, варто звернутися до профільних фахівців, які займаються розробкою та обслуговуванням сайтів. Важливо, щоб новий інтернет-магазин був інформативним та зручним у використанні потенційними клієнтами, а також давав можливість зв'язатися онлайн із консультантом та замовити те чи інше обладнання.

Більшість компаній, які займаються торгівлею різним обладнанням, пропонують своїм клієнтам доставку товарів додому. Для компанії, що продає електрогенератори, також бажано внести цю пропозицію в область послуг. Це підвищить престиж підприємства та зробить його більш затребуваним.

Після вирішення питання з орендою приміщення або створенням інтернет-сайту необхідно закупити товар для продажу. Оскільки від якості електрообладнання залежить його подальша експлуатація та безпека, важливо укласти договір із перевіреними на ринку виробниками. Наявність тривалого контракту дасть можливість власнику бізнесу не тільки бути впевненим як товар, що продається, а й істотно заощадити на закупівлях.

Кількість та кваліфікація співробітників, які працюватимуть у компанії з продажу генераторів, визначатиметься обраною специфікою діяльності. Так, якщо підприємство пропонує тільки продаж обладнання такого типу, то достатньо підібрати продавців-консультантів, що орієнтуються в асортименті, що продається. Якщо буде пропонуватися установка і підключення генераторів, потрібні кваліфіковані фахівці. Знадобиться також водій для доставки товару додому, а також менеджери по роботі з постачальниками та бухгалтер.

Рекламна кампанія повинна проводитися комплексно і включати всі існуючі способи:

  • зовнішня реклама, що включає вивіску, банери та інші рекламні елементи, що привертає увагу;

  • інформація у ЗМІ;

  • Реклама в інтернеті. У тому числі можна використовувати контекстну рекламу, електронну розсилку на підприємства та пошукову оптимізацію.

Розробку рекламної кампанії може здійснювати сам керівник, професійніше виконання цього завдання можна доручити спеціалізованим рекламним агентствам.

Реєстрація компанії

Будь-яке підприємство, що продає генератори та займається встановленням обладнання, має бути офіційно зареєстроване для того, щоб отримати можливість здійснювати податкові виплати. Простішим способом реєстрації буде оформлення статусу ФОП, який дозволить зареєструвати підприємство з мінімальними витратами та невеликим пакетом документів.

Зокрема, умови майбутнього власника компанії будуть такими:

  • наявність українського громадянства;

  • вік від 18 років; надання паспорта;

  • наявність ідентифікаційного номера майбутнього підприємця;

  • сплата державного мита.

Після того, як будуть підготовлені документи та сплачено держмито, кандидат на отримання статусу ФОП має заповнити спеціальну форму заяви, яку можна отримати онлайн у додатку ДІЯ. Передати заповнену заяву разом із пакетом документів можна і поштою рекомендованим листом. У заяві на оформлення ФОП, крім власних даних, підприємцю необхідно вказати коди майбутньої діяльності, для чого за спеціальним класифікатором підбирають відповідні варіанти. Важливо, щоб у формі заяви були прописані всі види діяльності, інакше робота компанії вважатиметься незаконною.

У тих випадках, коли підприємство з продажу електрогенераторів матиме кількох власників, варто відразу оформити юридичну особу. У цьому випадку стане можливим створення статусу ТОВ, що дозволяє істотно скоротити кількість документів, що подаються до податкової служби, і зменшити розмір податків, якщо на етапі реєстрації оформити спрощену податкову форму. Таким чином, визначивши для себе область та специфіку майбутньої діяльності та спланувавши роботу компанії, майбутній засновник бізнесу може розпочати створення підприємства з продажу електрогенераторів із впевненістю в успіху.

Де брати генератори для продажу?

Ось невеличкий список топових постачальників електорогенераторів в Україні:

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

765.7KПрочитань
11Автори
581Читачі
Підтримати
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається