FFmpeg робить успіхи у підтримці Dolby Vision

Широко використовувана відкрита мультимедійна бібліотека FFmpeg цього тижня отримала оновлення, що покращують її підтримку технології Dolby Vision.

Dolby Vision - це набір технологій відео із високим динамічним діапазоном (HDR) від компанії Dolby. Вона стала одним із перших широкодоступних форматів HDR і є альтернативою форматам, таким як HDR10+.

На відміну від них, Dolby Vision є власною технологією, проте триває активна робота над її підтримкою в open-source проєктах. Серед них бібліотека libplacebo від VideoLAN, кодер x265, медіаплеєр MPV та інші. Останнім часом у FFmpeg відбувся сплеск активності щодо реалізації підтримки кодування Dolby Vision.

Минулого місяця у репозиторії FFmpeg почалася робота над додаванням розширення Dolby Vision "dovi" та іншою підготовчою роботою. Цього тижня до репозиторію додано функціонал кодування Dolby Vision для FFmpeg з використанням бібліотек libx265, libaomenc для AV1 та libsvtav1 для швидкісного кодера AV1 від Intel SVT-AV1.

Таким чином, користувачі, зацікавлені в підтримці кодування Dolby Vision за допомогою широко використовуваного програмного забезпечення FFmpeg, можуть звернутися до останньої версії FFmpeg Git. Це чудове оновлення функціоналу, яке варто очікувати після нещодавнього випуску насиченого функціями FFmpeg 7.0.

Підтримати автора можна зареєструвавшись на сайті Whitebit за реферальним посиланням https://whitebit.com/referral/6f7c7706-ec7d-4a60-8021-adf88b3a9559

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Crypto blogger
Crypto blogger@crypto_blogger

543Прочитань
4Автори
6Читачі
На Друкарні з 24 лютого

Більше від автора

  • Вибір правильного API: tRPC, gRPC, GraphQL чи REST

    У світі веб-розробки побудова ефективних та масштабованих API стала критично важливим аспектом сучасної архітектури додатків. Оскільки доступно декілька технологій, таких як tRPC, gRPC, GraphQL та REST.

    Теми цього довгочиту:

    Software
  • Microsoft відкриває доступ до коду MS-DOS 4.0

    Нас чекає ще один несподіваний крок від Microsoft у сфері відкритого коду, адже нещодавно компанія відкрила доступ до коду MS-DOS 4.0.

    Теми цього довгочиту:

    Microsoft

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається